logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Cirkófűtés előnyei


Nem kell a szakembert kérdeznie

elég, ha az ismerőse sorolja fel a cirkófűtés kiépítés előnyeit

Alig-alig találni olyan családot, akik ne lennének teljes mértékben elégedettek a lakásukban, családi házukban kialakított cirkó fűtéssel. Ha akad mégis valaki, aki csalódott ebben a napjainkban is korszerű fűtési technológiában, annak valószínűleg kivitelezési hibák miatt lehetnek gondjai. Ha tehát korszerűsíteni szeretné a lakása fűtési rendszerét, kiváltaná a régi gázkonvektorokat vagy a cserépkályhát, ne habozzon. Válassza a cirkó (cirkulációs) fűtési rendszert! És a döntés előtt nem is kell feltétlenül szakember tanácsát kérnie, hiszen elég, ha olyan ismerősétől tájékozódik, aki cirkófűtés kiépítés teendőink már túl van. Neki talán jobban el is hiszi a rendszer előnyeit, mint egy olyan szakembernek, aki esetleg anyagilag is érdekelt abban, hogy rábeszélje a cirkó fűtésre.
Cirkó

Akár ötven százalékkal is kisebb lesz a gázszámlája, ha a gázkonvektor és a Héra-égős cserépkályha használata helyett a cirkófűtés kiépítés mellett dönt

Sokan kénytelenek új fűtési módszert választani a lakásukba, a házukba, különösen olyan helyen – Budapesten és Pest megyében -, ahol elöregedtek a régi gázkonvektorok, ezért ki kell cserélni azokat. Vagy át kellene rakatni a Héra gázégős cserépkályhát, de ennek a költsége napjainkban csaknem ugyanannyi, mintha cirkó rendszerű központi fűtésre állnának át. Ám akik az átlagnál kicsit talán nagyobb otthonban élik a mindennapjaikat, sokszor legyintenek: ki bírja kifizetni a cirkófűtés kiépítésének a költségét egy ekkora lakásban vagy házban?

Elárulunk valamit: minél nagyobb egy lakás vagy családi ház, annál gazdaságosabb átállni cirkó fűtésre. És most ne elsősorban a beruházás költségeire gondoljunk, hanem a használati költségekre.

A gázkonvektorral és a cserépkályhával egy-két helyiséget tudunk csak fűteni. Ha ezek a készülékek elöregedtek, a hatásfokuk valószínűleg rendkívül alacsony. Azaz: több energiát – jelen esetben gázt – használnak el az égés során, mint amennyit újkorukban. Ehhez képest a cirkófűtésnél alkalmazott gázkazán legkevesebb tíz, de akár ötven százalékkal is olcsóbban üzemeltethető. Így lesz hosszú távon költségtakarékos a beruházás, ha cirkó fűtésre cseréljük a gázkonvektort vagy a cserépkályhát.

A másik érv, hogy a korábbi helyiségfűtéssel szemben a cirkó az egész lakásban egyenletes meleget ad, amitől jobban érezzük magunkat az otthonunkban. Ráadásul a kettő az egyben megoldással nem csupán a fűtésrendszerünk lesz korszerűbb, hanem lecserélhetjük az utóbbi időben sokszor gondot okozó átfolyós vízmelegítőt vagy a bojlert egy sokkal takarékosabb melegvíz szolgáltatóra. Ehhez csak ki kell választani a megfelelő gázkazánt.

Meglévő rendszerek cseréjénél ritkán adódik lehetőség arra, hogy a cirkó fűtést padlófűtéssel is kombináljuk, pedig ez a legeslegjobb megoldás. Új építésű házaknál, lakásoknál ez már magától értetődő dolog, csakúgy, mint a kombi fali gázkazán.

