logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtőrendszer átmosása


Fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása

Előbb van rá szüksége, mint gondolná

A fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása fontos. Kevesen gondolnak erre, pedig több szempontból van jelentősége annak, hogy rendszeresen átmosatjuk-e a fűtési rendszert vagy nem. Egyrész hatással van a fűtési rendszer élettartamára, másrészt a fűtés hatékonyságára is. Ha szakembert keres, hívjon minket! Fűtési rendszer tisztítása Budapesten: +36 30 949-2052

Mikor kell a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása érdekében lépéseket tenni?

Röviden:
 • Fűtés rendszer tisztítás kazán cserénél.
 • Fűtési rendszer átmosása fűtéskorszerűsítésnél.
 • Ha romlik a fűtő rendszer hatásfoka.
 • Ha a korábbiaknál jóval többet költ a fűtésre.
 • Ha nehezen melegednek át a radiátorok, a padlófűtés csövei.
 • Ha eljött az idő az időszakos karbantartásra.
Kicsit bővebben: Mikor kell tehát a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása érdekében lépéseket tenni?

Kevésbé hozzáértők számára lehet, hogy meglepő lesz, amit most tanácsolunk...

Új rendszerek esetén is komoly jelentősége van annak, hogy a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása megtörténik-e vagy sem. Gondolhatnánk - joggal -, hogy minek áldozni egy olyan fűtési rendszer tisztítására, ami még sosem volt használatban? Kevesen tudják, hogy az új rendszerekben a gyártásukkor szennyeződés keletkezik. Bármennyire is “steril” egy gyár, por kerülhet a rendszerbe, amit a beüzemeléskor ki kell mosnia. Szóval akárhogy is, de kazáncsere és fűtéskorszerűsítések idején is szükséges a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.

De ezzel sajnos nem tudjuk le a fűtési rendszerünk tisztítással kapcsolatos igényeit. A használat során ugyanis ugyancsak képződnek szennyeződések. Legfőképpen a vízkő az, amit ki kell mosni a rendszerből. Ahol meleg vizet használunk, ott sajnos vízkő is képződik. És ez alól a fűtési rendszer sem kivétel. A radiátor, a padlófűtés csövei, vagyis a teljes fűtési rendszer veszélyben van.

Mi következik abból, ha nem történik meg bizonyos időközönként a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása?

Ahogy arra a bevezetőben utaltunk, két fő dolog miatt fontos a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.
 • A fűtési rendszer hatékonysága miatt.
 • A fűtési rendszer élettartama miatt.
Ha ugyanis vízkő rakódik le a fűtési rendszerben, ha nem történik meg a fűtési rendszer tisztítása, a kazán által felmelegített víz csak nehezen tudja átadni a hőt a csöveken, a radiátorokon keresztül. Vagyis sokkal többet kell költeni a fűtésre, hiszen nehezebben melegedik be a szoba.

Az pedig nem kérdés: abban a rendszerben, ahol nincs karbantartás, rövidebb az elhasználódás ideje. Ha a fűtési rendszernek a lerakódott vízkő miatt többet kell dolgoznia, hamarabb tönkremegy. Vagyis hamarabb kell hívnunk gázkészülék szerelőt, ezáltal a költségeink megsokszorozódnak.

Röviden tehát anyagilag is sokkal kifizetődőbb, ha viszonylag rendszeresen megtörténik a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.

De miért kell, hogy vegyszeres legyen a fűtési rendszer tisztítása?

Mert a vegyszer az, ami hatékonyan tudja oldani a vízkövet. Ha nem használunk vegyszert a fűtési rendszer tisztításához, a tisztítás után sem lesz kellően hatékony a fűtési rendszerünk.

Miért olyan fontos, hogy Budapesten és Pest megyében az átlagnál többször történjen meg a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása?

Mert a fővárosban és annak környékén jóval keményebb a víz. Így a vízkő képződés esélye is nagyobb, mint azokon a helyeken, ahol lágyabb a víz.

