logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtésszerelő kapcsolatai


Fűtésszerelő kapcsolatrendszere

Nem mindegy, milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezik az a fűtésszerelő, akit a fűtésünk korszerűsítésével bíztunk meg

Sokkal több mindenben segít egy fűtésszerelő, mint azt egyesek gondolnák. Nem csak a konvektorokat üzemeli be, és nem csak a radiátorokat légteleníti. A fűtésszerelő a komplett fűtés kiépítésében segít. Ami a gázkészülék felszerelése és a radiátorok hálózatba kötése mellett számos más teendőt takar. Olyanokat mint a gázterv elkészítése, a kémény bélelése, az engedélyek beszerzése is. Ezért gondoljuk azt, hogy egyáltalán nem mindegy az, milyen szakmai kapcsolatokkal rendelkezik egy fűtésszerelő.

Nálunk a fűtéskorszerűsítés gyakorlatilag minden munkafázisra kiterjed

Még a bürokratikus teendőket sem kell az ügyfélnek elvégezni. Ahol van rá mód, ott mi levesszük a terhet a megbízó válláról. Sőt, mi a berendezések beszerzésében is segítünk. Akár a kazán, akár a radiátorok megvételekor számíthat a szakértelmünkre. Sokak igénylik is ezt a segítséget, egyeseknek ugyanis még az sem teljesen világos, hogy a cirkó kazánból milyet vegyenek. Zárt vagy hagyományos nyílt égésterűt? Egyébként ha minket kérdeznek, mi általában a kondenzációs kazánt ajánljuk. Ez egyrészt zárt égésterű, tehát nem az adott helyiségből veszik el a levegőt. Illetve itt nem áll fenn annak a veszélye, hogy visszaáramlik a szén-monoxid. A kondenzációs kazán ráadásul sokkal hatékonyabb működésű, mint bármelyik másik konstrukció. Ezek a készülék ugyanis nem csak a fűtőanyagból, azaz a gázból nyert hőt használják fel, hanem az égéstermékből származót is. Ezáltal sokkal kevesebb gázfogyasztással képes ugyanannyi hő előállítására, mint egy másik típusú kazán. A számítások szerint a két hatás együttesen akár 110 százalékos fűtési hatásfokot is képes elérni. Fontos még azt is tudni, hogy az új gázkészülékekre vonatkozóan uniós rendelkezések is vannak már. Olyan berendezés már nem építhető be, aminek a hatásfoka nem éri el a 86 százalékot. Ezekkel tehát jó tisztában lenni a fűtéskorszerűsítéskor. Ahogy azzal is, hogy valójában mi is az a cirkó kazán. A fűtésszerelő természetesen ezt is elmondja. Dióhéjban csak annyit, hogy az ilyen kazánok keringetik a vizet és csak akkor melegítenek vizet, amikor a radiátorokban, a padlófűtés csöveiben hűlni kezd a víz. Érdemes még tudni, hogy a cirkó kazánokból léteznek kombi verziók is. Amik a használati melegvizet is előállítják - hasonló elven, mint a fűtéskor. Csak akkor lépnek működésbe, amikor éppen szükség van melegvízre. De ezek csak a működési elvek. Ezen felül még érdemes a teljesítmény kérdésével is foglalkozni, illetve azzal, hogy milyen márkát célszerű választani. Mi ezekre a kérdésekre is választ adunk. Ahogy arra is, hogy milyen ütemezésben készülhet el a fűtéskorszerűsítés. Mi minden egyes ügyfélnek igyekszünk jó előre elmondani, hogy milyen munkafázisok várnak rá. Ahogy azt is, mi mennyibe fog kerülni. Ez azért lényeges, mert így nem éri váratlanul, menet közben a megbízót semmi. Nem a kivitelezés során derül ki, hogy a fűtéskorszerűsítés tovább tart, mint azt sejtették. De ez még hagyján, sajnos nem egy történetet hallottunk, ahol a fűtéskorszerűsítés ára a munka elvégzésének végére a duplájára emelkedett. No, de térjünk vissza a fűtéskorszerűsítés munkafázisaira.
Fűtés

Fűtésszerelő és a szakmai kapcsolatrendszer

Ha valaki egy régi fűtési rendszer helyett cirkó fűtést szeretne kiépíteni, akkor mindenképpen gáztervre lesz szüksége. Hiszen ebben az esetben általában új kazán kerül fel. Sok esetben át is kell helyezni azt. Ezek a műveletek pedig engedélyeztetéshez kötöttek, hiszen a gázvezetéken átszerelést kell végezni. Az elkészült gáztervet a területileg illetékes gázszolgáltató engedélyezi. Ami az egészet komplikálttá teszi, hogy ezt a tervet kizárólag jogosultsággal rendelkező gépészmérnök készítheti el. És mivel ehhez általában külső szakértő bevonása szükséges, az mindig menedzselési nehézségeket hoz. Legalábbis akkor, ha a gázszerelőnk nem rendelkezik közvetlen gépészmérnök kapcsolattal. Nálunk mondhatni közvetlen kollégák végzik a gázterv elkészítését, ami nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a fűtéskorszerűsítés kivitelezését. Ha megvan a gázszolgáltató által jóváhagyott gázterv, a következő lépés, hogy a kéményseprő vállalat kiállítja a szakvéleményt. Ők valószínűleg a kémény bélelését is elrendelik - nálunk ebben is a közvetlen kollégák segítenek. Ha kémény bélelése megvolt, a kéményseprők szakértője engedélyezi az új készülék beüzemelését. Amire csak is akkor kerülhet sor, ha gázszolgáltató mindent rendben talált a gázrendszer kiépítésében. Ők elvégzik a nyomáspróbát és kiállítanak egy jegyzőkönyvet. Amikor ez is megvan, akkor kezdhetjük el használni az új cirkó fűtést.

Ez lehet, hogy most kicsit hosszadalmas műveletnek tűnik, de jó szervezéssel nem tarthat pár hétnél tovább a fűtéskorszerűsítés.

Ha jó fűtésszerelőt választ, az úgy fogja ütemezni a teendőket, hogy amíg a “bürokratikus vonal” halad, addig az engedélyeztetéshez nem kötött teendőket végezze. Vagyis amíg készül a gázterv, addig kialakítja a radiátorok helyét, megcsinálja a csövezést. Majd, amire elkészültek az engedélyek, felszereli a kazánt, végül beüzemeli a rendszert. Ha fűtésszerelő tudja, hogy mikor mit kell elvégezni, és mikor melyik szakembernek kell szólni, a munka nem vesz igénybe hosszabb időt, mint pár hét.

Mi azt mondjuk, legyen körültekintő a fűtésszerelő kiválasztásakor!

Ha elhivatott, szakmájában jártas gázszerelőt választ, nem lesz komplikált a kivitelezés. De érdeklődjön arról is szerződés előtt, hogy a fűtésszerelőnek vannak-e gázterv készítésével, kémény béleléssel foglalkozó kollégái. Ha ugyanis ez utóbbi nincs meg, nagy az esély arra, hogy a fűtéskorszerűsítés jóval hosszabb ideig tart, mint az optimális lenne. Hívjon minket, ha gyors, minőségi munkát szeretne.
Gebe logó

Gebe László +36 30 949 2052

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!
Fűtése korszerűsítés árak: Árajánlatkérés
További hasznos információk: Fűtésszerelő Budapest

Fűtés
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-06 15:15:57