logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Az elektromos fűtés


Gázszerelő a villany kazánokról

Gázszerelő az elektromos fűtésről és a villany kazánokról.

Gázkészülék felülvizsgálat: fűtéskorszerűsítés, fűtésrendszer tisztítás, gázkészülék javítás, csere.

Telefon +36 30 949-2052 / hívható 8 órától.

Elektromos kazán szerelés, felszerelés, bekötés, szerelés, javítás, csere, Budapest, Pest Megye.

Gázbojler javítás, Gépi vegyszeres fűtésrendszer tisztítás, padlófűtés, radiátor, hívjon minket! központi fűtés légtelenítés, Gázkészülék javítás, tisztítás, csere. Arcképes gázszerelői igazolvány száma: Gebe László G/008333

Attól még, hogy cirkó fűtést szeretnénk kiépíteni az otthonunkban, nem kell feltétlenül gázkazánnal számolnunk. Manapság már egyre divatosabb dolog elektromos megoldásokat szereltetni. Sokan például a gázkazán helyett is villanyosat választanak. Ebben az esetben annyi a könnyebbség, hogy nincs szükség kéményre, és gáztervet se kell készíttetni. Viszont konkrétan a szerelésen és a készüléken ebben az esetben spórolunk. A fenntartás megint másik kérdés. Az, hogy gázkazán helyett megéri-e villany kazánt szereltetni, számos tényezőtől függ.

Elektromos kazán szerelő Budapest, Pest Megye

 • Elektromos kazán bekötése
 • Elektromos kazán - Vaillant kazán szerelés.
 • Elektromos kazán - Beretta kazán szerelő.
 • Elektromos kazán - Junkers kazán szerelő.
 • Elektromos kazán - Ariston kazán szerelő.
 • Elektromos kazán - Biasi kazán szerelés.
 • Elektromos kazán - Kondenzációs kazán.
 • Elektromos kazán - Ariston kazán szerelés.
 • Elektromos kazán - Biasi kazán szerelő.
 • Elektromos kazán - Beretta kazán szerelés.
 • Ferroli elektromos kazán szervíz.
 • Ferroli elektromos kazán szerelő.
 • Elektromos kazán - FÉG kazán szerelő.
 • Elektromos kazán - Bosch kazán szerelő.
 • villanykazán bekötése
 • villany kazán bekötése
 • Bosch elektromos kazán bekötése
 • Elektromos kazán - Saunier Duval kazán szerelő.

A gázkészülék szerelő elmondja a véleményét.

Más a helyzet például, ha radiátoros fűtésünk van a lakásban, vagy csak a használati melegvíz előállításáért felel a készülékünk. Aztán még ott van az az opció is, hogy napelem által termelt elektromos árammal működtetjük-e a készülékeket. De menjünk csak szépen sorban. Először is gázkészülék szerelőre mindenképpen szükség lesz. Még akkor is, ha elektromos vízmelegítőt vagy a komplett fűtésért felelős kazánt szereltetünk. Hiszen azt a bizonyos készüléket be kell üzemelni. A gázszerelőnél pedig más aligha tudja jobban beszerelni a kazánt. Persze szólhatunk villanyszerelőnek is, de ebben az esetben nagy az esélye annak, hogy vizes szakembert külön kell keresnünk. Ritka ugyanis az olyan villanyszerelő, aki ért a vízszereléshez is. Ellenben a gázszerelők többsége vízszerelő is egyben... Nálunk legalábbis ez a helyzet.
Szóval, ha mindenképpen cirkó fűtést szeretne, de a gáz helyett inkább az elektromos fűtés a szimpatikus, mi segítünk a szerelésben. Ma már nagyon korszerű villany kazánok kaphatók. Hatékonyság szempontjából is felveszik a versenyt a gázos társaikkal. A működési elv ugyanaz, mint a gázkazánnál. A melegvízet keringeti a radiátorokban. Csak ebben az esetben nincs égéstermék és gázfelhasználás. Viszont van áramfogyasztás. Persze nem olyan jelentős, mint az sokan gondolják.
Elektromos kazán

A gázkészülék szerelő szerint a villany kazán se rossz választás.

