logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

FÉG konvektor begyújtása


Ha nem sikerül hívjon!

Ha nem sikerül a FÉG konvektor begyújtása, ne essen kétségbe, inkább hívjon gázszerelőt

Hivatalos gázszerelő mester vállal (arcképes gázszerelői igazolvány száma: Gebe László G/008333)
Konvektor szerelést, begyújtást, javítást cserét. Kazán javítást, szerelést, gázkazán javítást. Cirkó szerelés, javítás csere. Átfolyós gáz vízmelegítő javítás, csere.

Telefon +36 30 949 2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

Ugye egyetértünk: az egyik legnehezebb dolog az életben három, pláne négy hét nyári szabadság után visszamenni a munkahelyre. A visszarázódás legalább annyira megvisel bennünket, mint – sok esetben – a FÉG konvektor begyújtása a nyári üzemszünet után. Még ha nem is lehet egyértelmű párhuzamot vonni az emberi szervezet és a készülék „leállása”, majd újraindítása között, azért az tény: minél tovább távol vagyunk a munkahelyünktől, annál nehezebb az újrakezdés. És: minél hosszabb ideig hagyjuk kikapcsolva a gázkonvektort, annál nehezebb lesz begyújtani.

Hívja a gázszerelőt! - Magától nem indul be a fűtés, a FÉG konvektor begyújtására már a hideg beállta előtt érdemes gondolni

Tudta, hogy a cirkó gázkazánok működését szabályozó termosztátok nyári szabadságra küldhetők? Akár hiszi, akár nem, ez az igazság. Van ugyanis a vezérlőnek egy „nyári szabadság” elnevezésű funkciója. Mielőtt ezt bekapcsolnánk, a lehető legalacsonyabb értékre állítjuk be azt a hőfokot, amit érzékelve be kellene indítania a fűtést, majd három hónapra rögzítjük ezt az állapotot. Az időfaktor később meghosszabbítható. Ezzel lényegében szabadságra küldjük a rendszert. Ha letelik ennek az ideje, a termosztát újra visszaáll az eredeti állapotába, azaz kellően lecsökkent hőmérséklet hatására a vezérlőegység elindítja a kazán működését.

Fontos információ a gázszerelőtől!

Ezzel két dolgot mindenképpen elérünk. Egyrészt biztosak lehetünk abban, hogy a nyári időszakban nem indul el a fűtés, még akkor se, ha mondjuk, húsz fok alá csökken a lakás hőmérséklete. Másrészt nyugodtan elmehetünk otthonról egy szeptember végi wellnessre, mert ha közben hidegebbre fordul az idő, a kazánunk akkor is bekapcsol, ha nem vagyunk otthon.
FÉG konvektor

Ugye, milyen praktikus?

A gázkonvektorok ezt sajnos nem tudják, úgyhogy a FÉG konvektor begyújtása továbbra is a mi feladatunk lesz. Magától nem indul el a fűtés, bármennyire is szeretnénk. Ettől persze még nem kell megharagudnunk a hosszú évek óta jól teljesítő konvektorokra. És persze akkor se legyünk rájuk mérgesek, ha a nyári szabadság ideje után némi gondot okoz a FÉG konvektor begyújtása. Gondoljunk magunkra. Ugye nekünk se esett jól visszamenni dolgozni a megérdemelt nyári szabadság után…

Ha gondos gazda módjára akarunk eljárni, akkor a fűtési idény befejezése után elzárjuk a gázvezeték főcsapot – már ha nincs a lakásban egyéb, gázzal üzemelő berendezés, mondjuk gáztűzhely vagy gáz vízmelegítő -, továbbá magának a konvektornak a gázcsapját. Biztos, ami biztos, nehogy gázszivárgás legyen a lakásban. Lényegében így küldjük szabadságra a FÉG gázkonvektorainkat.

Húszegynéhány évesek voltak a gázkonvektorok, de gázszerelő évek óta nem látta őket – Ez jó hír is lehet

Ősszel aztán, amikor hűvösebbre fordulnak az esték, begyújtunk. A FÉG gázkonvektoroknak a megbízható működés és a hosszú élettartam mellett az az egyik legnagyobb előnyük a radiátorokkal szemben, hogy ezeken az úgynevezett hűvösebb őszi estéken elég a négyből mondjuk kettőt, a háromból pedig egyet begyújtani az egész lakás belangyosításához. Akik régóta ezt a fűtési módot használják, pontosan kitapasztalták, hogy milyen kinti hőmérséklet mellett hány konvektor begyújtása szükséges. A teljes üzemre rendszerint novemberben érdemes átállni, amikor a kinti hőmérséklet időnként már közelít a nulla fokhoz.

