logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Radiátor csere? Vagy...


Ki kell dobni?

A radiátor csere is megoldható, de nem biztos, hogy egyből ki kell dobni a régit - Segítünk megjavítani!

Radiátor csere, esetleg annak áthelyezése? Lehet egyáltalán olyat? Az, aki nem kifejezetten jártas a fűtésszerelés területén, nem is gondolná, hogy a radiátor helye megváltoztatható. Ahogy azt sem, hogy egy régi, zömök radiátort bármikor lecserélhetünk egy modernebb, hatékonyabb kivitelűre.

Radiátor csere? Csak a legvégső esetben!

Az öreg radiátor nem vén radiátor. Vagyis attól még, hogy évtizedek óta adja a meleget, nem lesz kevésbé hatékony. Igen, merthogy egy radiátor szinte egy életen át radiátor marad. Lehet, hogy pár évente karbantartásra szorul, de ettől eltekintve nyugodtan mondhatjuk, hogy örökéletű. Persze a dizájn is sokat számít. A trendeket viszont egy régi radiátor nem tudja követni. Így fordulhat elő, hogy annak ellenére is szóba kerül a radiátor csere, hogy az becsülettel fűti a lakást. Régen még zömök radiátorok adták át a meleget, ma viszont nagyon is karcsú, szinte alig észrevehető radiátorok képesek megtenni ugyanezt. Nagyjából hasonló hatékonysággal, mint a régiek. Sőt. És ez nagyon is fontos érv. A látvány ugyanis nem utolsó szempont. Még ha korszerűsíthető, lefesthető is egy régi radiátor, a többség akkor is inkább cserél. Már amennyiben van rá módja. Hiszen nem egy olcsó mulatság a radiátor csere. A radiátor áthelyezéséről nem is beszélve. Megoldható, de azért áldozni kell rá. És nem a munka kerül sokba, hanem a fűtőtest az, ami miatt mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.

Szóval mielőtt úgy dönt, hogy ön márpedig radiátort cserél, azért előbb tájékozódjon az árakról. Merthogy egy radiátor nem radiátor. Ha a megjelenés miatt cserélünk, akkor célszerű az egész lakásban újra cserélni a régi fűtő berendezéseket. Részben azért, mert a munkálatok járhatnak némi felfordulással, amit jobb csak egyszer átélni. Másrészt azért, mert a fűtésszerelőt is költséghatékonyabb egyszer kihívni.

Aki radiátor cserét fontolgat, számoljon azzal, hogy költséges dologba fog - de megéri.

Vitathatatlan, hogy megéri a radiátor csere, hiszen nagyon sokat képes modernizálni a lakás megjelenésén az, ha új radiátorok kerülnek be a helyiségekbe.

Mi van akkor, ha a csere helyett inkább maradnánk a korszerűsítésnél?

Erre egyszerű a válasz: nagyon sokat spórolunk úgy, hogy közben javítunk a fűtés hatékonyságán. Ahogy fent említettük, a régi radiátor nem vén radiátor - mindaddig, amíg áldozunk annak karbantartására. Vagyis attól még, hogy nem fűt eléggé, csöpög, netán kilyukadt, nem kell azonnal radiátor cserére gondolni. Sokszor a radiátor légtelenítése megoldja a problémát. Sőt, akkor se szükséges újba beruházni, ha lecsökkent a nyomás a fűtési rendszerben. A fűtésszerelő megkeresi a hibát, és pillanatok alatt megjavítja azt. A kilyukadt radiátort “befoltozza”, a csöpögést pedig megszünteti. Illetve kérés esetén azt is megnézi, miként lehetne javítani a fűtés hatásfokán anélkül, hogy le kellene cserélni a radiátort.

És aki csak az egyik helyről a másikra tenné át a régi radiátort? - Ez is radiátor csere?

Az is nyugodtan hívjon minket: Gebe László +36 30 949 2052. Sokan nem tudják, de ez is megoldható. Nem mondjuk, hogy egyszerű, emiatt a legtöbb fűtésszerelő nem bajlódik vele, de mi szívesen segítünk ebben is. Hiszen tudjuk, hogy a helyiség kifűtése és a megjelenés szempontjából sem mindegy, hogy hol van a helye a radiátornak. Meg a praktikum is rengeteget számít. Lehet, hogy ha két méterrel arrébb kerülne a radiátor, egy nagyobb szekrény is elférne a szobában. De ez csak egy példa, hiszen rengeteg oka lehet annak, hogy át kell helyezni a radiátort. Ha ön is hasonló helyzetben van, szóljon nekünk! Még akkor is, ha panellakásban lakik. Ebben az esetben is számíthat ránk.

Ahogy akkor is, ha a fürdőszobában vannak “radiátor gondjai”. Pontosabban törölközőszárító radiátort szeretne elhelyezni. Ebben is segítünk.

De ez, mármint a szerelés csak a második lépés. A szolgáltatásunkat még ezt megelőzően is igénybe veheti. Cégünk ugyanis abban is segít, hogy a megfelelő radiátort válassza ki az adott helyiségbe. Legyen szó az imént említett fürdőről vagy a lakás bármelyik más helyiségéről. A fizikai és a teljesítmény méretezésében is segítünk. Elmondjuk, milyen hosszú, magas és mély radiátor lesz önnek biztosan jó - mindezt a hőleadás viszonylatában is mérlegeljük. Mert hát egy alulméretezett radiátor aligha fog elegendő meleget adni. Szükség esetén pedig még házhoz is szállítjuk az önnek leginkább megfelelő radiátort. Szóval a kiválasztástól kezdve a cserén át a beüzemelésig minden munkafolyamatban számíthat ránk.

Radiátor csere, javítás - Akkor végezzük el a munkát, amikor önnek a legalkalmasabb

Ha minket bíz meg, szabadságot sem kell feltétlenül kivennie. Minket akár hétvégén és ünnepnapokon is hívhat. Persze ez utóbbi inkább ügyelet, de rugalmasak vagyunk. Amennyiben máskor nem oldható meg a radiátor csere Budapest környékén, nyugodtan hívjon minket hétvégén és ünnepnapon is: Gebe László +36 30 949 2052.

Ahogyan akkor is, ha egy kicsit nagyobb tudatosságot vinne a fűtésbe, és ennek érdekében termosztátot szerelne a radiátorra. Ez is megoldható, így a bejegyzés elején említett állítás újabb igazolást nyert. Vagyis attól még, hogy öreg egy radiátor, nem lesz vén radiátor. Modern szóval élve: egy régi radiátor is “felokosítható” annyira, hogy az jól mutasson a lakásban és hatékonyan működjön. Ehhez persze nem árt a szakértelem, de mivel mi már több, mint 40 éve vagyunk a szakmában, felhalmoztunk annyi tapasztalatot, amik segítenek a hasonló igények teljesítésében.

Még egyszer tehát: ha Budapesten, Pest megyében szeretne radiátort cserélni, radiátort áthelyezni vagy “csak” radiátort légteleníteni, a szelepet megjavíttatni, netán a berendezésen keletkezett lyukat befoltozni, hívjon minket. Akár hétvégén és ünnepnapokon is. Reggel héttől este hét óráig elér minket.

Hívjon minket, ha gázszerelőt keres Budapesten, Pest megyében!


Itt keressen minket! : Gázszerelő Budapest

Gebe László: +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-05 13:58:00