logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Budapesti gázszerelő


Hamar kiér a fővárosi címre

Nem mindegy, mennyire van otthon a gázszerelő Budapesten

A tapasztalt, negyven éve a szakmában lévő gázszerelő Budapest bármelyik kerületében házhoz megy. Neki régen sem volt gond, és ma sem probléma, hogy át kell verekednie magát a városon. Akár csúcsforgalomban is hajlandó az autóba ülni, csakhogy időben elhárítsa gázszereléssel kapcsolatos teendőt.

A tapasztalt budapesti gázszerelő hamar kiér a fővárosi címre

Az öreg gázszerelőnek ugyanis nem csak a konvektor és a vízmelegítő alkatrészeinek elrendezésének rajza van a fejében, hanem a Budapest térképét is bármikor fel tudja idézni.

Neki nem kell GPS, ő tudja, hogy melyik kis utcán lehet egy kis egérutat nyerni. Ezért mondja magabiztosan a távolabbi kiszállásokkal való megkeresésekre: “legfeljebb egy óra és ott vagyok”. Az a gázszerelő, aki már negyven éve járja a várost, nem retten meg egy kis csúcsforgalomtól. Meg arra is nagy az esély, hogy az adott környéken korábban már szerelt valamit.

És, hogy ez miért olyan nagy érték annak, aki gázszerelőt keres Budapesten?

Mert nem kell órákat a gázszerelőre várva otthon üldögélni. A szakember nem fog a környéken bolyongva órákat eltölteni. Illetve mivel kevés az olyan kerület Budapesten, ahol az öreg gázszerelő ne járt volna, neki az egyes környékre jellemző típushibák javítása sem okoz gondot. Tudja például, hogy a belvárosi műemlék lakásokban a konvektorok általában milyen hibákat produkálnak. Tudja azt, hogy azok milyen korúak, milyen márkájúak. Így az sem kérdés számára, hogy milyen alkatrészekkel kell felkészülnie, amikor kihívják.

Ezzel szemben egy Budapesten kevésbé jártas gázszerelő vagy mindent bepakol a kocsiba, vagy miután kiderítette a hibát, útra kel a városban, hogy beszerezze a szükséges alkatrészt, majd egyszer csak, pár óra múlva visszatér. Ez az öreg budapesti gázszerelőnél nem fordulhat elő. Ha a telefonban elmondják neki, hogy hol hibásodott meg a gázkészülék Budapesten, már sejti, hogy mire kell készülnie. És ez a tudás nem csak azért érték mert így nála lesznek a szükséges pótalkatrészek, hanem azért is mert a hiba felderítésével sem kell órákat tölteni. Vagyis ha az öreg gázszerelőt hívja Budapesten, nem csak a kiszállás lesz gyors, hanem a hiba elhárítása is. Persze nem csak a konvektoré. A fenti példában ugyan csak ezt emeltük ki, de az öreg szaki nem kizárólag konvektor szereléssel foglalkozik. Rá bármilyen gázkészülék szerelést rábízhatunk. Ez most valamelyest nagyotmondónak tűnhet, de a harminc, negyven éve gyártott készülékekkel ugyanúgy “elbánik”, mint a legújabb gyártmányokkal.
Cirkó

Az öreg gázszerelő ugyanis nem csak a régi házakkal teli belső kerületekben szerel

Olyan vidékekre is hívják Budapesten, ahol új lakások épülnek. Vagy, ami még ennél is nagyobb hányadát teszi ki a megkereséseknek, az a lakásfelújítás. Ezekben az esetekben nem csak régi eszköz megismerésére van lehetőség. Hanem az újak feltérképezésére alkalma nyílik. Az idősebb gázszerelő ugyanis nem csak szimplán leszereli a falról a régi vízmelegítőt. A szakma szeretete miatt azért bele is kukkant. Ez van. Nem tudja megállni, hogy ne szakértené meg. Még akkor is, ha csak gázkészülék cserére szólt az ügyfél megbízása. A gázszerelő a szakmai elhivatottság miatt minden régi készüléket akkor is valamennyire átvizsgál, ha ezt nem kérték tőle. Minden alkalmat kihasznál arra, hogy tanuljon. Így volt ez régen és ma is. Aminek óriási szakmai haszna van. Ki tudja: lehet, hogy valahol egy felújítás miatt megválnak egy ezer éves ritka vízmelegítőtől. Máshol pedig pont egy olyan vízmelegítő javítására kéri az ügyfél. “Sosem lehet tudni alapon” a gázszerelő minden lehetőséget megragad a tanulásra. Még most is. Negyven év budapesti gázszerelés után is.

Dehát kit érdekel ma már egy több tíz éves vízmelegítő? Nem is gondolná, hogy mennyien használnak Budapesten matuzsálem korú gázkészülékeket. Sokan nem is sejtik, hogy a fürdőjükben lévő FÉG vízmelegítő a harmincas éveiben jár. Vagy az a konvektor, ami a meleget adja a lakásban már több generációt kiszolgált. Igen, merthogy az aki egy használt lakást vesz és ránéz a jó állapotú készülékre, el sem gondolkodik annak a korán. Számos, ilyen ezer éves készülék ugyanis nagyon jól tartja magát. Viszont a külső csak egy dolog. Attól még, hogy jól ránézésre jól fest, öreg az a berendezés, így a meghibásodás esélye is nagyobb nála.

Szóval könnyen lehet, hogy elsőre önt sem érinti, hogy mióta van a szakmában az öreg gázszerelő, mekkora tapasztalattal rendelkezik. De valójában nagyon is sokat számít, mi mindent látott már az a szakember, akik gázkészülék szerelés miatt hív fel.

Összegezve: jó dolog, ha a tapasztalt gázszerelő ismeri Budapestet. Részben azért mert gyorsan a helyszínre érkezik. De ami még ennél is fontosabb, egyből, már az elindulás pillanatában van sejtése a hibáról és annak megjavítási módjáról. A sokat látott gázszerelő gyorsan érkezik, és gyorsan hárítja el a hibát. Nem mellesleg: ő még azt tanulta, hogy az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Úgyhogy biztos lehet abban, hogy lelkiismeretesen végzi el gázkészülék javítást, szerelést, cserét. Neki ön nem csak egy új ügyfél lesz a listáján, sokkal több. Egy olyan megbízó, akitől tanulhatott valamit. Ezért pedig az öreg gázszerelő hálás. Hiszen tudja, hogy egy hibából, egy új munkából rengeteg olyan információhoz juthat, ami nagy eséllyel felhasználható más hibák elhárításakor is.

Talán érdemes önnek is az öreg gázszerelőt hívnia Budapesten. Ha ezt tenné, tárcsázza ezt a számot:

Gebe László : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Cirkó
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-28 15:16:47