logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Konvektor szerelés, karbantartás


Konvektorcsere, javítás, szerelés, karbantartás

Budapesten és Pest megyében

Elnyűhetetlenek. Ezt a kifejezést használják a legtöbben, ha a több évtizede működő FÉG gázkonvektorokról vagy FÉG gázkazánokról, cirkókról van szó. És ez lényegében igaz is. Konvektorcsere csak igen-igen indokolt esetben javasolt, nem beszélve a régi, megbízható gézkazánok cseréjéről. Persze azért meg kell jegyezni, hogy csak akkor várhatunk ezektől a készülékektől megbízható, takarékos és veszélyektől mentes üzemelést, ha rendszeresen, évente legalább egyszer gondoskodunk a karbantartásukról. Ellenkező esetben nem úszhatjuk meg a költséges cserét.

Hogyan növelhető meg a régóta használt FÉG gázkonvektorok és gázkazánok élettartama?

Kezdjük a gázkonvektorokkal!

A legtöbb meghibásodás kisebb javító, karbantartó munkálatokkal megszüntethető. Ha például nem lehet bekapcsolni a konvektort, vagy üzem közben gyakran kikapcsol a készülék, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. A hibáért nagy valószínűséggel csak egy kisebb alkatrész lesz a felelős. Mi lehet a probléma?
 • Meghibásodott a gyújtóláng fúvóka, cserére szorul
 • Gázszivárgást észlelni, ezért kell a javításhoz folyamodni
 • Nem működik megfelelően a termoelem, cserélni kell
 • A termomágnes a felelős a hibáért, cserével megoldható a probléma
 • A termosztáttal van a baj, az alkatrész cseréje vált szükségessé
 • Be kell szabályozni az égőfej nyomást
 • Be kell állítani a fűtési fokozatot
 • A készülék túl nagy terhelésre lett beállítva, ezért kirepedt a hődob, amit cserélni kell
Konvektor
Konvektor javítás és csere

Gyors és precíz konvektor tisztítás, szerelés, javítás, karbantartás magas szakmai felkészültséggel Budapesten és Pest megyében – ez a mi vállalásunk. Hívja a Gebe Kft. telefonszámát (+36/30/949-2052), mi vagyunk az Ön FÉG konvektor szakértője és gázszerelője.

Persze nem csak a konvektorok éves karbantartásánál számíthat a szakértelmünkre. Ha semmiképpen nem lehet megjavítani a régi készülékét, kovnektorcsere esetén is hívjon bennünket!

Sok éves tapasztalattal végezzük a munkánkat akkor is, ha
 • konvektor beüzemelés
 • konvektor csere és beüzemelés
 • parapet csere
 • gázbordás cső bekötése
a feladat. További információk itt: Konvektor tisztítás

A régebben gyártott FÉG gázkazánok, cirkók rendszeres javítással igen hosszú élettartamot képesek produkálni

Amennyiben új FÉG gázkazán, cirkókészülék felszereléséről van szó, ajánljuk a figyelmébe, hogy egy uniós szabályozásnak köszönhetően 2015. óta az új készülék már csak kondenzációs kivitelű lehet. Kivéve, ha egy meglévő nyílt égésterű (kéményes) készülékről van szó, és a telepítés körülményei (légellátás, gázvezeték, helyiségek) nem változtak. A cseréhez azonban mindenképpen szükség lesz egy kéményseprői nyilatkozatra, ami igazolja a kémény megfelelőségét, és így úgynevezett egyszerűsített készülékcserével felszerelhető az új készülék. Ám annak a teljesítménye nem lehet nagyobb a lecserélt készülék teljesítményénél.

A Gebe Kft. gázszerelő gyorsszolgálatáról bővebben itt tud olvasni: Gázszerelés, fűtésszerelés

Érdemes azonban itt is megjegyezni, hogy a régebben gyártott FÉG gázkazánok, cirkók rendszeres javítással igen hosszú élettartamot képesek produkálni. Milyen készülékekről van szó, amik gyakran előfordulnak a praxisunkban?
 • V4 FÉG vízmelegítők,
 • ZV4-es átfolyós vízmelegítők,
 • C12-es,
 • C21-es,
 • C24-es,
 • C40-es,
 • ZC21-es FÉG cirkók.
A felsorolásban szereplő készülékek az 1990-es évek elején terjedtek el a magyar háztartások nagy részében. Mára már ezek a készülékek teljes körűen bebizonyították, hogy nagyon sokat bírnak. És ami nagyon fontos: a mai napig javíthatóak, mivel nincs gond az alkatrész ellátottsággal sem. Ezért, ha meghibásodott a régi FÉG cirkója, nem kell lemondania róla, és vállalni a gáztörvények útvesztőjét egy másik, új készülék felszereléséhez, üzembe helyezéséhez.