Nyugodtan menjen el otthonról több hétre is télvíz idején, a cirkófűtés kiépítése után a távollétünkben is meleg marad a lakásban vagy a házban

A cirkó fűtésnek rengeteg előnye van. Említettük már a lakás valamennyi helyiségének azonos hőmérsékletét, a kettő az egyben funkciót, a nagy hatékonyságot és a takarékos üzemeltetést. Ehhez érdemes még hozzávenni, hogy a cirkó rendszer rendkívül üzembiztos. A kazánnak az évenkénti karbantartás mellett szinte nincs is meghibásodása. De nem csak üzembiztos, hanem biztonságos is, hiszen az alkalmazott kombi fali gázkazán zárt égésterű, ami azt jelenti, hogy nem lehetséges az égéstermék visszaáramlása, ezért kizárt a szén-monoxid mérgezés veszélye. A kombi gázkazánnak hála a meleg víz – a villanybojlerrel rendelkező háztartásokkal ellentétben – mindig korlátlanul a család rendelkezésére áll.

És azért azt se felejtsük el, hogy a gázkonvektor vagy a cserépkályhában alkalmazott Héra gázégő üzembe helyezéséhez, magyarul a fűtés elindításához, szabályzásához valakinek mindig otthon kell tartózkodni a családtagok közül.

Ezt a kényszerű kötelezettséget nyugodtan elfelejtheti, ha cirkó rendszerű fűtést szereltet a lakásába Budapesten vagy Pest megyében. De máshol is. Az automata gázkazán ugyanis programozható. Ez azt jelenti, hogy akkor indul el, amikor szükség van a lakás fűtésére, s mihelyst eléri a szoba hőmérséklete a kívánt értéket, máris leáll. Ez is azt bizonyítja: rendkívül költséghatékony megoldás a cirkófűtés, hiszen mindig csak annyit megy, amennyire feltétlenül szükség van. Hetekre elutazhat otthonról télvíz idején, a lakása fűtéséről ezalatt is gondoskodik a cirkó fűtésrendszer.

Plusz tipp: ha cserére szorul a régi cirkójuk, válasszák a kondenzációs fali gázkazánt! Nem bánják meg

Összeszámolta, milyen sok előnye van a cirkófűtésnek? Ha megkérdezi az ismerősét, akinek cirkófűtés van a lakásában, talán még ennél is többet hallhat. Hallgasson rá!

Aztán keresse a tapasztalt cirkó szerelőt! Cirkó szerelő Mert onnantól kezdve, hogy ön eldöntötte: cirkófűtéssel szereli fel a lakását, a családi házát, a többi már a mi dolgunk. Negyven éve dolgozunk a szakmában, a legkülönfélébb gázkészülékeket szereljük, nem okoz gondot a cirkófűtés se. És ami még lényeges: minden teendőt leveszünk a válláról. A fűtésszerelés kivitelezését teljes körű műszaki ügyintézéssel, a szükséges engedélyek beszerzésével, lebonyolítással, ráadásul garanciával vállaljuk.

Ha korszerű, gazdaságos, kényelmes, biztonságos és pénztárcabarát fűtést szeretne az otthonába, szereltessen cirkófűtést! Akár új lakás vagy ház építését tervezi, vagy a kivitelezés nem könnyű időszakában van, akkor is gondoljon ennek a korszerű fűtési technológiának az előnyeire. Új készülék telepítése ne legyen a gondja. De ha a régi konvektorokat vagy a Héra gázégővel üzemelő cserépkályhát szeretné kiváltani, akkor is segítünk. Budapesten és Pest megyében számíthat ránk. Ahogy abban az esetben is, ha tapasztalt gázkészülék szerelőt keres. Hívjon most! +36 30 949 2052.

Végül még egy tipp azoknak, akik régi cirkójukat szeretnék kicserélni nagyobb hatásfokú és még inkább megbízható újabb gázkészülékre. Válasszanak zárt égésterű, úgynevezett kondenzációs fali gázkazánt! Ezeknek az a plusz előnyük, hogy az égéshez szükséges oxigént nem a lakás adott helyiségéből, hanem közvetlenül a szabadból nyerik. Tehát: több oxigén marad önnek és a családtagjainak a lakásban.

Keressen minket!

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Cirkó
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-21 11:07:55