logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtéskorszerűsítés - Spórol vele


növeli a lakása értékét

és még a komfortérzet is sokkal jobb lesz


Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7 órától (ünnepnapokon is).

Három ok vezethet oda, hogy fűtéskorszerűsítés mellett döntünk. Az első, hogy elavult a fűtési rendszer, a második ok, hogy túl magas a fűtésszámla. A harmadik pedig, hogy a környezetre nézve kevésbé káros fűtési módot választanánk. Jellemzően azok a lakástulajdonosok gondolkodnak el mindezen, akiknél még konvektorok adják a lakás melegét. Vagy azok, akiknél régi víztartályos bojler szolgáltatja a fűtéshez szükséges melegvizet. Ez utóbbi esetben egyszerűbb az átállás, hiszen a radiátorok kiépítése már korábban megtörtént. Csupán a kazánt kell kondenzációsra cserélni. Ez viszonylag könnyen megoldható.

Fűtéskorszerűsítés - A cirkó csere már komolyabb művelet

Az igazán nehéz és költségesebb művelet az, amikor a konvektoros fűtés helyett cirkófűtésre állnánk át. Tény, ez nem olcsó dolog, de megéri. És nem csak azért, mert alacsonyabb lesz a fűtésszámlánk. A lakás használóinak komfortérzete is teljesen megváltozik. Ha Ön is konvektoros lakásban él, bizonyára tudja, hogy az a hő, amit a konvektor termel, nem az igazi. Jó, jó meleget ad, igazából nem is fázunk mellette, de valahogy mégis más az érzet. Ez azért van, mert nem egyenletes a konvektor hőleadása. Szemben a radiátorokkal, illetve a kondenzációs kazánnal. Ha ugyanis jelzi neki a termosztát, hogy hűvös van, a konvektor befűt, és sokáig nyomja is hőt. Ezáltal komoly hőmérséklet emelkedés megy végbe. Ilyenkor teljesen “megsül” körülötte az ember. Majd ez a hő, ahogy jött, úgy el is illan, és újra indul a folyamat. Ehhez képest a cirkófűtésnél mindig annyi a hőmérséklet a lakásban, amennyit szeretnénk. Hiszen ha hűl a helyiség, egyből rásegít a fűtés. Nem hagyja, hogy csökkenjen a hőmérséklet, így nagyobb hőtermelésre sincs szükség. Ebből adódik, hogy a hőérzet is egyenletes lesz, illetve a fűtés is takarékosabb. Hiszen mindig csak egy kicsit kell, hogy dolgozzon a kondenzációs kazán.

Fűtéskorszerűsítés - Sok múlik azon, milyen a ház szigetelése

Persze a fűtési rendszer hatásfoka nagyban függ attól, hogy milyen a lakás, a családi ház szigetelése, újak-e az ablakok. Mindenesetre azonos körülmények között nem kérdés, hogy melyik fűtési mód az ideális választás. Persze tudjuk, hogy könnyebb elviselni egy nagyjából működő rendszer hibáit, mint áldozni egy új kiépítésére. És nem csak anyagi oldalról nézve mondjuk ezt. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a fűtéskorszerűsítés komoly rumlival jár. Amit átvészelni szintén egy óriási megpróbáltatás. Ezért szokás a fűtéskorszerűsítés teendőit egy egyébként is tervezett lakásfelújítással együtt elvégezni.

Kösse össze a lakásfelújítással a fűtéskorszerűsítés munkálatait!

Reméljük, azért nem vettük el a kedvét a fűtéskorszerűsítés tervétől. Tény, hogy lelkileg, fizikailag és anyagilag is felkészültnek kell lenni. De az is kétségtelen, hogy ha mindezeken átvészeljük magunkat, jelentősen növeljük a lakásunk értékét, sokkal kevesebbet kell majd fűtésre költeni, plusz jobb lesz a komfortérzetünk is. Ami a mindennapok hangulatára is hatással van. Szerintünk megéri ezekért áldozatot hozni. Ja, és ne feledjük azt se, hogy új berendezések esetén nem kell attól rettegni, hogy mikor romlik el a készülék, mikor maradunk fűtés nélkül.

Illetve van még egy érv, és ez talán mindegyik, korábban felsorolt elé helyezendő. A cirkófűtés esetén nem kell tartanunk a szén-monoxid mérgezéstől. Hiszen a kondenzációs kazán nem csak a fűtéshez, hanem a fürdéshez, a főzéshez szükséges melegvizet is előállítja. Így a lakás régi vízmelegítője is lecserélhető. A zárt égésterű kondenzációs kazánok esetében nem kell tartanunk a visszaáramló szén-monoxidtól.

Szóval a fűtéskorszerűsítés során nem csak a fűtést, hanem a fürdéshez szükséges melegvíz előállításának a módját is korszerűsítjük

Ezzel együtt biztonságossá is tesszük azt. Nem beszélve arról, hogy fűtéskorszerűsítés után a konvektor működtetése sem hordoz magával veszélyeket. Merthogy a gázzal működő fűtőtesteknél is előfordulhat szén-monoxid visszaáramlás. Igaz, ennek azért kisebb az esélye, mint amikor ugyanez a vízmelegítőnél, a fürdőben történik meg. Mindenesetre a fűtéskorszerűsítés után már emiatt se kell aggódnunk. A fűtés modernizálásával egyébként a lakásunk stílusa is korszerűbb lesz. Persze az, hogy mi számít szépnek, szubjektív. Mi mégis azt gondoljuk, hogy egy radiátor sokkal jobban mutat a lakásban, mint egy konvektor. Ráadásul kisebb helyet is foglal, ami egy belvárosi, 30-40 négyzetméteres lakás esetében nem egy utolsó szempont.

Van tehát bőven érv a fűtéskorszerűsítés mellett. Hogy döntött, belevágna?

Ha a válasz igen, az elhatározás sajnos még nem elég. Megfelelő szakembert is találni kell. Olyat, aki rövid idő alatt elvégzi a korszerűsítést, illetve vállalja a teljes ügyintézést. Merthogy a fűtéskorszerűsítés nem csak abból áll, hogy a szakértő felszerel egy kondenzációs kazánt és elhelyezi a radiátorokat. Műszaki leírásokat, gáztervet kell készíteni, valamit engedélyeztetni is kell azokat. De a szakértelem nem csak ehhez szükséges. A megfelelő méretű, teljesítményű gázkazán kiválasztása is komoly tapasztalatot igényel. Ahogy a kéményhez kapcsolódó esetleges munkálatok elvégzése is. Szóval, ha belevág a fűtéskorszerűsítésbe, lehetőleg tapasztalt szakembert hívjon. Olyat, aki még garanciát is vállal a beüzemelésre.

Mi ilyen cég vagyunk. Negyven éve létezünk a piacon, és garanciát is adunk az elvégzett munkára. Ráadásul nem csak a fűtéssel, a gázkészülékekkel kapcsolatos munkálatok elvégzésében számíthat ránk, hanem a vizes teendőket is ránk bízhatja. Egy teljes lakáskorszerűsítés esetén ez sem utolsó szempont.

Hívjon minket, ha segíthetünk.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-07-19 09:46:40