logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtési rendszer tisztítása


Fűtési rendszer tisztítása, vízkőtelenítése

A fűtési rendszer kitisztítása többet segíthet, mint gondolná

Fűtési rendszer tisztítása Budapesten: +36 30 949-2052 Ha sürgős beavatkozásra van szükség, hívja Gebe Lászlót, arcképes gázszerelői igazolvánnyal (G/008333) rendelkező gázkészülék szerelő, fűtésszerelő mestert. Vagy akkor, ha még nincs gond a fűtéssel, de időszerű a fűtési rendszer átmosása. Akár hétvégén vagy ünnepnapokon is tárcsázhatja a számunkat. Reggel hét órától már fogadjuk a hívását.

Az évek során a fűtési rendszer veszít a hatékonyságából. Ahogy minden eszköznél, úgy a fűtési rendszernél is előbb-utóbb előfordulhatnak hibák. Ez esetünkben jellemzően az elkoszolódás. Ami eleinte ugyan nem okoz érzékelhető problémát, de bizonyos idő után bizony megérezzük. Két értelemben is. Egyrészt anyagilag, másrészt a hőmérséklet csökkenését érzékelve. Mindkét összefüggésben a fűtési rendszer hatékonysága az, ami a problémát okozza. Egy elkoszolódott fűtési rendszer ugyanis már nem képes úgy melegíteni, mint egy tiszta rendszer. Vagyis ugyanolyan működési szinten kevesebb hőt fog adni. Ha pedig kevesebb a hő, mi fázni fogunk, így adja magát a teendő: feltekerjük a fűtést. Ami közvetlen hatással van a fűtésre költött összeg nagyságára. Azaz: többet költünk! Feleslegesen!

A fűtési rendszer tisztítás jelentősége tehát sokkal nagyobb, mint gondolnánk

Időszakonként meg kell tenni. Persze nem csak az az ok, hogy ne fázzunk, illetve ne költsünk a feltétlenül szükségesnél többet a fűtésre. Talán még ennél is fontosabb, hogy megóvjuk a rendszerünket attól, hogy idő előtt tönkremenjen. Merthogy sajnos ez is előfordul. Azok, akiknek nem fontos a fűtési rendszer átmosása, gyakran kénytelenek néhány év eltelte után hibaelhárítás miatt szerelőt hívni.

Nem jobb megelőzni a bajt?

Persze akkor sincs feltétlenül probléma, ha már nagyon gyenge a fűtési teljesítmény, és gyors beavatkozásra van szükség. A fűtési rendszer tisztítása ekkor is lehetséges. Speciális, gépi vegyszeres átmosás segíthet. Természetesen csakis szakszerűen kivitelezve.

Bármennyire is egyszerűnek hangzik a fűtési rendszer átmosása, szükséges hozzá a szakértelem. Kevésbé hozzáértők ugyanis még akár nagyobb kárt is okozhatnak. Jobb tehát olyan fűtésszerelőt hívni, aki nem először végez fűtési rendszer tisztítást.

Budapesten, Pest megyében keressen minket! Mi már több mint negyven éve végzünk fűtésszerelést. Így természetesen fűtési rendszer tisztítást is.
De nem csak a tapasztalat, a gyors és precíz munkavégzés az, ami mellettünk szóló érv. Hanem a bevezetőben említett rugalmasság is. Minket ugyanis nem csak hétköznaponként, reggel nyolctól délután négyig hívhat. És nem csak ezekben az időszakokban vállalunk munkavégzést. Mi tudjuk: az idő önnek is fontos, ahogy azt is, hogy senki se szeret azért szabadságot kivenni, hogy az otthoni karbantartással összefüggő teendőket elvégeztesse. Jobb a szabadnapot inkább a pihenés érdekében felhasználni.

Szóval ha netán hétvégén hívna szerelőt a fűtési rendszer átmosása miatt, minket bátran kereshet. Budapesten, Pest megyében számíthat a szakértelmünkre. Tárcsázza ezt a számot: +36 30 949-2052

De visszatérve a fűtési rendszer tisztításra

Milyen esetekben lehet szükséges a fűtési rendszer átmosása?
 • Amikor cseréljük a kazánt.
 • Fűtéskorszerűsítés esetén.
 • Szükség lehet a fűtési rendszer tisztítására, ha romlik a fűtési rendszer hatásfoka.
 • Ha jóval többet költ a fűtésre, mint korábban.
 • Indokolt lehet a fűtési rendszer átmosása, ha nehezen melegednek a radiátorok.
 • Ahogy akkor is, ha nem, vagy csak nehezen ad le hőt a padlófűtés.
 • Illetve időszakos karbantartás idején.
 • Plusz teljesen új fűtési rendszer esetén.
Ez utóbbi talán sokakat meglep. Pedig fontos tudni, hogy az új rendszerekben is lehetnek lerakódások. A gyártás során sajnos összegyűlhet kosz a rendszerben, amit ki kell tisztítani. Egyébként eldugulhat, vagy gyenge lehet a hatásfok. Ilyenkor ugyanúgy gépi vegyszeres fűtési rendszer tisztításra van szükség, mint mondjuk az időszakos karbantartáskor.

