logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

A tapasztalt gázszerelő


segít spórolni a fűtésen

még ha régi is a gázkonvektor


Öreg konvektor nem vén konvektor. Ezt mondta a gázszerelő, amikor ránézett a csaknem három évtizede beszerelt készülékre. Ezzel lényegében ki is mondta: van mód arra, hogy némi munkával – és persze – nagyfokú hozzáértéssel – jelentősen javítsa a gázkonvektor működésének a hatásfokát. És ezzel persze a biztonságos üzemeltetés feltételeit is. Ha a sokat tapasztalt budapesti gázszerelő mondja, higgyük is el neki. Az országban jelenleg is üzemelő hárommillió gázkonvektor többsége ugyanis 20-40 éves.

A gázszerelő rengeteg szakmai tapasztalattal a háta mögött tudja, hogy mit beszél. Sok százat megjavított már abból a csaknem hárommillió gázkonvektorból, amit jelenleg is használnak szerte az országban lakások, irodák, üzletek, műhelyek és hétvégi házak fűtésére. Ezeknek a készülékeknek a jelentős része 20-30-40 éves, úgyhogy elkél a javításuk.

Budapesti gázszerelőt keres? Hívjon minket!


Van, hogy konkrétan konvektor fúvóka tisztítás miatt hívnak gázszerelőt, máskor viszont csak annyit mondanak a telefonban: nem megy a gázkonvektor begyújtás. Egyre jellemzőbb az is, hogy a két évente esedékes “kötelező” karbantartás miatt veszik fel a kagylót a konvektor tulajdonosok. De sokan azért keresik a gázszerelőt, hogy valamiképpen javítson a gázkonvektorok hatásfokán.

Mert talán ez a legnagyobb gond a készülékekkel: túl sok gázt használnak el, a hőtermelésük hatékonysága viszont az évek múlásával egyre alacsonyabb. Nem véletlen, hogy gyakran jelennek meg olyan hírek, miszerint előbb-utóbb ki kell váltani ezeket a készülékeket korszerűbb fűtési rendszerekre. Igen ám, csakhogy a gázkonvektorokkal rendszerint olyan házakban lévő lakásokat, irodákat fűtenek, ahol nincs kémény, tehát képtelenség átállni mondjuk gázkazános központi fűtésre. Villanyüzemelésű fűtőtesteket pedig azért nem lehet alkalmazni ezeken a helyeken, mert a villamos hálózat nem bírja el az ezzel együtt járó terhelést.

Nem csak konvektor javítás miatt hívhatjuk a gázszerelőt!


Ha spórolnánk a fűtésköltségen, két megoldás kínálkozik. Az egyik, hogy lecserélik a régi gázkonvektort újabb, jobb hatásfokú, korszerű készülékre, ami ugye meglehetősen költségigényes beruházás. A másik lehetőség: jön a gázszerelő, és megfiatalítja a gázkonvektort. Mondhatni: új életet ad neki, miáltal sokkal jobb hatásfokkal üzemel, mint annak előtte.

Budapesti gázszerelőt keres? Megtalálta. Fűtésszerelő mester Budapest, Pest megye

Azért azt érdemes leszögezni, hogy a zömmel a hetvenes és a nyolcvanas években beépített, egyszerű működési elven alapuló gázkonvektorok rendkívül megbízhatóak. Ezt maguk a készülékek bizonyították be az elmúlt évtizedek alatt. Éppen az egyszerűségüknél fogva megbízhatóak - állítja a gázszerelő, majd hozzáteszi: Az is a gázkonvektorok előnyére írható, hogy gyorsan felmelegítik a levegőt, és nem kell feltétlenül az egész lakást fűteni. Őszi, tavaszi időszakban elég, ha csak bizonyos helyiségekben kapcsolják be a konvektort, mert a hő gyorsan elterjed az egész lakásban. És a megbízhatóság abból is látszik, hogy sokszor évekig hozzájuk se kell nyúlni. Legfeljebb csak az esedékes karbantartás vagy konvektor fúvóka tisztítás az, ami miatt gázszerelőt kell hívni. Szóval a konvektor teszi a dolgát, ahogy kell. További előnye a gázkonvektoroknak, hogy nem fagyveszélyesek.

Sokan nem tehetik meg, hogy lecserélik az ósdinak mondott gázkonvektorokat. Mi lehet akkor a megoldás?


