logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Gázkészülék szerelő - hívjon!


Gázkészülék javítás vagy csere

Gázkészülék szerelőt hívni felér egy biztosítással

Mikor van szükség gáztervre, és mikor kell terveztetni a gázkészülék bekötést? Azonnal mutatjuk. De egy biztos, mindkét esetben szüksége lesz megbízható gázszerelőre.

Akár egyszerűsített a gázkészülék csere, akár tervköteles a munka, gázszerelőt mindenképpen hívnunk kell

De mitől lesz valami egyszerű bekötés, és mitől tervköteles? Erre nagyon is egyértelmű szabályok vonatkoznak. Például: az új gázkészülék legfeljebb 36 kW hőterhelésű lehet. Illetve, ha az új készülék hőterhelése nem nagyobb a meglévő készülékénél. Egyszerűsített bekötésről beszélünk akkor is, ha a gázkészülék csere nem jár a gázvezeték cseréjével, átalakításával. Ugyanakkor fontos, hogy az új készülék besorolásának meg kell egyeznie a meglévő készülékével. Plusz az elhelyezésnek a készülék cseréjekor érvényes műszaki biztonsági feltételeknek is meg kell felelnie. Ilyen kritérium lehet az égéstermék elvezetésére vonatkozó szabály. A gázszerelő tapasztalatunk alapján sajnos azt kell, hogy mondjuk: ezzel kevesen kalkulálnak. Pedig béleletlen kémény esetén a régi vízmelegítő nem cserélhető le új készülékre - mondjuk. Vagyis mielőtt a gázszerelő beköti az új készüléket, a kéményt korszerűsíteni kell. Erről nyilatkozatot készítenek a helyileg illetékes kéményseprő vállalat szakemberei. Persze vannak egyedi esetek, amikor nincs szükség a régi kémény bélelésére. Amikor a készülék része az égéstermék elvezető, vagy az EK tipusvizsgálat tanúsítványa igazolja, hogy az égéstermék más módon is elvezethető. De az is előfordulhat, hogy a helyiséglevegőtől független üzemmódban működik a készülék. Ez a helyzet megint másként kezelendő. Arról, hogy önnek miként kell eljárnia a gázkészülék bekötésekor, azt a gázszerelő megmondja. Hívjon minket, és a helyszín felmérése után átbeszéljük a lehetőségeket.
Cirkó

Miért hívjon minket, ha gázkészülék cserére kerül sor?

Mert mi jogosultak vagyunk az egyszerűsített gázkészülék cserére. Ezzel együtt a berendezések műszaki biztonsági felülvizsgálatára, csatlakozó és fogyasztói vezetékek létesítésére, üzembe helyezésre, karbantartásra, üzemzavar elhárításra - sok más mellett. És ez utóbbiak nagyon fontosak. Ugyanis nem csak arra kell gondolni, hogy a készüléket valaki beszerelje és üzembe helyezze. Hanem arra is, hogy időközönként karban is tartsa azokat. Nekünk a beüzemelés mellett ez a fő profilunk. Rengetegen hívnak ugyanis minket azzal, hogy nem gyújt be a konvektor, gyengén melegíti a vizet az átfolyós vízmelegítő. De szerencsére az olyan megkeresésből is egyre több van, ahol csak szimpla karbantartást kérnek. Ennek pedig azért örülünk, mert ez egyfajta tudatosabb hozzáállásról tanúskodik. Adunk részben a biztonságra, illetve azt sem hagyjuk, hogy a készülék pazarlóan működjön. A leggyakoribb teendőnk egyébként a gyújtóláng égő tisztítás. Rutin feladat, de házilag nem lehet, illetve nem szabad elvégezni - hiszen gázkészülékről van szó. Aztán ott van még az ion és a gyújtóelektróda tisztítás, vagy a főégő portalanítása.

Ugyanakkor az se ritka, hogy gáztömörség vizsgálatot kell végeznünk, vagy komplett mechanikai tisztításba kell fognunk. Ez utóbbi egyébként azoknál jellemző kérés, akik már jóideje nem kértek gázkészülék karbantartást. De ezek csak a karbantartási munkák, gyakori kérés még, hogy szabályozzuk be a készüléket, lehetőleg a gyári paraméterek szerint. Ugyanakkor egy nagyon egyszerű kérés is gyakorta elhangzik a telefonban: “Azt szeretnénk, ha a működési funkciókat ellenőriznék. Nézzék meg, hogy biztonságos-e a készülék működése!” Ha ilyet hallunk, annak nagyon örülünk, hiszen nincs fontosabb dolog a biztonságos működésnél. Ezért próbáljuk azt is a lehető legtöbb helyen hangsúlyozni, hogy ha gázszagot érez, az gázszivárgásra utal. Ebben az esetben ne várjon semmire, zárja el a gázt a lakásban, és azonnal hívja a szakembert.

Sokan azt gondolják, hogy csak a visszaáramló szén-monoxid okozhat problémákat. Pedig a szivárgó földgáz is rendkívül veszélyes. Igaz, ez utóbbi szivárgását könnyebb érzékelni. A gáznak ugyanis jellegzetes szaga van. Nem nagyon lehet összekeverni semmivel. Ami egyébként egy plusz beavatkozásnak köszönhető: a gázt mesterségesen teszik olyan szagúvá, amilyen. Így hamar és könnyen felismerhető a szivárgás. Egyébként a szén-monoxidhoz hasonlóan színtelen, szagtalan lenne.

Mit kell tenni abban az esetben, ha szivárog a gáz?

Ezt a gázszerelő minden egyes karbantartásnál elmondja. Legalábbis mi ezt tesszük. Ugyanis, ha a földgáz 5 százaléknál magasabb koncentrációban kerül a levegőbe, már nehezíti a légzést. Sőt, 15 százalékos koncentráció esetén már be is lobbanhat.

Mivel azt nehéz megítélni, hogy mekkora a földgáz koncentráció az adott helyiségben, már minimális gázszag esetén is cselekedni kell. Mielőtt hívnánk a gázszerelőt, helyezzük üzemen kívül a gázkészüléket, illetve zárjuk el az itteni gázcsapot, és kezdjük meg a szellőztetést. Még azt is szoktuk javasolni, hogy a biztonság érdekében a főcsapot is zárja el az ügyfél. Így mehetünk biztosra. Ha ezekkel megvagyunk, hívjuk a gázszerelőt, aki majd ellenőrzi, hogy hol van a szivárgás. Illetve javítja is a hibát.

Nem szabad ezeket félvállról venni. Ahogy a bevezetőben említett gázkészülék cserét sem. A szakemberen ne spóroljon, a biztonság csak megér önnek annyit, hogy hozzáértővel dolgoztat. Ahogy a címben is írtuk: gázkészülék szerelő szakembert hívni felér egy biztosítással.

Hívjon minket Budapesten, Pest megyében! Íme, a telefonszámunk: +36 30 949-2052 Akár hétvégén és ünnepnapon is kereshet minket. Hiszen, ha a gázkészülékkel van probléma, az sokat nem várhat. Igaz, az S.O.S. teendők elvégzése után félnivaló nincs. Ha az átszellőztetés megtörtént és a gázcsap elzárva, baj elvben már nem lesz. Viszont melegvíz és fűtés sem, illetve főzni se tudnak, ha mindezekhez gázkészüléket használnak. Így a probléma megoldása sokat nem várhat. Részben ezért is működtetjük a hétvégén és ünnepnapokon is üzemelő ügyeletünket.
Gebe logó

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Cirkó
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-10 09:01:26