logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtési rendszer gépi átmosása


Fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása

Előbb van rá szüksége, mint gondolná. A fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása fontos!

Gebe Kft.

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

Kevesen gondolnak erre, pedig több szempontból van jelentősége annak, hogy rendszeresen átmosatjuk-e a fűtési rendszert vagy nem. Egyrészt hatással van a fűtési rendszer élettartamára, másrészt a fűtés hatékonyságára is. Ha szakembert keres, hívjon minket! Fűtési rendszer tisztítása Budapesten: +36 30 949-2052

Mikor kell a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása érdekében lépéseket tenni?

Röviden:
 • Fűtés rendszer tisztítás kazán cserénél.
 • Fűtési rendszer átmosása fűtéskorszerűsítésnél.
 • Ha romlik a fűtő rendszer hatásfoka.
 • Ha a korábbiaknál jóval többet költ a fűtésre.
 • Ha nehezen melegednek át a radiátorok, a padlófűtés csövei.
 • Ha eljött az idő az időszakos karbantartásra.
Kicsit bővebben: Mikor kell tehát a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása érdekében lépéseket tenni?

Kevésbé hozzáértők számára lehet, hogy meglepő lesz, amit most tanácsolunk...

Új rendszerek esetén is komoly jelentősége van annak, hogy a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása megtörténik-e vagy sem. Gondolhatnánk - joggal -, hogy minek áldozni egy olyan fűtési rendszer tisztítására, ami még sosem volt használatban? Kevesen tudják, hogy az új rendszerekben a gyártásukkor szennyeződés keletkezik. Bármennyire is “steril” egy gyár, por kerülhet a rendszerbe, amit a beüzemeléskor ki kell mosnia. Szóval akárhogy is, de kazáncsere és fűtéskorszerűsítések idején is szükséges a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.

De ezzel sajnos nem tudjuk le a fűtési rendszerünk tisztítással kapcsolatos igényeit. A használat során ugyanis ugyancsak képződnek szennyeződések. Legfőképpen a vízkő az, amit ki kell mosni a rendszerből. Ahol meleg vizet használunk, ott sajnos vízkő is képződik. És ez alól a fűtési rendszer sem kivétel. A radiátor, a padlófűtés csövei, vagyis a teljes fűtési rendszer veszélyben van.

Mi következik abból, ha nem történik meg bizonyos időközönként a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása?

Ahogy arra a bevezetőben utaltunk, két fő dolog miatt fontos a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.
 • A fűtési rendszer hatékonysága miatt.
 • A fűtési rendszer élettartama miatt.
Ha ugyanis vízkő rakódik le a fűtési rendszerben, ha nem történik meg a fűtési rendszer tisztítása, a kazán által felmelegített víz csak nehezen tudja átadni a hőt a csöveken, a radiátorokon keresztül. Vagyis sokkal többet kell költeni a fűtésre, hiszen nehezebben melegedik be a szoba.

Az pedig nem kérdés: abban a rendszerben, ahol nincs karbantartás, rövidebb az elhasználódás ideje. Ha a fűtési rendszernek a lerakódott vízkő miatt többet kell dolgoznia, hamarabb tönkremegy. Vagyis hamarabb kell hívnunk gázkészülék szerelőt, ezáltal a költségeink megsokszorozódnak.

Röviden tehát anyagilag is sokkal kifizetődőbb, ha viszonylag rendszeresen megtörténik a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.

De miért kell, hogy vegyszeres legyen a fűtési rendszer tisztítása?

Mert a vegyszer az, ami hatékonyan tudja oldani a vízkövet. Ha nem használunk vegyszert a fűtési rendszer tisztításához, a tisztítás után sem lesz kellően hatékony a fűtési rendszerünk.

Miért olyan fontos, hogy Budapesten és Pest megyében az átlagnál többször történjen meg a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása?

Mert a fővárosban és annak környékén jóval keményebb a víz. Így a vízkő képződés esélye is nagyobb, mint azokon a helyeken, ahol lágyabb a víz.

Ki az, akit hívhatunk akkor, ha a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása van tervben?

Amikor új fűtési rendszert építünk ki, nem kérdés, hogy az éppen jelenlévő fűtésszerelőt kell erre megkérnünk. Legalábbis ez a legkézenfekvőbb megoldás. Már amennyiben a szakember vállal fűtési rendszer tisztítást. A művelet elvégzéséhez ugyanis eszközök is kellenek, amikkel nem minden gázkészülék szerelő rendelkezik...

Vagyis ha még kazáncsere előtt áll, fűtés korszerűsítést tervez, célszerű a szakember keresésekor arra is rákérdezni, hogy az illetőnek nem okoz-e problémát a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.

Ha minket bíz meg a kazáncserével, a fűtési rendszer korszerűsítésével, természetesen a karbantartási munkákat is vállaljuk.

Persze nem csak akkor hívhat minket, ha új fűtési rendszer tisztítása van soron. Akkor is bátran tárcsázhatja a számunkat, ha már évek óta üzemelő fűtési rendszerét kellene kitisztítani. Akár az időközönként aktuális tisztításról van szó, akár a hatásfok csökkenéseként jelentkező probléma elhárításáról, keressen minket!

Budapesten, Pest megyében akár már reggel nyolc órától hívhat minket. Még ünnepnapokon is: +36 30 949-2052

Vagyis legyen szó tervezett karbantartásról vagy s.o.s. teendő lenne a fűtési rendszer tisztítása, minket szinte bármikor elér.

Ki az, aki segít Önnek, ha a fűtési rendszer tisztítása, a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása lenne a feladat?

