logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Fűtési rendszer légtelenítése


Radiátorok légtelenítése

A fűtési rendszer légtelenítését legalább évente a fűtési szezon kezdetekor el kell végezni.

Telefon +36 30 949 2052 / hívható 8 órától (ünnepnapokon is).

A rendszer lehűlésekor a folyadék megnövekedett oldóképessége miatt az egyébként víztömör kötéseken keresztül levegő (molekulák) nyomul be a rendszerbe. Tavasztól őszig, a fűtési rendszer bekacsolásáig elég nagy mennyiségű levegő kerülhet a rendszerbe.

A fűtési rendszerben található levegő nagy mértékben csökkenti a fűtés hatékonyságát. Korszerű berendezések egy részénél a működés leállásához is vezethet.

A gyors és egyszerű légtelenítést lehetővé teszik a radiátorokon, törölköző szárítókon található légtelenítő szelep. Minden radiátor megvásárlásakor a csomag tartalmaz egy kis műanyag segédeszközt, amelyet a légtelenítő szelepbe illesztve és elfordítva szabad utat adhatunk a rendszerben található levegőnek.
Radiátor

Ha levegőmentes a rendszerünk, akkor már az elfordítás pillanatában víz folyik a szelep légtelenítő nyílásából. Levegős rendszer esetén először a levegő távozik, majd ezt követően jelenik meg víz. Ha már csak víz folyik a nyílásból, akkor zárjuk el a szelepet.

A légtelenítést a fűtési rendszer legfelső pontján kell elkezdeni. Ilyen lehet a legfelső szinten található törölköző szárító. Ezt követően minden radiátornál törölköző szárítónál ismételjük meg a folyamatot.

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a gáz- és fűtésszerelést.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logó
Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Radiátor
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2023-09-28 16:53:43