logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtés hatékonyabban


Fűtés hatékonyabban

Akár azonnal energiát takaríthat meg, és csökkentheti fűtési költségeit azzal, ha nem fűti túl lakása helyiségeit. Egy fokkal alacsonyabb hőmérséklet 6%-kal kevesebb energiafelhasználást jelent. Természetesen a legnagyobb megtakarítást elavult, korszerűtlen fűtési rendszere modernizálásától várhatja, amivel fűtési költségei akár 30%-kal is csökkenhetnek. Bár „ideális fűtés” nem létezik, saját lehetőségeihez, valamint otthona adottságaihoz igazított ideális megoldás igen.
Thermosztát

A régi fűtési rendszerek gyakran túlméretezettek

A kazán csúcsteljesítményére csak az év néhány napján van szükség, az idő nagy részében elég takaréklángon üzemeltetni. A kazán gyakori, ám rövid időtartamú felfűtése nagy energiafelhasználást, egyben nagy energiaveszteséget von maga után. Különösen az épület hőszigetelését követően fordulhat elő, hogy a fűtési rendszer túlméretezettnek bizonyul. Amennyiben a kazán típusa megengedi, érdemes alacsonyabb teljesítményre állítani és kisebb fúvókát beépíteni. Ezen keresztül kevesebb gáz vagy olaj áramlik át.

Az optimális fűtési teljesítmény

A kazán névleges teljesítménye ne legyen nagyobb otthona hőigényénél. Családi házak esetén az erre vonatkozó irányadó érték 0,10 kW teljesítmény egy fűtött négyzetméterre. Tehát egy 100 nm-es otthon optimális fűtéséhez kb. 10 kW hőteljesítményű kazán elegendő. Olajkályháknál a minimális teljesítmény 17 kW-tól indul, ami majdnem duplája annak, amennyire a példában szereplő családi ház fűtéséhez szükség van, azon túl, hogy üzemeltetése rendkívül drága.

Thermosztát
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Thermosztát

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-10 09:29:21