Mire számíthatunk akkor, ha nem kerül sor a fűtési rendszer átmosására?
 • Nem melegszenek úgy a fűtéscsövek, ahogy azoknak kellene.
 • Többet költünk a fűtésre, mint kellene.
 • Hamarabb tönkremennek a fűtési rendszer egyes egységei, mint kellene.
A vízkő ugyanis alattomos dolog. A csapvízben alapból rengeteg van - Budapesten és a környéken különösen kemény a víz. Ehhez pedig hozzájön, hogy a hő hatására még le is rakódik. Az évek során felhalmozódott vízkő pedig nagy gondokat okozhat. Amilyen apró, olyan nagy károkat képes előidézni.

De nem csak a fűtéscső, ami károsodik. Hiszen a szennyeződések miatt a kazánnak is jobban kell dolgoznia. Ami a berendezés élettartamára is hatással van. Szóval ha nem áldozunk a karbantartásra, könnyen lehet, hogy nem csak a fűtési rendszer tisztítása lesz S.O.S., hanem a kazán szervizelése is.

Persze ebben is számíthat ránk, de azért valószínűleg jobb ezt megelőzni, és inkább a fűtési rendszer átmosására áldozni.

Miért szükséges vegyszer a fűtési rendszer tisztításához?

Mert önmagában egy szimpla vizes átmosástól nem oldódik a vízkő. Fontos, hogy olyan eszközökkel és szerekkel történjen meg a fűtési rendszer átmosása, amik speciálisan erre alkalmasak.

Budapesten sajnos többször van szükség a fűtési rendszer tisztításra. Az ország ezen részén a fűtési berendezések is nagyobb veszélyben vannak.

Ahogy arra fent utaltunk, Budapesten az átlagnál magasabb a víz vízkő tartalma. Ezáltal a lerakódás veszélye is fokozottabb. Amiből az is következik, hogy a fűtési rendszerek karbantartását is gyakrabban szükséges elvégezni. Lehetőleg a fűtési szezon előtt.

Nehogy működés közben álljon le a rendszer, és fűtés nélkül maradjanak!

Amennyiben aktuális a karbantartás, Budapesten, Pest megyében keressen minket. A számunk: +36 30 949-2052

Ha szüksége lenne fűtésszerelő segítségére, ezekben a feladatokban számíthat ránk:
 • fűtési rendszer tisztítása
 • fűtési rendszer átmosása
 • fűtési rendszer karbantartása
 • a fűtési rendszer berendezéseinek tisztítása
 • padlófűtés csöveinek gépi átmosása
 • radiátorok szakszerű tisztító átmosása
Már amennyiben a fűtési rendszer átmosásával kapcsolatos feladatok miatt hívna minket.

Ezek mellett természetesen vállalunk minden, a fűtési berendezésekkel kapcsolatos javítást, szervizelést is.

Budapesten, Pest megyében ezek miatt is bátran keressen minket! Akár hétvégén vagy ünnepnapon is hívhatja a számunkat: +36 30 949-2052

Még egy fontos dolog a fűtési rendszer tisztításról

Bármennyire makacsnak tűnik a lerakódás, az esetek többségében a fűtési rendszerek vegyszeres, gépi átmosásával vissza lehet állítani az újkori állapotot.
Hívjon minket, ha segíthetünk!

Gebe László - Gázkészülék és fűtés szerelő mester

+36 30 949 2052

Fűtési rendszer tisztítása BUDA

A Budai oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest I. kerület: Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán
 • Budapest II. kerület: Pasarét, Adyliget, Hidegkút, Pesthidegkút, Budaliget, Rózsadomb
 • Budapest III. kerület: Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Kaszásdűlő, Aquincum (Római)
 • Budapest XI. kerület: Kelenföld, Gellérthegy (Újbuda), Szentimreváros, Őrmező, Albertfalva, Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos
 • Budapest XII. kerület: Svábhegy, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy
 • Budapest XXII. kerület: Rózsavölgy, Budafok, Budatétény, Nagytétény

Fűtési rendszer tisztítása PEST

A Pesti oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest IV. kerület: Újpest, Káposztásmegyer (Megyer)
 • Budapest V. kerület: Belváros
 • Budapest VI. kerület: Terézváros
 • Budapest VII. kerület: Erzsébetváros
 • Budapest VIII. kerület: Józsefváros
 • Budapest IX. kerület: Ferencváros
 • Budapest X. kerület: Kőbánya
 • Budapest XIII. kerület: Angyalföld, Lipótváros
 • Budapest XIV. kerület:. Zugló
 • Budapest XV. kerület: Újpalota, Rákospalota (Palota)
 • Budapest XVI. kerület: Sashalom, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld
 • Budapest XVII. kerület: Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert
 • Budapest XVIII. kerület: Pestszentlőrinc (Lőrinc), Pestimre, Havanna
 • Budapest XIX. kerület: Kispest, Wekerletelep
 • Budapest XX. kerület: Erzsébet, Pesterzsébet
 • Budapest XXI. kerület: Csepel
 • Budapest XXIII.kerület: Soroksár

Fűtési rendszer tisztítása Pest megye

Pest megyében a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel , Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csővár , Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd , Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Kőröstetétlen, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykovácsi, Nagykőrös, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Ócsa, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Pusztavacs, Pusztazámor, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Rád, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2022-05-25 16:12:35