logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Gázkészülék- vagy fűtésszerelő?


Gázkészülék szerelőt vagy fűtésszerelőt keres?

Gázkészülék szerelőt vagy fűtésszerelőt keres? - Nem mindegy

Nem mindegy, hogy milyen szakembert keresünk egy-egy gázzal kapcsolatos munkára. Hiszen nem minden gázszerelő javít gázkészüléket, de a legtöbb gázkészülék szerelő foglalkozik beüzemeléssel. A fűtésszerelő pedig nem csak fűtést szerel, hanem karbantartást is végez, ahogy a gázkészülék szerelő is. Akkor most hogyan keressünk szakembert? Ember legyen a talpán, aki kiigazodik. Segítünk.

Mit csinál egy gázkészülék szerelő?

A hozzánk érkező megkeresésekből azt látjuk: nem mindenkinek világos az, hogy mivel is foglalkozik egy gázszerelő. Illetve sokan azt se tudják, hogyan célszerű szakértőt keresni egy adott munkára.

A mi tevékenységünket nagyrészt lefedi a gázkészülék szerelő elnevezés. A vállalkozásunkban a megkeresések döntő hányada javításról, karbantartásról szól. Tehát valamilyen szintű szerelésről. Így mi elmondhatjuk, hogy gázkészülék szerelők vagyunk. Vagyis mi majdnem minden, gázzal kapcsolatos teendő esetén tudunk segíteni. De ezzel nem minden cég van így.

Érdemes például tudni, hogy a gázkészülék szerelő nem csak gázkészüléket szerel. Be is üzemeli azt. Viszont nem minden, beüzemeléssel foglalkozó gázszerelő javít gázkészüléket. Illetve az is igaz, hogy a gázszerelő elvben fűtésszerelő is. Viszont nem minden gázszerelő szerel fűtést.

Kicsit bonyolultan hangzik, de valójában nem az. A lényeg az: attól még, hogy rátalálunk egy gázszerelőre, nem biztos, hogy az illető tud is nekünk segíteni. Ezért olyan céget érdemes már elsőre felkutatni, ahol világosan leírják, hogy ők mivel foglalkoznak.

Az egyik ügyfelünk mesélte el például azt, hogy mire minket megtalált, nagyjából tíz gázkészülék szerelővel beszélt

Mindegyik gázszerelő volt, de egyik sem foglalkozott az ő készülékének a javításával. Egészen konkrétan úgy zajlott az eset, hogy az ügyfélnek elromlott a gázos vízmelegítője. Beírta az internetes keresőbe: gázszerelő Budapest. A Google ki is dobott rengeteg találatot. Fel is hívta az elsőt. “Miben segíthetek?” - tette fel a kérdést a gázszerelő. Az ügyfél annyit mondott csak, hogy elromlott a gázos vízmelegítő. A válasz erre: “Én csak konvektorokkal foglalkozok.” Oké, jött a következő szaki a listában. A második csak Bosch készülékekkel foglalkozott, a harmadik pedig azt mondta - úgy, hogy még meg sem nézte a készüléket -, ő ezer éves FÉG-et nem javít. Szóljanak, ha vettek újat, majd azt felteszem - közölte. Aztán elérkezett hozzánk a listában: mi foglalkozunk gázkészülék javítással, FÉG-gel is és akkor is, ha régi a készülék. Szóval velünk szerencséje volt az ügyfélnek. Mennyivel jobb lett volna, ha azonnal minket hív. Ezt a telefonszámot kellett volna tárcsáznia: (Gebe László +36 30 949 2052)

De térjünk vissza kicsit az imént említett fűtésszerelő elnevezésre

A legtöbb fűtésszerelő gázszerelő, de nem minden gázszerelő fűtésszerelő. Vagyis, ha biztosra akarunk menni, és hamar meg szeretnénk találni a fűtésszereléshez a szakembert a fővárosban, akkor így is keressünk rá: fűtésszerelő Budapest. Ebben az esetben kevesebb visszautasításra számíthatunk. Hiszen - mint arra már fent utaltunk - nem minden gázszerelő hajlandó mondjuk egy központi fűtést kiépíteni. Pontosabban nem mindenkinek van ehhez elegendő tapasztalata. Hiszen azért a fűtésszerelés elég összetett dolog. Ott tudni kell olvasni a gáztervekből, képben kell lenni a vízvezeték szerelői teendők terén is. Meg akkor se lehet tanácstalan a mester, ha át kell helyezni mondjuk egy új kazánt, és be kell üzemelni azt.
Cirkó

Erre is van egy jó kis történetünk

Egy alkalommal hívtak minket, hogy gázkészülék szerelőre lenne szükségük Budapesten. Igaz, mi nagyjából mindenféle gázszerelési munkát vállalunk, de azért megkérdeztük, hogy pontosan milyen munkáról lenne szó. A cirkó fűtést kellene beüzemelni - tájékoztatott az ügyfél. Mondtuk neki, hogy semmi akadálya. Találkozzunk a helyszínen, és felmérjük a terepet. Erre félve közölte a megbízó, hogy rendben, viszont van egy kis gond. A munkálatoknak egy másik mester már nekiállt. Erre persze rákérdeztünk: Hogy-hogy nem a kolléga folytatja a munkát? Mert ő csak úgy vállalta a kivitelezést, ha a gázterv elkészítéséhez, a kémény béleléséhez mi keresünk szakembert. Illetve a gázműnél is mi menedzseljük a teendőket... - jött a válasz a telefon túloldaláról. Az ügyfél belement ebbe, csak arra nem számított, hogy magánemberként, hiányos kapcsolatrendszerrel hosszú ideig fog tartani, mire minden szakit felhajt. Ez az ügyfelet annyira még nem is zavarta volna, csak ahogy telt az idő, a gázszerelő kapott egy másik megbízást. Így a fűtésszerelő eltűnt, az ügyintézés viszont már elindult. A történetet végighallgatva nem hagyhattuk, hogy itt akadjon meg a fűtésszerelés. A saját kapcsolatrendszerünket kihasználva természetesen felgyorsítottuk a folyamatokat. A szakembereink elkészítették a gáztervet, béleltettük a kéményt, engedélyeztettük a kiviteli tervet, felszereltük az új kazánt, majd pedig kiépítettük a cirkófűtést és a gázmeót is bejelentettük, illetve a gázszolgáltatóval leellenőriztettük a munkát.

Természetesen minden rendben ment, a negyven év tapasztalata és a kapcsolatok sokat segítettek. Az ügyfél hálás volt, és megfogadta: ha még egyszer hasonló helyzetbe kerül, nem gázszerelőt, hanem fűtésszerelőt keres… Pontosabban minket hív. Most már ő is tudja, hogy nagy a különbség a kettő között.

Persze szerencséje lehet annak is, aki “csak” gázszerelőt keres: ha minket hív, mi a gázszerelésben, a gázkészülék szerelésben és a fűtésszerelésben is tudunk segíteni. Hozzánk hasonló univerzális cég viszont kevés van a piacon. Így az esetek többségében csalódás éri az ügyfeleket már a szakember keresésekor. Azért, hogy ön ne járjon így, keressen célirányosan szakembert, vagy hívjon minket: Gebe László +36 30 949 2052

Mi nem csak gázkészülék szerelők vagyunk, hanem a gázkészülék beüzemelésben és a komplett fűtési rendszer kiépítésében is segítünk önnek. Több mint negyven éves tapasztalattal a hátunk mögött.

Gebe logó

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Cirkó
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-03-18 09:36:27