A mai korszerű készülékek takarékosak. Ahogy a gázkazánok, úgy ezek is csak akkor dolgoznak, ha hűlni kezd a víz. Nem folyamatos a működés. És ez történik akkor is, ha csak vízmelegítőként használjuk az elektromos kazánt. Azaz csak a használati melegvíz előállításáért felel a készülék. Ez azokban a háztartásokban szokott előfordulni, ahol elektromos paneleket használnak a fűtéshez. Így a vízmelegítőre csak a fürdéskor és a mosogatáskor szükséges melegvíz előállítására van szükség. Azt is hozzá kell tenni mindehhez, hogy ez így még jelentősebb áramfelhasználást jelent. Viszont az előnye az, hogy rendkívül egyszerű a telepítés. A villany kazánt a gázkészülék szerelő felhelyezi, beállítja a víznyomást, a hőfokot, azaz a takarékos működést. A fűtés rész pedig akár házilag is megoldható. A paneleket ugyanis csak a konnektorba kell csatlakoztatni és már működik is a rendszer. A telepítés egyszerűsége megmutatkozik az árkülönbözeten is. Sokkal olcsóbb művelet az elektromos fűtés kiépítése. A hosszútávú költségeket nézve viszont már nem ennyire egyértelmű, hogy melyik verzió éri meg jobban.

A gázkészülék szerelő sokéves tapasztalata szerint gázzal fűteni és melegvizet előállítani még mindig olcsóbb.

Abban az esetben mindenképpen, ha nem rendelkezünk napelemmel. Ha ugyanis a villany kazán működéséhez és a fűtőpanelekhez a Nap adja az energiát, már más a helyzet. Persze ez se fekete-fehér. Hiszen nem mindegy, hogy milyen a házunk tájolása, és mekkora napenergia felvételre és leadásra képes a napelemünk. Persze, ha minden optimális, akkor nullára is kihozhatjuk az áramszámlát. A nyári energiatermelés jóváírásával a téli fogyasztás akár fedezhető is. De - és megint van egy de - napelem esetén már óriásit ugrott a rendszerünk kiépítési költsége. Viszont ez idővel meg is térül... Szemben a gázfogyasztással, ami tíz év múlva is pénzbe kerül. Szóval nem egyszerű dönteni. Talán jobb a beruházás megkezdése előtt szakértővel is leülni, és egyeztetni. Akár egy gázkészülék szerelő is adhat támpontokat. Ha szeretné, mi is szívesen elmondjuk a tapasztalatainkat. Negyven év alatt ugyanis rengeteg információhoz jutottunk a fűtés és használati melegvíz előállítás területén. Volt, ahol elektromos vízmelegítőt szereltünk fel, de volt olyan is, ahol nem lett volna értelme mellőzni a gázkazánt. Az előbbi egyébként rendszerint olyan lakásokba kerül, ahol a gázos vízmelegítő már kidobásra érett. Ilyenkor nem olyan egyszerű egy új gázos vízmelegítőt venni. Hiszen ha nincs bélelve a kémény, újat tilos felszereltetni. A bélelés pedig drága. Így nem marad más megoldás, mint az elektromos vízmelegítő.

De ez megint - mondhatni - egyedi eset. Hiszen kevés az olyan gázkészülék, ami nem javítható. Mi legalábbis azt valljuk: attól még, hogy régi egy fűtési berendezés, nem kell kidobni. Mi a gázkészülék javítás terén is jártasak vagyunk. A negyven év alatt rengeteg vízmelegítőt szereltünk meg. Nagyon kis százalék volt az, amit ki kellett dobni. És nem csak, hogy megjavítottuk azokat, hanem a hatásfokot is növeltük. Vagyis azzal, hogy minket bíztak meg, nem csak, hogy az új kazán árát spóroltuk meg, de a működést is költséghatékonyabbá tettük. Úgyhogy mielőtt elhatározná, hogy új vízmelegítőt vesz, hívjon minket, hátha tudunk segíteni.

Ha pedig mindenképpen cserélne, de nem bélelne kéményt, akkor az elektromos vízmelegítő beüzemelésében is segítünk.

Ja, és ha már a fűtést is említettük. A konvektorokról is kell ejtenünk egy-két szót. Mégpedig annyit, hogy a gáz vízmelegítőhöz hasonlóan a konvektorokra is érvényes a mondásunk: öreg konvektor nem vén konvektor. Vagyis attól még, hogy a készülék éppen nem fűt tökéletesen, nem kell egyből a cserén gondolkodni. A gázkészülék javítás hozhat eredményt. Mi konvektor szerelésben is jártasak vagyunk.

Hívjon minket!

Akár hétvégén vagy ünnepnapon is. Reggel héttől este hétig elérhetőek vagyunk.
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Elektromos kazán

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2021-04-03 17:41:14