logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Konvektor szerelés és karbantartás


Konvektor szerelés, tisztítás, karbantartás

Konvektor szerelés, tisztítás, karbantartás – apró, de fontos lépések a hosszú élettartamért.

 • Gázkonvektor szerelő
 • Gázkészülék karbantartás
 • Konvektor szerelő
 • Gázkonvektor karbantartás
 • Fég szerviz
 • Fég szerviz budapest
A gázkonvektor az egyik legegyszerűbb és legmegbízhatóbb fűtőeszköz. Nem véletlen, hogy rengeteg lakásban, irodában használják ma is a konvektorokat, amelyek között nagyon sok évtizedek óta szolgáltatja a meleget. Mindez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a gázkonvektorok ne igényelnének gondoskodást, hiszen – ezt könnyű belátni – éppen attól lesznek megbízhatóak és hosszú élettartamúak, ha rendszeres a tisztításuk, a karbantartásuk. És ezt meg is hálálják.

A konvektorban ugyanis olyan folyamatok játszódnak le, amelyek idővel az alkatrészek szennyeződéséhez, kormolódásához vezetnek.

A leggyakrabban használt gázkonvektor a parapetes változat, ami azért is rendkívül közkedvelt, mert így egyrészt közvetlenül a falon át távozik az égéstermék, másrészt a készüléknek a levegővel történő közvetlen kapcsolata azt teszi lehetővé, hogy a konvektor ne a lakott vagy használt helyiségből vegye el az égéshez szükséges oxigént, hanem a külső térből. Mindazonáltal a szén-monoxid visszaáramlása is szinte teljességgel kizárt.

Ha pedig mindez így van, akkor miért is írjuk olyan gyakran, hogy rendszeres törődést, gondoskodást igényelnek ezek a gázkonvektorok? Egyszerű a magyarázat. A legoptimálisabb energiafelhasználás az, ami mindezt a leginkább indokolja.

A gázkonvektor üzemszerű működése közben ugyanis olyan folyamatok játszódnak le a készülékben, amelyek az alkatrészek szennyeződéséhez, kormolódásához vezetnek. De nem is kell feltétlenül üzemben lenniük a gázkonvektoroknak ahhoz, hogy koszolódjanak. Nyári, fűtésmentes időszakban is porosodhatnak, legyek, pókok verhetnek tanyát bennük olyan helyeken, ahol érzékeny alkatrészek találhatóak. Ezért szoktuk azt tanácsolni meglévő és leendő ügyfeleinknek, hogy lehetőleg a fűtési idény előtt hívjanak minket az éves karbantartás, felülvizsgálat elvégzése végett.

Érdekli, hogy mi mindent nézünk meg ilyenkor?

A tapasztalt gázszerelő már a gyújtóláng színéről képes megállapítani, hogy itt bizony van teendője. Ha sárgán ég a gyújtóláng, nem fogja megfelelő intenzitással melegíteni a termoelemet. És ez csak egy apróságnak tűnő dolog, mégis nagyban befolyásolja azt, hogy milyen hatásfokkal „dolgozik” majd a tél során a konvektorunk.

Az első feladat tehát a gázkonvektor begyújtása, bekapcsolása. Ha már a begyújtással gondok lennének, akkor érdemes kitisztítani a fúvókát, ami a gázkonvektor szerelés, hibaelhárítás egyik alapvető lépése.
Konvektor

Tudta, hogy a szerelőt évek óta nem látott gázkonvektorok akár 15-20 százalékkal is több gázt fogyasztanak el?

A konvektor fúvóka tisztítását azért is el kell végezni, hogy meg lehessen győződni az őrláng működésének minőségéről. Ez is egy sarkalatos teendő, hiszen ettől várhatjuk azt, hogy a tél során mindig kifogástalan legyen a fő égősor működése. A karbantartás során ellenőrizzük a láng magasságát is, hiszen ezzel is azt érjük el, hogy a lehető legjobb legyen a gázkonvektor működésének a hatásfoka. Azaz: csak annyi gázt fogyasszon el, amennyit feltétlenül szükséges, illetve az elégetett gázmennyiség a lehető legtöbb hőt eredményezze. Tudta, hogy a kitisztítatlan, rendszeres karbantartáson át nem esett, szerelőt évek óta nem látott gázkonvektorok akár 15-20 százalékkal is több gázt fogyasztanak el? Pedig így van. Szóval, érdemes erre is odafigyelni.

A tapasztalt gázkonvektor szerelő természetesen minden olyan egyéb alkatrész üzemképességét, üzembiztonságát is ellenőrzi, amik feltétlenül szükségesek a konvektor kifogástalan működéséhez. Ha szükség van például parapet cserére, azt is elvégzi. De ugyanilyen fontos a gázszivárgás kiszűrése és megszüntetése, mert sajnos ez is előfordulhat a régi, ritkán karbantartott készülékeknél. És ez egy olyan lényeges mozzanat, amire a gázszerelő az ügyfél kérése nélkül is nagy gondot fordít. Hiszen a biztonság a legfontosabb.