Szóval konvektor begyújtás. Ez sokszor nem könnyű feladat. Ahogy fentebb jeleztük, a tapasztalat az, hogy minél tovább szabadságol a készülék, annál nehezebb begyújtani. Az esetek többségében. Mielőtt nekilátnánk a műveletnek, arra azért gondoljunk vissza, hogyan is küldtük szabadságra a konvektoros fűtésrendszerünket. Nehogy úgy járjunk, mint az egyik ügyfél.

Hívja a gázszerelőt, Budapesten keressen minket!

Aki október elején látta elérkezettnek az időt, hogy begyújtsa a gázkonvektorokat a lakásában. Hozzáfogott, ahogy kell. Húszegynéhány évesek voltak a gázkonvektorok, de gázszerelő évek óta nem látta őket. Ami egyébként jó hír, hiszen mindez igazolja a korábbi állításunkat, miszerint a FÉG konvektor megbízható működésű és hosszú élettartamú. Ám a begyújtás most valahogy nem akart sikerülni az ügyfélnek.

Az alsó tekerőt beállította a megjelölt „N” állásba, majd benyomta ütközésig a középső sor bal oldalán elhelyezkedő indító gombot, a mellette lévő szikráztatót pedig elkezdte kattintgatni. Kétszer, háromszor, négyszer, ötször – ám hiába. Szikrát ugyan látott, de nem gyulladt be az őrláng. Ment a másik konvektorhoz, ott is próbálkozott a begyújtással. Ott se sikerült a művelet. Ugyanez ismétlődött meg a két másik gázkonvektor esetében is. Elkeseredve állapította meg: ezek a készülékek végleg szabadságolták magukat. Úgy is mondhatnánk, hogy nyugdíjba mentek.

Nem volt mit tenni, hívta a gázszerelőt. Minket.
Gebe László +36 30 949 2052

Bár Budapesten van a székhelyünk, azért Pest megyében is szinte minden településre kimegyünk, ha FÉG konvektor begyújtása a feladat Egy órával később már a helyszínen voltunk. Hozzátesszük: bár Budapesten van a székhelyünk, azért Pest megyében is szinte minden településre kimegyünk, ha FÉG konvektor begyújtása a feladat. Tapasztalt gázszerelőnk csengetett be a lakásba, ahol az elkeseredett ügyfél azzal fogadta: Azt hiszem, tönkrementek a konvektorok, semmi életjelet nem mutatnak. Azért olyan könnyen ne mondjon le róluk, majd meglátjuk – válaszolt a gázszerelő.
A szakember a lakásba belépve rögtön a gázvezeték főcsapját kereste. Könnyen megtalálta és csodálkozva konstatálta, hogy az bizony el van zárva. Azt hiszem, megtaláltam a baj forrását – fordult az ügyfél felé, aki hirtelen a homlokára csapott és csak annyit tudott kinyögni: Már látom, sokba kerül nekem a FÉG konvektor idei begyújtása.
A gázszerelőnek persze eszébe se jutott, hogy rögtön elkérje a kiszállási díjat és sarkon forduljon. No, nézzük azokat a konvektorokat – javasolta az ügyfélnek, s már indult is a szobába, hogy begyújtson. Ha már ott volt a gázkonvektor szerelő, kitisztította a fúvókákat, beállította a lángot, lényegében elvégezte az ilyenkor szokásos – egyébként évente szükséges – karbantartást, és adott is pár jó tanácsot az ügyfélnek. Ezt is mondta:
A FÉG konvektorokat nyári szabadságra küldeni szabad, sőt kell is. De nyugdíjazni semmiképpen. Vagy csak akkor, ha a tapasztalt gázszerelő javasolja ezt. Viszont az évenkénti karbantartásukat érdemes elvégezni. Hogy problémamentes legyen a begyújtás. Ha minket hív, nem lesz gondja se a begyújtással, se a fűtéssel.

Ha konvektor szerelőt keres, akkor Budapesten és Pest megyében hívjon minket.

Gebe logó
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 8-18 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Konvektor szerelő Budapest

FÉG konvektor
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2023-02-13 16:35:49