logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Egy gáztűzhely bekötése


Nem könnyű szakembert találni

A gáztűzhely bekötés egy olyan feladat, amire nem könnyű szakembert találni - Szerencsére ön most jó helyen jár.

Telefon +36 30 949 2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

A gáztűzhely bekötés lenne a legproblémásabb munkafázis, ha új készüléket veszünk? Ha a konyhát felújítókat, az új lakás konyháját berendezőket kérdeznénk erről, valószínűleg igennel válaszolnának. Azok biztosan, akik Budapesten élnek. Hogy miért állítjuk, állítják ezt, az több okra vezethető vissza.

Miért olyan nehéz a gáztűzhely bekötés teendőire szakembert találni?

A gázszerelők gáztűzhely bekötés iránti alacsony elhivatottsága a munka természetének köszönhető. Vagyis annak, hogy majdnem többe kerül kiszállni az adott helyszínre, mint amennyit el lehet kérni egy flexicső bekötéséért. Szóval sokan, ha nem muszáj, nem is vállalnak ilyet. Ezzel pedig jelentősen lecsökken azon gázszerelők köre, akik számításba jöhetnek. Ebből következik az is, hogy aki vállalná, nem tud egyhamar a helyszínre menni. Hiszen neki is valószínűleg ezer más, gázszereléssel kapcsolatos teendője van még. A gáztűzhely bekötés pedig ritkán élvez prioritást. Szóval az ügyfélnek nem marad más dolga, mint próbálkozni, és felhívni 10-20 gázszerelőt, mire valaki azonnal kimegy. Vagy a másik lehetőség: kicsit türelmes lesz és kivárja, amíg az a bizonyos szerelő megérkezik.
Gáztűzhely

Gáztűzhely bekötés esetén ez utóbbi talán jobb taktika

Mi legalábbis a várakozást javasoljuk. Illetve azt, hogy számoljunk időt a beszerelésre. Az manapság ritkán jön össze, hogy a készülék megvásárlása után egyből főzhetjük is a húslevest az új tűzhelyen… Vagy mégis?

Talán létezik erre is egy megoldás: már akkor beszéljünk a gázszerelővel, amikor gáztűzhely vásárlását tervezzük. Így ugyanis könnyen összehangolható a kiszállítás és a bekötés. Vagyis nem kell addig kerülgetni a lakásban az új tűzhelyet, amíg meg nem érkezik a szerelő. Most már ön is látja, miért mondják a konyhát felújítók, az új lakás konyháját berendezők, hogy a legproblémásabb munkafázis a készülék bekötése.

Ha nem a gáztűzhely bekötés, hanem a javítás az, amire szükségünk van

De mi a helyzet akkor, ha a régi gáztűzhely javítására keresünk szakembert? Valószínűleg hasonlókat tapasztalunk. Hiszen gáztűzhely javítással se minden gázszerelő foglalkozik. Van, aki erre nem szakosodott. Ebből adódik, hogy a javítást ebben az esetben is általában sok-sok telefonálás előzi meg. Mire megtaláljuk azt a bizonyos szerelőt, jó pár szakival kell beszélni. Legalábbis akkor, ha nem minket hív az első között. Mi ugyanis az új gáztűzhely bekötését és a régi javítását is vállaljuk. Mindamellett, hogy a karbantartásban is számíthat ránk. Hiszen az is előfordul, hogy működget ugyan gáztűzhely, de valahogy nem tökéletes. Ilyenkor jöhet jól a karbantartás, a tisztítás. De az éves felülvizsgálat akkor sem árt, ha minden rendben van a gáztűzhellyel. Hiszen mégiscsak egy gázkészülékről van szó. Fő a biztonság! És ha már a biztonságnál tartunk: sajnos a napi használat miatt sokaknál előfordulhat, hogy szivárog a gáz a gáz-flexicsőnél. Ez pedig nem egészséges dolog, pontosabban veszélyes. Ha ön is ezt tapasztalja, ne késlekedjen hívni a szakértőt. Még akkor se, ha hétvégén észleli a gondot. Ilyenkor az ügyeletnek is telefonálhat. Nálunk legalábbis van erre lehetőség. Gebe László. +36 30 949 2052.