És ha úgy ítéli meg a szakember, hogy valamilyen oknál fogva – akár a legcsekélyebb mértékben is – nem biztonságos a gázkonvektor működése, és a legkörültekintőbb gondoskodás, javítás vagy karbantartás ellenére se szűnik meg az esetleges gézszivárgás, akkor bizony azt fogja mondani: itt az ideje a konvektor cseréjének. Ezt a tanácsot pedig érdemes megfogadni, hiszen tényleg csak akkor hangzik el, ha nincs más megoldás, azaz menthetetlen a készülék.

A konvektorcsere egyébként nem szükségszerűen minden helyiségben indokolt, hanem csak ott, ahol elromlott a készülék.

Ha tapasztalt, rengeteg gázkonvektort látott és javított gázszerelő mondja ezt, akkor elhiheti neki. Mert semmiképpen sem az a célja, hogy komolyabb költségbe verje a lakókat. Sokkal inkább az az elgondolás vezérli, hogy minden szempontból biztonságos és – ahogy korábban is írtuk – hatékony legyen a gázkonvektoros fűtés a lakásban, az irodában. A konvektorcsere egyébként nem szükségszerűen minden helyiségben indokolt, ahol azzal fűtenek, hiszen minden konvektor egyedi. Tehát ha az egyik tönkrement, attól még a többit használhatjuk.

A konvektor csere is hasonló munkafolyamat, mint amikor karbantartást végeznek. A különbség csak annyi, hogy ilyenkor a régi helyett az új készülék beüzemelését végzik, ami egyébként nem egy hosszú folyamat. Ugyanúgy történik a begyújtás, a beállítás, a szén-monoxid mérés és a többi, aprólékosnak tűnő munkafázis, mint a régi készüléknél. Ja, és garanciát is vállal a munkára a gázszerelő.

És akkor nézzük át újra az egyes lépéseket, már ami a konvektor szerelést vagy beüzemelést illeti:
 • Konvektor tisztítás,
 • begyújtás,
 • gyújtóláng ellenőrzése,
 • fúvóka tisztítás,
 • javítás,
 • gázszivárgás ellenőrzése,
 • fő égősor működésének ellenőrzése,
 • parapet tisztítás, szerelés,
 • teljes felülvizsgálat.

Mindenféle konvektort javítunk, cserélünk, parapetes és kéményes változatban is.

Válasszon tapasztalt, a szakmában negyven éve dolgozó elismert gázszerelőt Budapesten és Pest megyében, ha gázkonvektor karbantartása, tisztítása, javítása, netán új konvektor beszerelése, beüzemelése van soron. Hívjon minket, hiszen mindezen feladatokat nagy szakmai hozzáértéssel végezzük el a hét minden napján, tehát szombaton és vasárnap is. Hívja ezt a telefonszámot! 36/30/949-2052. Mindenféle konvektort javítunk, cserélünk, parapetes és kéményes változatban is.

Ha még többet szeretne megtudni a gázkonvektorok tisztításáról, javításáról, beüzemeléséről: Konvektor tisztítás Konvektor szerelés


Telefon 36 30 949-2052 / hívható 800-tól - 1800-ig (ünnepnapokon is).
Gebe logó

Konvektor szerelés, tisztítás, karbantartás BUDA

A Budai oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest I. kerület: Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán
 • Budapest II. kerület: Pasarét, Adyliget, Hidegkút, Pesthidegkút, Budaliget, Rózsadomb
 • Budapest III. kerület: Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Kaszásdűlő, Aquincum (Római)
 • Budapest XI. kerület: Kelenföld, Gellérthegy (Újbuda), Szentimreváros, Őrmező, Albertfalva, Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos
 • Budapest XII. kerület: Svábhegy, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy
 • Budapest XXII. kerület: Rózsavölgy, Budafok, Budatétény, Nagytétény

Konvektor szerelés, tisztítás, karbantartás PEST

A Pesti oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest IV. kerület: Újpest, Káposztásmegyer (Megyer)
 • Budapest V. kerület: Belváros
 • Budapest VI. kerület: Terézváros
 • Budapest VII. kerület: Erzsébetváros
 • Budapest VIII. kerület: Józsefváros
 • Budapest IX. kerület: Ferencváros
 • Budapest X. kerület: Kőbánya
 • Budapest XIII. kerület: Angyalföld, Lipótváros
 • Budapest XIV. kerület:. Zugló
 • Budapest XV. kerület: Újpalota, Rákospalota (Palota)
 • Budapest XVI. kerület: Sashalom, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld
 • Budapest XVII. kerület: Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert
 • Budapest XVIII. kerület: Pestszentlőrinc (Lőrinc), Pestimre, Havanna
 • Budapest XIX. kerület: Kispest, Wekerletelep
 • Budapest XX. kerület: Erzsébet, Pesterzsébet
 • Budapest XXI. kerület: Csepel
 • Budapest XXIII.kerület: Soroksár

Konvektor szerelés, tisztítás, karbantartás Pest megye

Pest megyében a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel , Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csővár , Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd , Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Kőröstetétlen, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykovácsi, Nagykőrös, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Ócsa, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Pusztavacs, Pusztazámor, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Rád, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok


Kérje személyre szabott árajánlatunkat!

Gázszerelés árak: Árajánlatkérés
További hasznos információk: Gázszerelés Budapest

Konvektor
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-10-18 06:16:37