Keresse az arcképes gázszerelő igazolvánnyal (G/008333) rendelkező kollégánkat, Gebe László gázkészülék szerelőt, fűtésszerelő mestert!

Milyen munkafolyamatokban tudunk szakértői segítséget nyújtani?
 • fűtési rendszer tisztítása
 • fűtésrendszer átmosása
 • fűtésrendszer tisztítás kazáncserénél
 • fűtési rendszer átmosása fűtés korszerűsítésnél
 • fűtési rendszer radiátorainak átmosása
 • padlófűtés csövek gépi átmosása
Ha nem szeretné, hogy a fűtési rendszere idő előtt tönkremenjen, esetleg a fűtés során lerakódott szennyeződések miatt csökkenjen a fűtés hatásfoka, hívjon szakembert! Inkább áldozzon a karbantartásra, mintsem a fűtésre vagy a meghibásodott kazánra költene óriási összegeket.

Fűtési rendszer átmosása Budapest - Keressen minket!
Mi már több mint negyven éve vagyunk a szakmában. Bízhat bennünk és a szakértelmünkben. Várjuk a hívását!

Hívja Gebe László fűtésszerelő szerelő mestert! - Gebe Kft.

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

Hívhat minket Budapest teljes területén

Vízivárosban, Krisztinavárosban, Naphegyen, Tabánban, Pasaréten, Adyligeten, Hidegkúton, Pesthidegkúton, Budaligeten, Rózsadombon, Óbudán, Békásmegyeren, Csillaghegyen, Kaszásdűlőn, Aquincumban, Kelenföldön, Gellérthegyen, Szentimrevárosban, Őrmezőn, Albertfalván, Kelenvölgyben, Gazdagréten, Lágymányoson, Svábhegyen, Pesthidegkúton, Zugligeten, Hűvösvölgyben, kerület: Rózsavölgyben, Budafokon, Budatétényen, Nagytétényen, Újpesten, Káposztásmegyeren, Belvárosban, Terézvárosban, Erzsébetvárosban, Józsefvárosban, Ferencvárosban, Kőbányán, Angyalföldön, Lipótvárosban, Zuglóban Újpalotán, Rákospalotán, Sashalmon, Cinkotán, Árpádföldön, Rákosszentmihályon, Mátyásföldön, Rákosligeten, Rákoskeresztúron, Rákoscsabán, Rákoskerten, Pestszentlőrincen, Pestimrén, Havanna lakótelepen, Kispesten, Wekerletelepen, Erzsébeten, Pesterzsébeten, Csepelen, Soroksáron,

Hívhat minket Pest vármegye teljes területén

Abonyban, Acsán, Albertirsán, Alsónémedin, Apajon, Áporkán, Aszódon, Bagon, Bényen, Bernecebarátiban, Biatorbágyon, Budajenőn, Budakalászon, Budakeszin, Budaörsön, Bugyin, Cegléden, Ceglédbercelen, Csemőn, Csévharaszton, Csobánkán, Csomádon, Csömörön, Csőváron, Dabason, Dánszentmiklóson, Dányban, Délegyházán, Diósdon, Domonyon, Dömsödön, Dunabogdányban, Dunaharasztin, Dunakeszin, Dunavarsányban, Ecseren, Érden, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrőn, Halásztelken, Herceghalmon, Hernádon, Hévízgyörkön, Ikladon, Inárcson, Ipolydamásdon, Ipolytölgyesen, Isaszegen, Jászkarajenőn, Kakucson, Kartalon, Kerepesen, Kiskunlacházán, Kismaroson, Kisnémedin, Kisoroszin, Kistarcsán, Kocséron, Kókán, Kosdon, Kóspallagon, Kőröstetétlen, Leányfalun, Letkésen, Lóréven, Maglódon, Majosházán, Makádon, Márianosztrán, Mendén, Mikebudán, Mogyoródon, Monoron, Nagybörzsönyben, Nagykátán, Nagykovácsiban, Nagykőrösön, Nagymaroson, Nagytarcsán, Nyáregyházán, Nyársapáton, Ócsán, Őrbottyánon, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsabán, Pilisjászfalun, Pilisszántón, Pilisszentivánon, Pilisszentkereszten, Pilisszentlászlón, Pilisvörösváron, Pócsmegyeren, Pomázon, Pusztavacson, Pusztazámoron, Püspökhatvanon, Püspökszilágyon, Ráckevén, Rádon, Solymáron, Sóskúton, Sülysápon, Szadán, Százhalombattán, Szentendrén, Szentlőrinckátán, Szentmártonkátán, Szigetbecsén, Szigetcsépen, Szigethalmon, Szigetmonostoron, Szigetszentmártonban, Szigetszentmiklóson, Szigetújfalun, Szobon, Szokolyán, Sződön, Sződligeten, Táborfalván, Tahitótfalun, Taksonyon, Tápióbicskén, Tápiógyörgyén, Tápióságon, Tápiószecsőn, Tápiószelén, Tápiószentmártonban, Tápiószőlősön, Tárnokon, Tatárszentgyörgyön, Telkin, Tinnyén, Tóalmáson, Tökön, Tökölön, Törökbálinton, Törtelen, Turán, Újhartyánban, Újlengyelen, Újszilváson, Úrin, Üllőn, Ürmön, Vácon, Vácdukán, Vácegresen, Váchartyánon, Váckisújfalun, Vácrátóton, Vácszentlászlón, Valkón, Vámosmikolán, Vasadon, Vecsésen, Veresegyházán, Verőcén, Versegen, Visegrádon, Zebegényben, Zsámbékon, Zsámbokon


Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Fűtésszerelés árak: Árajánlatkérés
További hasznos információk: Fűtésszerelő Budapest

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2023-09-22 06:48:30