logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A jó cirkó szerelő


A fűtéskorszerűsítés nem tart hónapokig

Ha jó cirkó szerelőt választunk, a fűtéskorszerűsítés sem tart hónapokig.

A fűtéskorszerűsítés ára csak egy dolog. Bár nem elhanyagolható tétel. Sokakat mégis nem az tart vissza a konvektorok radiátorra cserélésétől, hogy költséges a művelet. Sokkal inkább a munkálatokkal járó idő és kosz az, ami miatt halogatjuk a fűtéskorszerűsítés munkálatait.

Azt gondoljuk, sokáig tart a fűtéskorszerűsítés, ezért csak halogatjuk azt?

Érthető, hiszen ki szeretne a lakásban hónapokig melegvíz nélkül lenni. Ne adj Isten fagyoskodni a hűvösebb napokon. Ez az első gondolat. Amiben van némi igazság, de azért egy-két dolgot célszerű tisztába tenni. Egyebek mellett azt, hogy a fűtéskorszerűsítés munkálatait csakis a fűtési szezon után szabad megkezdeni. Amikor még kis esélye is van annak, hogy “be kell gyújtani”, akkor még hagyjuk a korszerűsítést. A másik dolog: ugyan a teljes fűtéskorszerűsítés folyamatának levezénylése hónapokig is eltarthat, de ez nem azt jelenti, hogy ennyi időn át kell nélkülözni a kazánt. Ezzel együtt a melegvizet. A fűtéskorszerűsítésben ugyanis nem a konkrét munkálatok tartanak sokáig, hanem a gázterv elkészítése, annak elfogadtatása a sok idő. Illetve minden egyéb engedély beszerzése.

Szükség van ugyanis nyilatkozatra a gázművektől és a kéményseprőktől is, hogy mehet a fűtéskorszerűsítés. Aminek a kiállítását általában helyszíni szemle is megelőzi, aztán jön a papírmunka. Ez sok idő - sajnos. Főleg szezonban. Maga, a fűtéskorszerűsítés fizikai része már más kérdés. Egy kazáncsere gyakorlatilag egy nap, de a fűtés teljes kiépítése is elvégezhető egyetlen hét alatt.
Cirkó

A fűtéskorszerűsítés konkrét feladatai legfeljebb csak pár napig tartanak

Persze minden helyzet más: ahány lakás, annyi fűtési megoldás. De azt tény, hogy ha jól tervezzük a munkálatokat, túl sokáig nem marad komfort nélkül a lakás. Így már talán nem is olyan rémisztő gondolat a fűtéskorszerűsítés. Akkor pedig végképp vállalható a terv, ha a várható eredményeket is szem előtt tartjuk. Egészen konkrétan azt, hogy ha cirkós megoldást építünk ki, sokkal kevesebbe kerül majd a fűtés, illetve a lakásban uralkodó melegérzet is sokkal kellemesebb lesz. Hasonlítsuk csak a cirkót a konvektoros fűtéshez. A konvektorok jó kis konstrukciók, adják is a meleget bőven. Csak az a gond velük, hogy jó idő csak a környezetükben van. De ott aztán “rövid nadrágos”. Kicsit távolabb viszont már nem árt egy pulóvert is felvenni. Ezzel szemben a cirkó fűtés radiátorai mindenhol kellemes meleget varázsolnak a lakásba. És a költség részéről még nem is beszéltünk. Ahhoz, hogy a konvektor jó meleget csináljon maga körül, jóval több gázra van szüksége. A készüléknek ugyanis folyamatosan mennie kell. Ezzel szemben a cirkó fűtésnél csak akkor indul be a kazán, amikor elkezd kihűlni a radiátorban keringetett víz. Vagyis mindig rámelegít kicsit a készülék, nem folyamatosan fűt. Ebből adódik, hogy jóval olcsóbb fűteni egy cirkó rendszerrel, mint mondjuk konvektorokkal. Plusz az sem elhanyagolható érv a fűtéskorszerűsítés mellett, hogy a használati melegvíz ellátás is nagyban egyszerűsödik. Már amennyiben kombi gázkazánt szereltetünk fel. Ezek ugyanis nem csak a fűtéshez állítanak elő meleg vizet, hanem a fürdéshez és mosogatáshoz is. A működési elv pedig ugyanaz, mint a radiátorok esetében. Csak annyi használati meleg vizet készít a kazán, amennyire éppen szükségünk van. És ezt nem csak a gazdaságosság oldaláról célszerű nézni. A komfort részéről is.

