logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A FÉG konvektor örök


Gázkonvektor szerelő Budapesten

“A FÉG konvektor örök" - Ha kell, begyújt, de ki is tisztítja a konvektort a gázkonvektor szerelő Budapesten és Pest megyében.

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7 órától (ünnepnapokon is).

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy kidobja mondjuk a jó öreg FÉG konvektort a lakásából, és átálljon például cirkó fűtésre. Az utóbbi kétségtelenül korszerűbb és takarékosabb megoldás a lakás, a családi ház fűtésére, de azért ne döntsünk felelőtlenül a régi, akár több évtizede megbízhatóan működő - kis túlzással öröknek nevezhető - FÉG konvektor lecseréléséről. Van egy megbízható tippünk: hívja el a lakásába a tapasztalt gázkonvektor szerelőt Budapesten és Pest megyében, mutassa meg neki a gázkonvektorokat, és csak akkor szereltesse le azokat, ha a szaki is kifejezetten ezt tanácsolja. De azt tudnia kell, hogy ebben az esetben komoly beruházás elé néz.

Ne csak akkor keressen bennünket, ha elromlott az a bizonyos FÉG konvektor!

* Rendszeres szervizeléssel meghosszabbítjuk annak élettartamát. *
Konvektor

Egy alaposabb gázkonvektor szerviz sok kérdésre választ adhat. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy az esetek jelentős részében nem is annyira szervizelni hívják a szakembert a gázkonvektorokhoz, hanem valami meghibásodás esetén. Sokan ugyanis pénzkidobásnak tartják - még a sokak által öröknek nevezett FÉG konvektornál is - a szervizeléséért fizetendő, egyébként csekélynek mondható munkadíjat, ami időnként némi anyagköltséggel is párosul. Pedig nem ez a pénzkidobás. Nem ám. Hanem az, hogy évekig, esetleg évtizedig ellenőrizetlenül működtetjük a gázkonvektorunkat, ami az idő múlásával egyre kisebb hatékonysággal képes felmelegíteni a helyiséget. Ami azt jelenti, hogy egyre több gázt fogyaszt hasznosítatlanul. Ez tehát a pénzkidobás, ami össze se hasonlítható a gázkonvektorok rendszeres szervizelésének a költségeivel.

A lényeg tehát, hogy legtöbben akkor hívják a gázszerelőt, ha nem tudják begyújtani a konvektort, vagy más hiba miatt lehetetlenné válik a fűtés. A tapasztalt gázszerelő ilyenkor némiképpen csóválja a fejét: hívhatták volna már előbb is, sok pénzt megspórolt volna a lakás tulajdonosának.

Mire érdemes odafigyelni? Ezt nézesse meg FÉG konvektor esetén is!

Arra például figyelni kell, hogy kellően tiszta legyen a gázkonvektor. Elég egy komolyabb méretű pókháló vagy szösz, ami megakadályozhatja a gázkonvektor szakszerű üzemeltetését, esetleg akár már a begyújtását is. Emellett rengeteg mindent meg lehet javítani a több évtizede üzemelő gázkonvektorokon a nyomásszabályozón kezdve a termosztáton át a gázszelepig. Ezek megbízható működése mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy biztonságos legyen a gázkonvektoros fűtés. Mert ha nem az, előfordulhat gázszivárgás és a szén-monoxid visszaáramlása is a szoba levegőjébe. De eddig talán nem is érdemes elmenni.

Nem kell feltétlenül lemondani erről a jól bevált, gázkonvektoros fűtési módról - Egy új FÉG konvektor jó választás lehet.

A lényeg, hogy a gázkonvektorok rendkívül megbízhatóak – de tegyük hozzá: rendszeres karbantartás, évenkénti szervizelés mellett. A FÉG konvektorok hosszú ideje és napjainkban is nagyon közkedvelt készülékek. A parapetes gázkonvektor és parapet nélküli változatban is. És ezek az újabb, napjainkban gyártott készülékek legalább olyan megbízhatóak, mint az öreg társaik.

És ezzel tulajdonképpen felvillantottunk egy újabb lehetőséget a hagyományos gázkonvektortól megválni kényszerülő családok számára. Nem kell feltétlenül lemondaniuk erről a jól bevált fűtési technológiáról, ha a tapasztalt gázszerelő azt állapítja meg, hogy menthetetlen a régi készülék, tanácsos újat kell beszerezni. Sok lakás – különösen a lakótelepeken, Budapesten és Pest megyében - ugyanis eleve nem teszi lehetővé a komolyabb fűtéskorszerűsítést. Ezalatt azt kell érteni, hogy nincs hely például a cirkófűtéshez nélkülözhetetlen kazánok vagy mondjuk a radiátorok számára, ezért ez a fűtési technológia szóba se jöhet. Marad helyette a jól bevált gázkonvektoros megoldás, ami ugyan csak helyiségfűtést tesz lehetővé, azaz nem biztos, hogy egyenletes lesz a hőelosztás a lakásban, de azért alkalmas megoldásnak tűnik. Úgy jó egy-két évtizedre…

A tapasztalt gázszerelő erre is felkészült. Olyan tanácsokkal látja el a gázfűtéses, gázkonvektoros lakások, családi házak lakóit, amik lehetővé teszik a számukra, hogy a legjobb döntést hozzák meg.

Két ok, amiért talán megéri elhalasztani a gázkonvektor cseréjét még akkor is, ha a tulajdonos már rászánta magát a beruházásra

Érdemes tehát akkor is felvenni velünk a kapcsolatot Budapesten és Pest megyében, ha a régi gázkonvektorok valóban megértek a cserére. Ezt persze laikus szemmel nehéz megállapítani, így az a legjobb, ha előbb megnézi a szaki, valóban ki kell-e dobni a készülékeket. Nem egy esetben fordult már elő a szakmai praxisunkban, hogy a lakás tulajdonosa már kimondta az áment egy FÉG konvektorra, ám egy alaposabb szerviz után megállapítható volt, hogy egy évig még nyugodtan lehet használni a készülékeket. Pénzkidobás nélkül. Hiszen a gázkonvektor szervizelése együtt jár azzal is, hogy beállítjuk az égés hatásfokát. Így aztán máris spóroltunk a lakás tulajdonosának, használójának.

Adódik a kérdés: miért éri meg elhalasztani a gázkonvektor cseréjét, ha a tulajdonos már rászánta magát erre a beruházásra?

Talán két okot érdemes megemlíteni. Az egyik, hogy sokan hitelt is felvennék az új gázkészülékeik beszerzéséhez, ami ugye plusz költséggel jár. Egy év múlva viszont talán összejön annyi pénze a családnak, hogy nem kell hitelhez folyamodniuk.

A másik ok: a gázkonvektorok gyártói, így a FÉG is folyamatosan fejlesztik a készülékeiket. Egy év múlva talán a maiaknál is korszerűbb készülékekhez lehet hozzájutni, ami a hosszú távú tervezés szempontjából egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

Egy biztos: a legjobb helyen jár, ha minket bíz meg az új gázkonvektor kiválasztásával, majd pedig a beüzemelésével. A gázkonvektor cseréjét nem csak alapos mérlegelés után javasoljuk, hanem írásos garanciát is vállalunk a cserére. De ez már egy másik történet…

Gázkonvektor szerviz, konvektorok beüzemelése, tisztítása, javítása és cseréje nálunk tehát garanciával történik. Itt keressen minket! https://www.gazkeszulek-futesszerelo.hu/?f0=Konvektor_tisztitas

Itt keressen minket! : Gázkonvektor szerviz

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Konvektor
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-07-19 09:28:42