logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Cirkó szerelés, cirkó csere


Cirkófűtés létesítése, cirkófűtés javítása

Cirkó szerelés, cirkófűtés létesítése, cirkó csere, beüzemelés – Kérjen szaktanácsot a gázszerelőtől, mielőtt dönt!

Telefon +36 30 949 2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

Kissé körülményesnek, már-már titokzatosnak tűnt az ügyfél, aki azzal hívta fel a tapasztalt gázszerelőt, hogy cirkó szerelés miatt keresi. Cirkó csere lenne a feladat, pontosabban cirkó fali gázkazán beüzemelése. A cirkószerelő pedig feltette az ilyenkor szokásos kérdéseket, kapott is némi választ, de a történet valahogy nem volt kerek. A helyszínen aztán minden kiderült.

A gázszerelőnek nem az a feladata, hogy akadékoskodjon, hanem az, amit az ügyfél kér: be kell üzemelni a cirkó gázkazánt.

Kiderült, hogy az ügyfél az egyik népszerű internetes apróhirdetési portálon vásárolt cirkó fali gázkazánt, azt kellene beüzemelni. Az eladó úgy hirdette a készüléket, hogy azt mindössze egy évig használták, tehát a lényegét tekintve újszerű állapotba van. Kombi kialakítású, azaz egyfelől használati melegvizet szolgáltat, másfelől kiszolgálja a fűtésrendszert is, ráadásul zárt égésterű kéményes kivitelben készült.

Ez eddig nagyjából rendben is van, nyugtázta a gázkészülék szerelő, miután meghallgatta az ügyfelet, majd azt kérdezte, odaadták-e neki a cirkó gázkazán jótállási jegyét. Erre nem is gondoltunk – jött a válasz, ami egy kicsit azért elgondolkodtatta a gázszerelőt. No, de mindegy is, legyintett, hiszen neki itt nem az a feladata, hogy akadékoskodjon, hanem az, amit az ügyfél kér: be kell üzemelni a cirkó gázkazánt.

Kiderült az is, hogy egy nyílt égésterű, kémény nélküli gázkészülék helyére kellene beszerelni a most vásárolt kombi gázkazánt. Az ügyfél ugyanis némiképpen megijedt a nyílt égésterű gázkészülékekkel kapcsolatban az utóbbi időben megjelent híradások nyomán attól, hogy az ilyen berendezéseknél problémát okozhat a szén-monoxid. Arra gondolt: egyszer s mindenkorra megoldja ezt azzal, ha zárt égésterű cirkó gázkazánt helyeztet üzembe. Ám nem akart új készülékre költeni, ezért inkább az apróhirdetések között kezdett el böngészni. Így talált rá az azóta megvásárolt berendezésre.

A gázszerelő nem akarta egyből elkedvetleníteni az ügyfelet azzal, hogy talán nem a legjobb döntést hozta ebben az ügyben, hanem inkább a feladatra koncentrált. A lakás tulajdonosa közben még hozzátette: ha egy mód van rá, úgy szerelje le a meglévő készüléket, hogy azt még el tudja adni azon a bizonyos apróhirdetési portálon.
Cirkó

Nem mindegy, milyen méretű gázkazánt kell egy adott helyre beüzemelni, és megoldható-e a kazánhoz szükséges kémény kivitelezése - mondja a gázszerelő.

Sok mindent megélt már a negyven éve a szakmában dolgozó tapasztalt gázszerelő - azaz cirkószerelő - de ilyen esettel még nem találkozott. Az ugyan számtalanszor előfordul: anélkül vásárolnak cirkó fali gázkazánt az ügyfelek, hogy előtte megkérdeznék a gázkészülék szerelő véleményét, illetve kikérnék a tanácsait. Pedig jobban tennék, ha alapos mérlegelés előzné meg a döntést.

Először is azért, mert egyáltalán nem mindegy, milyen teljesítményű készüléket vásárolnak az adott lakás kiszolgálására. Az se jó, ha túl kicsi, de az se előnyös, ha túlságosan nagy a cirkó kazán kapacitása. Az előző esetben többet és gyakrabban kell üzemeltetni a megfelelő hőfok elérése érdekében, akár a fűtési, akár a használati meleg vizet nézzük. De az se szerencsés, ha túlságosan nagy a kazán kapacitása, hiszen az meg plusz, ráadásul felesleges költséggel jár.

Aztán ott van a bőséges típusválaszték. FÉG, Ariston, Baxi, Beretta, Biasi, Chaffoteaux, Delton, Demrad, ÉTI, Ferroli, Héra, Hőterm, Immergas, Indesit, Junkers, KF, Lampart, Mora, Ocean, Pelgrim, Potterton, Quadriga, Radiant, Saunier Duval, Termomax, Vaillant, Westen, Wolf, Zanussi, SVT-W, Colibr, Vesta, Hajdu, Vezuv, Thermoteka – csak, hogy néhányat említsünk a cirkók, kombi cirkók és egyéb gázkészülékek kínálatából.

És akkor a berendezés fizikai méreteiről még nem is beszéltünk. Pedig ez is indokolt, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen kiterjedésű gázkazánt kell az adott helyre beüzemelni, s valóban viszonylag könnyen megoldható-e a kazánhoz szükséges kémény kivitelezése. Esetünkben is egy volt az egyik leglényegesebb kérdés.

