logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Ha fűtéskorszerűsítést tervez


Kérjen tanácsot a tapasztalt gázszerelő szakembertől

mert megéri!


A gázszerelő olyan, akár a kórház sürgősségi osztályán dolgozó orvos. Egyrészt életet ment – amit nem kell külön ecsetelni –, ha mondjuk, gyorsan elhárítja a lakásban a gázszivárgást. Másrészt visszaadja a család tagjainak az életkedvét, amikor – hasonló gyorsasággal – megjavítja a gázkonvektort vagy a gázbojlert, és az ügyfelek újra tudnak fűteni, fürdeni. Ha mindez télvíz idején történik, hatványozottan nagyobb az öröm a családban. És mindez csak növeli a gázkészülők szerelő felelősségét.

Ne csak akkor jusson eszébe a gázkészülék szerelő, ha szivárog a gáz a lakásban! A rendszeres készülék felülvizsgálat életet menthet!

Talán érdemes volna elgondolkodni azon, hogy a gázszivárgás elhárítására siető gázszerelő autója is kapjon megkülönböztető jelzést, ezáltal egyszerűbben juthatna el a baj helyszínére. Mert az bizony baj, ha szivárog a gáz. Akár gázbojler vagy gáztűzhely a hiba forrása, netán gázkonvektor, esetleg a Héra cserépkályha gázégője. Bár szerencsére nem túl gyakran fordul elő, hogy ilyen esetekhez riasztják a gázszerelőt, mégis érdemes több figyelmet fordítani a megelőzésre. Ami annyit tesz, hogy évente felül kell vizsgáltatni ezeket a készülékeket. És szerencsésebb, ha ilyen célból nem a fűtési idényben hívják a gázszerelőt, hanem inkább nyár végén, ősz elején.

De ne csak azokról az esetekről essen szó, amikor gázszivárgás elhárítása a feladat, hiszen számos egyéb meghibásodás is előfordulhat azokban a készülékekben, amelyek gázzal üzemelnek. A cirkók, a kombi cirkók és egyéb gázkazánok ugyanúgy megkívánják a törődést, mint az imént említett gázkonvektorok, gáztűzhelyek. Évente, kétévente tanácsos elhívni a több évtizedes tapasztalattal rendelkező gázkészülék szerelőt. A rendszeres felülvizsgálat nem kerül sokba, ám annak során könnyen kiszűrhetők a szakember szemével már jól látható, de bajt még nem okozó meghibásodások, amiknek aztán elejét lehet venni. Sok bosszúságtól óvja meg magát az ember, ha így tesz. Ilyenkor érdemes elvégeztetni a készülék tisztítását, a vízkőtelenítését, a vízkőmentesítését, s ha kell, az anódcserét. Kis dolgok ezek, de nagy hasznát vehetjük, ha minden rendben és megbízhatóan működik.

Ugye az mindenki számára természetes, hogy időközönként szervizbe viszi az autóját. Vajon miért nem ennyire magától értetődő a gázkészülékek, a különféle vízmelegítők és fűtőberendezések rendszeres felülvizsgálata? Arra mindenki gondosan ügyel, hogy az autója tízezer kilométerenként megkapja az olajcserét. A gázkészülékek karbantartására miért nem figyelünk ugyanígy? Pedig a tapasztalt gázszerelő rendszeresen felhívja erre az ügyfelek figyelmét új készülék bekötésekor. Ezeknek a készülékeknek a garancia idő lejárta után is kijár a nagyobb figyelem.

A gázkészülék szerelő mindig a legoptimálisabb megoldást ajánlja, figyelve az ügyfél pénztárcájára is.

A lakás fűtése számos módon történhet. A gázzal üzemelő berendezések egy részéről már ejtettünk szót, de talán arra is fontos kitérni, mi a teendő, ha a lakástulajdonos fűtéskorszerűsítésről dönt. Ma már mindent meg lehet venni úgy is, ha ki se mozdulunk az otthonunkból. A webáruházak egymást múlják felül a legkülönfélébb készülékek ajánlataival. De vajon melyiket érdemes, illetve szabad megvásárolni? Ne döntsünk egyedül, az íróasztalnál ülve! Kérjük ki szakember tanácsát! Ha valaki, akkor az 1975-ben alapított cég (Gebe László: +36 30 949 2052) tapasztalt gázszerelőjének véleménye sokat nyomhat a latban. Senkinek se mindegy, mennyit költ a fűtéskorszerűsítésre. Sokan egyszerűen túlköltekeznek csak azért, mert előtte nem egyeztettek szakemberrel. A gázkészülék szerelő mindig a legoptimálisabb megoldást ajánlja, figyelve az ügyfél pénztárcájára is. Csak egy példa: kombi gázkazánból például több száz van a piacon. Honnan tudná egy laikus, hogy számára melyik a legideálisabb választás? A fűtésszerelő viszont tudja. Érdemes kikérni a véleményét, és hallgatni rá.

Utólag könnyű okosnak lenni, ezt mindenki tudja. Szerencsésebb és rendszerint olcsóbb megoldás, ha jó előre tisztában vagyunk azzal, mit várhatunk el a különféle készülékektől. Az se jó, ha alultervezzük a beruházást, az meg végképp hiba, ha feleslegesen túlköltekezünk.
Gázbojler
Itt a nagy kérdés: gázbojlert vagy villanybojlert szereltessünk a lakásba? - A gázszerelő segít.

Nagy kérdés szokott lenni az is, hogy gázbojlert vagy villanybojlert szereltessünk-e a lakásba. A döntés meghozatala előtt azt is mérlegelni kell: új lakásról beszélünk-e vagy egy régi otthon vízmelegítőjét kívánjuk lecserélni. Az előbbi esetben a tervező, a beruházó vagy a kivitelező nyilván megtette már a maga ajánlatát, a ház gépészeti terve nagy valószínűséggel tartalmazza a választ. De vajon az lesz-e a legjobb megoldás, amit a tervező ajánlott? Ez is alaposabb vizsgálat tárgyát képezheti, itt is érdemes kikérni a tapasztalt, a piacon több évtizede dolgozó fűtésszerelő tanácsát. Nem is beszélve arról a helyzetről, amikor egy régi lakás fűtésrendszerének korszerűsítése, a régi elemek lecserélése a cél.

Ilyenkor aztán tényleg súlya van minden szakszerű javaslatnak. Nem a legszerencsésebb, ha akkor jelenik meg a lakásban a gázszerelő vagy a fűtésszerelő, amikor már csak a készülékek bekötése van soron. Ez kész helyzet, ilyenkor aligha érdemes tanácsokat kérni vagy osztogatni.

Még mielőtt megkezdődne a berendezések konkrét beszerzése, akkor van szükség leginkább a szakember tanácsára. Mert a lakás fűtésrendszere sok-sok éven keresztül, akár évtizedekig is szolgálja az ingatlan tulajdonosát, azaz ilyen hosszú időn keresztül „fogyasztja” az energiát. Ami ugye pénzbe kerül. Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyibe.

Gondolja végig: ha egy praktikus tanáccsal havonta csak ezer forintot tud megspórolni a fűtésszerelő a lakás tulajdonosának, az évi tizenkétezer forint. Nem rossz beugró összeg mondjuk egy wellness hétvégéhez a családnak…

Kérjen tanácsot a tapasztalt fűtésszerelőtől, ha Budapesten vagy Pest megyében fűtéskorszerűsítést tervez!

Tapasztalt gázszerelő, fűtésszerelő

Gebe logó
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Gázbojler
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-10 09:34:44