Nem csak gáztűzhely bekötésben és javításban számíthat ránk

A gázkonvektorok és a vízmelegítők hibáinak elhárításában ugyanúgy számíthat ránk hétvégén és ünnepnapon is. A meghibásodás ugyanis nem nézi, hogy ünnep van vagy hétvége van. Ráadásul ezek nem veszélytelen egységek, így a probléma elhárítása sem várhat napokat. Ezért is javasoljuk a budapesti ügyfeleinknek, hogy a számunkat mentsék el a telefonjukba. Sosem lehet tudni, hogy mikor kell tárcsázni az ügyeletünket.

Igaz, egy kicsit elkanyarodtunk az eredeti témánktól, de a gázkészülékek veszélyeiről fontos beszélni. Ahogy arról is, hogy ha rendszeresen karbantartják azokat, nem kell tartani az esetleges, akár életre veszélyes meghibásodásuktól.

A gázkészülék karbantartás élet menthet

Álszentség lenne azt állítani, hogy a karbantartás nem üzlet a gázszerelőknek. De az is elvitathatatlan, hogy a karbantartás élet menthet. Akár a gáztűzhely esetében is. Igaz, kisebb az esély, hogy ez a készülék valami galibát okoz. A régi vízmelegítő okozta szén-monoxid mérgezésről sokkal többször hallani. De ez nem jelenti azt, hogy a gáztűzhely ne okozhatna hasonlót.

Meg aztán ott van még a költséghatékony működés kérdése is.

Ez is egy érv a rendszeres karbantartás mellett. Ha időközönként átnézi a szakértő a régi gáztűzhelyet, kitisztítja, esetleg cseréli az elhasználódott alkatrészeket, nem tart majd órákig felmelegíteni egy lábos vizet - kis túlzással. Vagyis, ha jobban belegondolunk, a karbantartással még spórolhatunk is mindamellett, hogy az egészségünket is védjük.

Összegezve tehát: ha új gáztűzhelyet vásárolna, két dolgot tehet, hogy hamar használatba is vehesse a készüléket. Az egyik, hogy már a vásárlás tervezésekor egyeztet a szerelővel, összehangolja a kiszállítást és a gáztűzhely bekötést. A másik pedig, hogy olyan szakértőt hív, aki a kisebb munkára is nyitott, és egyetlen bekötés esetén is hajlandó rövid időn belül kiszállni. Szólhat például nekünk. Gebe László. +36 30 949 2052

A másik dolog pedig, hogy nem feltétlenül kell új gáztűzhelyet venni ahhoz, hogy költséghatékonyan tudjunk sütni, főzni. Ma már egy régi készülék is újjá varázsolható. Mi például szükség esetén letisztítjuk, újra a konyha ékévé tesszük a szívéhez nőtt gáztűzhelyet. És ez utóbbi egy újabb fontos érv amellett, hogy ne mondjunk le a felújítás lehetőségéről. Hiszen egy 10-15 évig használt tűzhely minden apró kattanását, pattanását, szisszenését ismerjük. Tudjuk, melyik lábossal melyik gázrózsa van “barátságban”. Sőt, talán egy kis túlzással állíthatjuk, hogy a régi tűzhely a háziasszony - esetleg a háziúr - jobbkeze. A sokáig szolgált gáztűzhelyet pedig miért cserélnénk le, ha azt még fel is újíthatjuk?

Nem feltétlenül kell újat venni: a gáztűzhely javítás is egy opció.

Ha ön se nyugdíjazná még a készülékét, hívjon minket! Mi segítünk újra munkába állítani. És nem úgy, mint egy fáradt konyhai segédet, hanem újra fiatalossá és aktívvá tesszük. Nem mellesleg csinossá is. Hívjon minket akkor is, ha felújítaná, megjavíttatná a gáztűzhelyét.

Itt keressen minket! : Gáztűzhely bekötése Budapest

Gebe László: +36 30 949 2052

Gebe logó
Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gáztűzhely
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2023-09-28 17:56:50