A fűtéskorszerűsítéssel gazdaságosabbá és komfortosabbá tehetjük a mindennapokat

Az, hogy mindig állandó hőfokú víz folyik a csapból, sokat javíthat a fürdés minőségén. Biztosan sokan mosolyodnak most el. Igen, mert rengeteg olyan lakás, családi ház van, ahol a régi kazánnal állítják elő a melegvizet. Ezek közül pedig nagyon sok meglehetősen trükkös - finoman fogalmazva. Hol forró vizet, hol fagyasztó hideget ad ki magából. De az is megesik, hogy egyik pillanatról a másikra teljesen elfogy a melegvíz. Így akaratunk ellenére véget kell vetni a fürdésnek. Azoknál a családoknál, ahol ez a helyzet, még álmodni sem mernek a zuhanyzásról. Annál rosszabb ugyanis nincs, mint amikor jön a hideg zuhany egy nehéz nap utáni tusoláskor. Szó szerint. Tény, reggeli ébresztőnek ez jó, de aligha nevezhető komfortos megoldásnak. Szóval, ha ebből már elég, és még a fűtéskorszerűsítés is napirenden van, nem kérdés, hogy bele kell vágni a projektbe, és hívni kell a cirkó szerelőt. Keressen, mondjuk minket: Cirkó szerelő +36 30 949 2052

De térjünk vissza kicsit a fűtéskorszerűsítés menetére

Ha megvan a megbízható cirkó szerelő, ő első lépésként felméri a lakást és a meglévő fűtési rendszert, továbbá a kazánt. Ezt követően készít egy ajánlatot és egy tervet arra vonatkozóan, hogy miként ajánlatos lebonyolítani a műveletet. Mindezek után jöhet a készülékek beszerzése. A kazán, a radiátorok megvásárlása. Ebben szintén számíthat a szakira. Aztán ha megvan a kazán, indulhat a munka. Amennyiben bélelni kell a kéményt, ezzel indul a projekt. Ha az ügyfélnek korábban nyílt égésterű készüléke volt, akkor erre korábban nagy eséllyel még nem került sor. Mikor ezzel megvagyunk, jön a kéményseprő, aki ellenőrzi, hogy minden a szabályoknak megfelelően lett kialakítva. Itt jön egy kis várakozás. A nyilatkozatot ugyanis nem állítják ki helyben. Ez nagyjából két hét. De addig se kell tétlennek lenni. Ha nem csak kazáncseréről van szó, akkor a fűtéskorszerűsítés többi teendőjét elvégezheti a cirkó szerelő. Elhelyezheti a radiátorokat. Közben a gázterv is beadható a gázműhöz. Mire ezt jóváhagyják és elhelyezik a gázórát, a cirkó szerelő is elkészül a teendői nagy részével. Vagyis nem marad más, csak fel kell szerelni a vadonat új kazánt és beüzemelni a rendszert.

Ez sem túl egyszerű - így elsőre

Mindez valamelyest összetettnek tűnik, de tapasztalatból mondjuk: ha egyszer elindul a munka, minden megy a maga útján. Ha pedig a fűtési szezonon kívül intézzük a korszerűsítést, a folyamat pár hét alatt lemenedzselhető. Már amennyiben jó cirkó szerelőt választ. Olyat, aki nem tűnik el munka közben, és akitől még tanácsot is lehet kérni a munkafolyamatok egyes teendőit illetően.

Mi ilyenek vagyunk. Mi tudjuk, hogy ha nem muszáj, miért venne ki szabadságot az ügyfél. Mi ebben (is) partnerek vagyunk. Úgyhogy a hétvégék mellett ünnepnapokon is állunk a rendelkezésére.

Ha Budapesten, Pest megyében szeretne fűtéskorszerűsítésbe fogni, hívjon minket.

Gebe logó
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Cirkó szerelő Budapest

Cirkó
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-21 08:29:09