logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Gázbojler javítás vagy csere?


Gázbojler javítás, csere Budapesten, Pest megyében

stresszmentesen


Gázbojler javítás vagy csere? - Már megint nincs meleg víz – kiabált ki a lány a fürdőszobából, mire az apja visszakiabált: Zárd el a csapot, várj egy kicsit, aztán nyisd meg újra! A lány így is tett, s mivel pár percig újra jött meleg víz a gázbojlerből, reménykedett benne, hogy be tudja fejezni a zuhanyzást. De az öröm nem tartott sokáig, megint langyos, aztán hideg lett a víz. Elfogyott a türelme, de többet már nem kiabált, hanem megtörölközött. Hiába minden, ki kellene végre cserélni ezt a gázbojlert – szólt oda az apjának, amikor kijött a fürdőszobából. A család többi tagja is hasonlóan járt az aznapi zuhanyzással.

A gázbojler javítás segít - A gázbojlerek nem szoktak maguktól rendbe jönni, aztán jön a bosszankodás meg a stressz.

Sok családnak keserítheti meg a mindennapjait, ha akadozik a gázbojler melegvíz szolgáltatása. Ilyenkor nem sok remény mutatkozik arra, hogy gázszerelő beavatkozása nélkül megoldható a probléma. Minél tovább halogatjuk ezt a beavatkozást, annál többet bosszankodhatunk, hiszen a gázbojlerek nem szoktak maguktól rendbe jönni. Házilagos praktikákkal pedig nem érdemes kísérletezni.

Vannak olyan vélekedések, miszerint árammal ás gázzal működő otthoni készülékekhez szakértelem nélkül nem tanácsos hozzányúlni. A kísértés persze nagyon nagy, és sokan nem is tudnak ellenállni ennek a kísértésnek. Mi az, hogy egy gázbojler kifog rajtam? – kérdezik, és mégis csak felveszik a készülékkel az értelmetlen küzdelmet. Aztán egyszer csak belátják: tényleg értelmetlen volt, a készülék győzött. Nem vezetett sikerre a “csináld magad” gázbojler javítás... Az illető pedig bosszankodott és stresszelt.

Hát igen: stresszes az életünk, és sokszor mi magunk tehetünk arról, hogy ez így van. Mert nem hívjuk azonnal a gázszerelőt, ha javításra szorul a gázbojler. Napokig stresszelünk inkább a zuhany alatt, hogy lesz-e elég meleg víz az aznapi tusoláshoz. Aztán magunk próbálkozunk meg a gázbojler hibájának az elhárításával, majd megint csak stresszelünk, ha ez nem sikerül.
Bojler

Miért is stresszelünk a gázbojler javítás teendőivel, ha nem muszáj? Mert sokan valahogy nem akarják elfogadni a dolgok rendjét.

Pedig a dolgok rendjéhez tartozik hozzá az is, hogy időnként meghibásodik a gázbojler, és nem ad megfelelő mennyiségű vagy minőségű vizet az esti zuhanyzáshoz. És a dolgok rendjéhez tartozik az is, hogy gázszerelőt hívjunk, ha meghibásodik a gázbojler, ne pedig magunk kísérletezzünk a megjavításával.

Egy ideig lehet azzal hitegetni magunkat, hogy rossz minőségű a gáz vagy alacsony a víznyomás.

Sokan persze szeretik a kihívásokat. No de azért az több, mint egy egyszerű kihívás, ha esténként rendszeresen megszűnik a gázbojler melegvíz szolgáltatása. A készülék javításáról nem is beszélve.

Egy ideig lehet azzal hitegetni magunkat, hogy rossz minőségű a gáz, hiszen az étel se fő olyan intenzíven a gáztűzhelyen, ahogy megszoktuk. Vagy hitegethetjük magunkat azzal is, hogy nem elég magas a víznyomás, ezért áll le rendszeresen a gázbojler.

Lehetnek persze a háttérben ilyesfajta problémák is, de az esetek túlnyomó többségében másról van szó. Egyszerűen elmulasztottunk valamit, amit nem akarunk magunknak bevallani. Inkább stresszelünk a zuhany alatt vagy a gázbojler házilagos javítása közben. Holott csak őszintének kellene lenni, és be kellene vallani, hogy bizony mulasztottunk.

Hogy mit és mikor?

Hogy pontosan mikor, azt mindenkinek magának kell eldöntenie. Hogy mit? Azt rögtön eláruljuk: megfeledkeztünk a gázbojler időszakos karbantartásáról. Vagy ami még rosszabb: szándékosan mulasztottuk el ezt a nagyon is fontos műveletet.

És vajon miért? Kalandvágyból? Mert erre nehéz bármit is mondani. A dolog lényege, hogy nem adtuk meg a gázbojlernek azt, ami jár neki a zavartalan működés érdekében. Erről nem szeretnek őszintén nyilatkozni a lakástulajdonosok.

Nagyobb bajtól és tetemesebb költségtől kímélhették volna meg magukat az ügyfelek, ha nem várnak az utolsó pillanatig.

A gázbojlerek karbantartása elengedhetetlen feltétele annak, hogy stresszmentes legyen a családban az esti fürdés. És mindez nem lehet pénz kérdése. Ha arról van szó ugyanis, hogy iktassuk ki az életünkből a különféle stresszfaktorokat, akkor erre is érdemes gondolni. Mármint arra, hogy mennyi stresszt okozhat a gázkészülékek karbantartásának elmulasztása. Ami azért se lehet pénz kérdése, hiszen a művelet rendszerint nem jár alkatrészek cseréjével, azaz többletköltséggel. Illetve az ilyen többletköltségek jórészt akkor keletkeznek, ha évekig elmulasztjuk a gázbojler karbantartását, s a végén tényleg cserélni kell bizonyos alkatrészeket. Amiket nem kellett volna, ha évente felülvizsgálaton esnek át.

Szóval óvakodjunk a stresszes helyzetektől, és vonatkozzon mindez az otthoni melegvíz szolgáltatással összefüggő ideges helyzetek megelőzésére is.

Ha már stressz és egészség: sokan szinte csak az utolsó pillanatban keresik fel az orvosukat, ha valami betegséget észlelnek magukon. Inkább várnak, hátha elmúlik magától a baj, vagy egyszerűen otthon kezelik magukat. Még súlyosabb esetekben is. És hasonló a helyzet a gázbojlerekkel kapcsolatban is – ahogy fentebb már kifejtettük. Az utolsó utáni pillanatban fordulnak szakemberhez, ha meghibásodást tapasztalnak. Érthetetlen, nem?

Pedig a tapasztalt gázszerelő Budapesten és Pest megyében rengeteg olyan esetről tudna beszámolni, amikor nagyobb bajtól és nagyobb költségtől kímélhették volna meg magukat az ügyfelek, ha nem várnak az utolsó pillanatig. Előfordul bizony, hogy még a szakembernek is komoly feladat a gázbojler javítása, mert túl későn hívták. Ilyenkor aztán akár a csere is szóba jön, ami ugye egy még költségesebb megoldás a problémára. Ez pedig újabb stressze helyzetet idézhet elő a családban.

Érdemes tehát végiggondolni: Jöjjön inkább házhoz évente a gázszerelő, és végezze el a gázbojler karbantartását, az apróbb javításokat és beállításokat szinte fillérekért, mintsem ötévente jöjjön, ám akkorra esetleg menthetetlenné lesz a készülék?

Ne várja meg ezt! Hívjon minket most!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a gáz- és fűtésszerelést.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Bojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-31 15:59:54