Ki az, akit hívhatunk akkor, ha a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása van tervben?

Amikor új fűtési rendszert építünk ki, nem kérdés, hogy az éppen jelenlévő fűtésszerelőt kell erre megkérnünk. Legalábbis ez a legkézenfekvőbb megoldás. Már amennyiben a szakember vállal fűtési rendszer tisztítást. A művelet elvégzéséhez ugyanis eszközök is kellenek, amikkel nem minden gázkészülék szerelő rendelkezik...

Vagyis ha még kazáncsere előtt áll, fűtéskorszerűsítést tervez, célszerű a szakember keresésekor arra is rákérdezni, hogy az illetőnek nem okoz-e problémát a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása.

Ha minket bíz meg a kazáncserével, a fűtési rendszer korszerűsítésével, természetesen a karbantartási munkákat is vállaljuk.

Persze nem csak akkor hívhat minket, ha új fűtési rendszer tisztítása van soron. Akkor is bátran tárcsázhatja a számunkat, ha már évek óta üzemelő fűtési rendszerét kellene kitisztítani. Akár az időközönként aktuális tisztításról van szó, akár a hatásfok csökkenéseként jelentkező probléma elhárításáról, keressen minket!

Budapesten, Pest megyében akár már reggel hét órától hívhat minket. Még ünnepnapokon is: +36 30 949-2052

Vagyis legyen szó tervezett karbantartásról vagy s.o.s. teendő lenne a fűtési rendszer tisztítása, minket szinte bármikor elér.

Ki az, aki segít Önnek, ha a fűtési rendszer tisztítása, a fűtési rendszer gépi vegyszeres átmosása lenne a feladat?

Keresse az arcképes gázszerelő igazolvánnyal (G/008333) rendelkező kollégánkat, Gebe László gázkészülék szerelőt, fűtésszerelő mestert!

Milyen munkafolyamatokban tudunk szakértői segítséget nyújtani?
 • fűtési rendszer tisztítása
 • fűtésrendszer átmosása
 • fűtésrendszer tisztítás kazáncserénél
 • fűtési rendszer átmosása fűtéskorszerűsítésnél
 • fűtési rendszer radiátorainak átmosása
 • padlófűtés csövek gépi átmosása

Fűtési rendszer átmosása Budapest és Pest megyében. - Hívja Gebe Lászlót ezen a számon: +36 30 949-2052

Ha nem szeretné, hogy a fűtési rendszere idő előtt tönkremenjen, esetleg a fűtés során lerakódott szennyeződések miatt csökkenjen a fűtés hatásfoka, hívjon szakembert! Inkább áldozzon a karbantartásra, mintsem a fűtésre vagy a meghibásodott kazánra költene óriási összegeket.

Fűtési rendszer átmosása Budapest - Keressen minket!

Mi már több mint negyven éve vagyunk a szakmában. Bízhat bennünk és a szakértelmünkben. Várjuk a hívását!


Hívja fűtés és gázkészülék szervizünket!

Gebe Kft.

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).
A kiszállás során mesteremberünk felméri a jelenlegi rendszer működését, átnézi az alkatrészeket (szükség esetén megjavítja azokat) és légteleníti a rendszert. Így kap ön egy 100%-os biztonsággal üzemeltetett és karbantartott gázkazánt, gázkészüléket!

Akár hétvégén is tárcsázhatja a számunkat!

Mi rugalmas időbeosztással dolgozunk. Nem csak hétköznap végezzük a gázkészülék javításokat, hanem hétvégén és ünnepnapokon is! Központi számunkon, már reggel 7 órától elérhetőek vagyunk!

Forduljon hozzánk bizalommal, ha gázkészülék szerelő mesterre lenne szüksége!