Hárítsuk el együtt a veszélyhelyzeteket, ne engedjünk teret a szénmonoxidnak!

Többségükben nyílt égésterű készülék az imént felsoroltak. Ezeknél elengedhetetlen a biztonságos üzemeltetéshez a megfelelő légellátás és a füstgázelvezetés. Ha azt akarja, és mert a saját maga és a környezetében élők biztonsága is ezt kívánja, hogy minden az előírásoknak megfelelően működjön, ezeket a gázkészülékeket egy hozzá értő szakembernek évente legalább egyszer nagy hozzáértéssel és lelkiismeretesen át kell vizsgálnia, és el kell végeznie a szükséges karbantartási műveleteket.

Számos olyan ügyféllel találkoztunk már az elmúlt több, mint negyven év során, aki elhanyagolta például a hőcserélő és az égőfej tisztíttatását. Ennek következtében ezek a készülékek idővel túlzott mértékű szénmonoxidot fognak termelni. Ha a készülék a gyári gázterhelésnek megfelelő teljesítményen működik, akkor a füstgázban mért szénmonoxid érték nem lehet több 35 ppm-nél. Sajnos azonban volt már dolgunk annyira elhanyagolt készülékkel, hogy a műszerünk 900 ppm feletti értéket mért. Ha pedig ilyen koncentrációjú szénmonoxid kikerül a lakótérbe, annak súlyosabb következményei lehetnek az ingatlan lakóira, használóira nézve. Hárítsuk el együtt a veszélyhelyzeteket!

Gyakran előforduló, de javítható hibák a gázkazánoknál

A konvektorcsere a legutolsó művelet, amit a gázszerelőink javasolnak, ha minket hívnak a különféle hibák elhárítására. Mivel ezek a készülékek az elmúlt évtizedek során már bizonyították, hogy valóban megbízhatóan működnek, ha rendszeresen karbantartják azokat, így a tulajdonosoknak nem kell megijedniük egy-egy meghibásodás esetén. Pláne nem kell arra gondolniuk, hogy itt a vég, mármint az adott készülék vége, tehát nincs más megoldás, mint a konvektorcsere. Az esetek túlnyomó többségében javíthatóak ezek a konvektorok. Gázkazán szerelés

Ugyanez vonatkozik a gázkazánokra, a cirkófűtés központi egységére is.

Milyen, gyakran előforduló hibával lehet találkozni a gázkazánoknál?
 • Például azzal, hogy nem marad égve a kazán gyújtólángja
 • Vagy van ugyan gyújtóláng, de a meleg víz megnyitása után nem gyújt be a főégő
 • A gázkészülékben túlforrósodik a fűtő víz
 • Előfordul, hogy nem ad elég meleg vizet a kazán
 • Esetleg a meleg víz elzárása után sisteregve áll le a készülék
 • Gyakori, hogy a készülékből csepeg a víz
 • Nincs utókeringetés
A fent felsorolt hibák mind-mind javíthatóak. Hívja a Gebe Kft. telefonszámát (+36/30/949-2052), hogy a segítségére lehessünk, amennyiben ezeknek a hibáknak valamelyikét tapasztalja.

Semmiképpen se próbálja meg házilag megoldani a konvektorcserét!

Azt persze látatlanban nem lehet teljes bizonyossággal kizárni, hogy az ön lakásában nem lesz szükség konvektorcserére. Ennek megállapítására szakértő szerelőink hivatottak. Mert azért lássuk be: minden készüléknek véges az üzemideje, pontosabban az élettartama. Még a legnagyobb hozzáértés és a szükséges karbantartások mellett is eljön egyszer az az idő, amikor végleg le kell mondani a készülékről, és nem marad más hátra, mint a konvektorcsere. Természetesen ebben is messzemenően számíthat ránk, a munkatársaink szakértelmére. És ami nagyon fontos: semmiképpen se próbálja meg házilag megoldani a konvektorcserét!

Az új konvektor szakember általi beüzemelésére ugyanis több szempontból is szükség van.

Az egyik feladat, amit ilyenkor el kell végezni, az a füstgázelemzés. Mi ennek a lényege?

A szakszerű beüzemelés lesz a garancia arra, hogy a konvektor az előírt gyári értékekre legyen beállítva. Ehhez pedig az égőfej nyomás műszeres beállítására van szükség.

Az üzem közbeni műszeres ellenőrzés azért is fontos, hogy megtörténjen a gázszivárgás, valamint a szénmonoxid mérése. Ezeket is elvégzik önnek a Gebe Kft. munkatársai Budapesten és Pest megyében.

Gebe László : +36 30 949 2052

Gebe logó

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Konvektor
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2020-01-07 06:18:46