Egy kémény kialakítása azért a gázszerelőnek is eltart legalább egy napig, ráadásul a szakvéleményeket is be kell szerezni.

Az ügyfélnek szerencséje volt: a fürdőszobában volt elég hely az általa megvásárolt, alig használt cirkó gázkazán felszerelésére, ráadásul úgy, hogy a kémény kiépítése is megoldhatónak mutatkozott. Ez persze nem ment egyik pillanatról a másikra, mert egy kémény kialakítása azért a gázszerelőnek is eltart legalább egy napig. És ugye előtte még meg is kell vásárolni a szükséges szerelvényeket.

Első nekifutásra leszerelték a régi kazánt, amiről az első ránézésre könnyen meg lehetett állapítani, hogy gázszerelő legalább öt éve nem nyúlt hozzá. Magyarul: az évenként tanácsos és szükséges karbantartása bizony elmaradt. Szóvá is tette a gázszerelő, hogy az ügyfél tisztában legyen vele: ezt a kazánt legfeljebb alkatrészként lehet majd értékesíteni. Aztán megbeszéltek egy újabb időpontot, amikor visszajönnek a szakik, és kiépítik a kéményt.

A beüzemelés pedig csak azt követően történhet meg – szólt a tájékoztató -, ha rendelkezésre áll a gázművek, illetőleg a kéményseprő cég által kiállított szakvélemény is. Az ügyintézésben természetesen szívesen közreműködik a cirkó gázszerelő, már ha minket hív.

Gebe László +36 30 949 2052

Nem kell külön-külön szakember után telefonálgatnia, hiszen nálunk alapkövetelmény, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk

Egyébként végül is jól járt az ügyfél, hogy minket választott, hiszen a nem éppen szokványos cirkó gázkazán cserét és annak beüzemelését, a kémény kiépítését, továbbá a régi gázkazán helyén a fal rendbehozatalát mind-mind elvégeztük. Nem kellett külön-külön szakember után telefonálgatnia, hiszen nálunk alapkövetelmény, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtsunk.

Visszatérve az ügyfélre: végül nagyon elégedett volt a munkánkkal. Egy hét se telt bele, s máris üzemképes volt az interneten vásárolt cirkó kombi gázkazánja. Az egy másik kérdés, hogy mennyit spórolt. Ha előbb hív minket és a szaktanácsaink ismeretében vásárol gázkazánt, talán jobban járt volna. De semmi sincs veszve: ha évenként elvégezzük nála a cirkó karbantartását, akár tíz-tizenöt évig se lesz gondja a készülékkel.

Ha tehát cirkó szerelő, gázszerelő vagy gázkészülék szerelő után kutat, a legjobban teszi, ha ezt a telefonszámot tárcsázza.

A Gebe Kft. mesterei minden nap, még ünnepnapokon is állnak rendelkezésére!

Gebe logó
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 8-18 óráig (ünnepnapokon is).


Cirkó szerelés BUDA

A Budai oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest I. kerület: Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán
 • Budapest II. kerület: Pasarét, Adyliget, Hidegkút, Pesthidegkút, Budaliget, Rózsadomb
 • Budapest III. kerület: Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Kaszásdűlő, Aquincum (Római)
 • Budapest XI. kerület: Kelenföld, Gellérthegy (Újbuda), Szentimreváros, Őrmező, Albertfalva, Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos
 • Budapest XII. kerület: Svábhegy, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy
 • Budapest XXII. kerület: Rózsavölgy, Budafok, Budatétény, Nagytétény

Cirkó szerelés PEST

A Pesti oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest IV. kerület: Újpest, Káposztásmegyer (Megyer)
 • Budapest V. kerület: Belváros
 • Budapest VI. kerület: Terézváros
 • Budapest VII. kerület: Erzsébetváros
 • Budapest VIII. kerület: Józsefváros
 • Budapest IX. kerület: Ferencváros
 • Budapest X. kerület: Kőbánya
 • Budapest XIII. kerület: Angyalföld, Lipótváros
 • Budapest XIV. kerület:. Zugló
 • Budapest XV. kerület: Újpalota, Rákospalota (Palota)
 • Budapest XVI. kerület: Sashalom, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld
 • Budapest XVII. kerület: Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert
 • Budapest XVIII. kerület: Pestszentlőrinc (Lőrinc), Pestimre, Havanna
 • Budapest XIX. kerület: Kispest, Wekerletelep
 • Budapest XX. kerület: Erzsébet, Pesterzsébet
 • Budapest XXI. kerület: Csepel
 • Budapest XXIII.kerület: Soroksár

Cirkó szerelés Pest megye

Pest megyében a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel , Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csővár , Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd , Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Kőröstetétlen, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykovácsi, Nagykőrös, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Ócsa, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Pusztavacs, Pusztazámor, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Rád, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok

A cirkó szerelés, javítás vagy csere ára függ a készülék típusától, állapotától. Gázkészülék szerelőink a helyszíni felmérést követően tudnak pontos árajánlatot adni.

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Cirkó
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2023-02-11 17:49:59