Ahogy közeledik a fűtési szezon, egyre több lakástulajdonos gondolkodik el azon, hogy le kellene cserélni az esetenként több évtizede üzemelő, ám kétségkívül alacsonyabb hatásfokkal rendelkező gázkonvektorokat. Ezt a beruházást viszont sokan nem engedhetik meg maguknak, így aztán amikor ténylegesen is be kell fűteni a lakás helyiségeit, marad minden a régiben. Csak azt felejtik el, hogy mégse marad minden a régiben, hiszen ahogy múlnak az évek, egyre több és több pénzt emészt fel a rossz hatásfokkal működő gázkonvektorok üzemeltetése. Úgy is mondhatnánk: megy ki a pénz az ablakon.

Mit mond ezeknek a lakástulajdonosoknak a gázszerelő?


Először is azt tanácsolja, hogy időben, jóval a fűtési szezon megkezdése előtt keressék meg a szakembert. Méghozzá azt a szakembert, aki több évtizedes szakmai tapasztalattal a háta mögött az ügyfél érdekeit nézi. Átvizsgálja alaposan a gázkonvektorokat, majd összegzi a tapasztalatokat és javaslatot fogalmaz meg. Ha úgy ítéli meg, hogy javíthatók, korszerűsíthetők a készülékek, ezt fogja tanácsolni az ügyfélnek. Ha azonban menthetetlennek látszanak a gázkonvektorok, akkor új, az adott lakás vagy helyiség fűtésére a legalkalmasabbnak mutatkozó készülékek beszerzésére tesz javaslatot. Különféle típusok és költségek összevetésével.

Az esetek többségében egy konvektor fúvóka tisztítás megold minden problémát.

Gázszerelő Budapest - Keressen minket! Minden típusú gázkészülék javítása, cseréje, tisztítása, bekötése, gázkészülék szerviz.

A lényeg, hogy első nekifutásra menti, ami menthető. A gázszerelő az otthon tulajdonosának, használójának a bizalmi embereként viselkedik. Amit mond, azt meggyőződéssel mondja, és csak azt javasolja, amit adott esetben saját magának is ajánlana. Így lesz a gázszerelő megbízható partnere a megrendelőnek. Ez így korrekt.

A kellő tapasztalattal rendelkező gázszerelő szakember véleménye azért is fontos, hogy kiszűrjük és megszüntessük a veszélyhelyzeteket


A gázszerelő általi rendszeres, karbantartó jellegű készülék felülvizsgálatra nem csak azért van feltétlenül szükség, hogy ezáltal csökkenteni lehessen a fűtésköltséget, hanem egy ennél talán fontosabb ok miatt is. Ugyan szó volt fentebb a gázkonvektorok megbízhatóságáról, ám azért meg kell említenünk, hogy egyes készülékek üzemeltetése veszélyeket is magában hordoz. Előfordulhat például gázszivárgás, elégtelen égés esetén pedig szén-monoxid keletkezhet. (Ugyanilyen veszélyhelyzetek alakulhatnak ki akkor is, ha új gázkészüléket helyeznek üzembe az arra legalkalmasabb, a legtapasztaltabb szakember igénybevétele nélkül.)

Hosszan lehetne sorolni, mi mindent lehet megjavítani a több évtizede üzemelő konvektoron a nyomásszabályozón kezdve a termosztáton és a fúvókén át a gázszelepig. Ha a gázszerelő valóban az ön bizalmi embere, biztos lehet abban, hogy csak azt az alkatrészt cseréli ki, amelyiket feltétlenül szükséges. A jobb hatásfok és a biztonság érdekében. Mert mind a kettőt szem előtt kell tartani, s a tapasztalt gázszerelő így is tesz.

Gázszerelő Budapest - Hívjon minket! Gázkészülék bekötés Budapest, Pest megye

Olcsón és biztonságosan üzemeltetni a gázkonvektort – a tapasztalt gázszerelőnek és a lakóingatlan tulajdonosának egyformán ez az érdeke. Ezt könnyű belátni. Ahogy azt is, hogy lejárt azoknak a szakiknak az ideje, akik egyetlen csavarhúzóval felszerelkezve jelennek meg a lakásban gázkonvektort javítani. Ha szerencséjük van, egy főfúvóka tisztítás után be lehet gyújtani a készüléket, és máris el lehet kérni a nem éppen ügyfélbarát javítási költséget. Ha viszont nincs ilyen szerencséjük, rögtön azzal állnak elő, hogy javíthatatlan a konvektor, ki kell cserélni, és csak a kiszállási díjat kérik.

A megbízható gázszerelő nem ezt az egyszerű utat választja, és erről Ön is meggyőződhet. Alapos munkát végez, és csak abban az esetben javasolja a készülék cseréjét, ha annak a javítása végképp lehetetlen.

Budapesti gázszerelőt keres? Hívjon minket!
Az elérhetőségünk: Gázszerelő Budapesten Gázszerelő Pest megyében

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a gáz- és fűtésszerelést.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052
Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2018-12-08 07:19:21