Gebe László - Gázkészülék és fűtés szerelő mester

+36 30 949 2052

Gázkészülék és fűtés szerelő BUDA

A Budai oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest I. kerület: Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán
 • Budapest II. kerület: Pasarét, Adyliget, Hidegkút, Pesthidegkút, Budaliget, Rózsadomb
 • Budapest III. kerület: Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Kaszásdűlő, Aquincum (Római)
 • Budapest XI. kerület: Kelenföld, Gellérthegy (Újbuda), Szentimreváros, Őrmező, Albertfalva, Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos
 • Budapest XII. kerület: Svábhegy, Pesthidegkút, Zugliget, Hűvösvölgy
 • Budapest XXII. kerület: Rózsavölgy, Budafok, Budatétény, Nagytétény

Gázkészülék és fűtés szerelő PEST

A Pesti oldalon a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
 • Budapest IV. kerület: Újpest, Káposztásmegyer (Megyer)
 • Budapest V. kerület: Belváros
 • Budapest VI. kerület: Terézváros
 • Budapest VII. kerület: Erzsébetváros
 • Budapest VIII. kerület: Józsefváros
 • Budapest IX. kerület: Ferencváros
 • Budapest X. kerület: Kőbánya
 • Budapest XIII. kerület: Angyalföld, Lipótváros
 • Budapest XIV. kerület:. Zugló
 • Budapest XV. kerület: Újpalota, Rákospalota (Palota)
 • Budapest XVI. kerület: Sashalom, Cinkota, Árpádföld, Rákosszentmihály, Mátyásföld
 • Budapest XVII. kerület: Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert
 • Budapest XVIII. kerület: Pestszentlőrinc (Lőrinc), Pestimre, Havanna
 • Budapest XIX. kerület: Kispest, Wekerletelep
 • Budapest XX. kerület: Erzsébet, Pesterzsébet
 • Budapest XXI. kerület: Csepel
 • Budapest XXIII.kerület: Soroksár

Gázkészülék és fűtés szerelés Pest megye

Pest megyében a Gebe Kft. gyors-szolgálata sürgősséggel hívható a következő területeken:
Abony, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Apaj, Áporka, Aszód, Bag, Bénye, Bernecebaráti, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Bugyi, Cegléd, Ceglédbercel , Csemő, Csévharaszt, Csobánka, Csomád, Csömör, Csővár , Dabas, Dánszentmiklós, Dány, Délegyháza, Diósd , Domony, Dömsöd, Dunabogdány, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Ecser, Érd, Erdőkertes, Farmos, Felsőpakony, Fót, Galgagyörk, Galgahévíz, Galgamácsa, Gomba, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Herceghalom, Hernád, Hévízgyörk, Iklad, Inárcs, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Jászkarajenő, Kakucs, Kartal, Káva, Kemence, Kerepes, Kiskunlacháza, Kismaros, Kisnémedi, Kisoroszi, Kistarcsa, Kocsér, Kóka, Kosd, Kóspallag, Kőröstetétlen, Leányfalu, Letkés, Lórév, Maglód, Majosháza, Makád, Márianosztra, Mende, Mikebuda, Mogyoród, Monor, Nagybörzsöny, Nagykáta, Nagykovácsi, Nagykőrös, Nagymaros, Nagytarcsa, Nyáregyháza, Nyársapát, Ócsa, Őrbottyán, Örkény, Pánd, Páty, Pécel, Penc, Perbál, Perőcsény, Péteri, Pilis, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pócsmegyer, Pomáz, Pusztavacs, Pusztazámor, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Ráckeve, Rád, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada, Százhalombatta, Szentendre, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Szigetbecse, Szigetcsép, Szigethalom, Szigetmonostor, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós, Szigetújfalu, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Táborfalva, Tahitótfalu, Taksony, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Tárnok, Tatárszentgyörgy, Telki, Tinnye, Tóalmás, Tök, Tököl, Törökbálint, Törtel, Tura, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Úri, Üllő, Üröm, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Vácszentlászló, Valkó, Vámosmikola, Vasad, Vecsés, Veresegyház, Verőce, Verseg, Visegrád, Zebegény, Zsámbék, Zsámbok

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2022-05-06 13:14:48