logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Növelje lakása értékét!


Fűtéskorszerűsítés növeli a lakás értékét

A fűtéskorszerűsítés többel növeli a lakás értékét, mint amennyibe a beruházás kerül

Jó dolog a konvektor, de ha még egyszer lakásfelújításba fognék, kiépíteném a cirkó fűtést. Monda az egyik ügyfelünk, amikor a meghibásodott konvektor javítás miatt voltunk kint nála. Nem azt mondta, hogy megbánta a dolgot. Nem sajnálja, hogy konvektorral fűt, de azért valószínűleg a cirkó jobb lenne.

Fűtéskorszerűsítés esetén hívja a cirkó szerelőt!

A radiátoros fűtés sokkal komfortosabb, egyáltalán nem veszélyes. Hiszen nincs az égésnek melléktermék, ami visszaáramolhatnak a szobába. Illetve gazdaságosabb is. Sorolja az érveket a beszélgetésünk során az ügyfél. Ezzel szemben a konvektor sokkal nagyobb figyelmet igényel. Szükséges az éves karbantartása és a meleget sem úgy adja, mint egy radiátor. Nem azt mondom, hogy hűvös van a lakásban, de valahogy többet várnék egy olyan fűtőtesttől, ami így fogyasztja a gázt - mondja az ügyfél. Hozzátéve azt, hogy legalább az ilyen típusú rendszer korszerűsítése nem kerül sokba, és különösebb rumli nélkül rövid idő alatt megvan. És ez volt az a két érv, ami miatt egykor a konvektoros megoldás megtartása mellett döntöttek.

Fűtéskorszerűsítés lakásfelújítás előtt - így a legideálisabb

Amikor megvették a lakásukat, dönteniük kellett, mit újítanak fel, és mit hagynak meg eredeti formájában. Akkor nem voltak túlságosan “eleresztve” - divatosan szólva. Ezért inkább a vízvezetékeket cserélték ki a falakban, minthogy az eredeti fűtésből varázsoljanak cirkó fűtést. Gondolták, fűtés így is lesz. Viszont ha a vízvezetékeket most nem cseréljük ki a falban, akkor az nem lesz mostanában korszerűsítve. Ezért inkább bontottak a fürdőben, minthogy a fűtéssel foglalkoztak volna. Egyébként érthetők az érvek. Hiszen a fűtéskorszerűsítés nem csak abból áll, hogy konvektor helyére radiátort kell tenni. A kazánt is le kell cserélni. Ami magával vonz számtalan egyéb kötelezettséget. Úgy mint a kémény bélelését. Általában ugyanis azokban a lakásokban, ahol régi vízmelegítő van, a kémény sincs bélelve. Ez a lakás is ilyen volt. Szóval az ügyfél a járulékos költségeket nem akarta bevállalni ezért maradt a “B” verzió. Azaz maradnak a konvektorok, felújíttatják azokat, aztán ha úgy állnak, újat vesznek. Na, ez utóbbira még nem lett szükség. És innen az ismeretség. Ugyanis annak idején, amikor a konvektor felújításra került sor, olyan jól sikerült a munka, hogy gyakorlatilag új berendezés lett a régiből.

A cirkófűtés szerelő konvektor felújítással és karbantartással is foglalkozik

Mi ugyanis köztudottan olyan cég vagyunk, ahol addig nem hagyják, hogy az ügyfél megváljon a régi eszköztől, amíg minimális esély is van annak újraélesztésére. Ebben a szituációban is láttunk erre lehetőséget. Fel is újítottuk a készüléket, ami az éves karbantartás mellett nagyon korrekt módon üzemel. Talán ezért sem mondja azt az ügyfél, hogy a konvektoros fűtés rossz. Az ok, amiért igazán bánja, hogy annak idején nem cseréltette cirkóra az eredeti fűtést, az nem is a fűtéshez kapcsolódik. Sokkal inkább a használati melegvíz előállításra. A régi vízmelegítő ugyanis nagyon “magának való” berendezés. Ha van kedve, begyújt és van melegvíz, ha éppen rossz napja van, csak éppen hogy melegít és marad a gyors langyos vizes fürdés. Mondja mindezt a helyzetbe beletörődve nekünk, amikor éppen a konvektor karbantartását végezzük. Ekkor viccesen kérdeztük tőle, hogy tudja-e kinek meséli mindezt? Egy olyan szakinak, aki a régi készülékek újjá varázsolásával is foglalkozik… Tudja? Mi voltunk azok, akik a matuzsálem korú konvektorát is korszerűvé újítottuk - jegyeztük meg viccesen. Lényeg a lényeg, a konvektor szerelés után egyből a vízmelegítő felé vettük az irányt. Fél óra alatt sikerült megoldani a gondot, úgyhogy most nem kell sietve fürdőzni. Akár még tusolni is kényelmesen lehet. Mindezek mellett, a szerelés közben azért megjegyeztük neki, hogy megértjük a bánatát.

Amikor ott lett volna az alkalom a fűtéskorszerűsítésre, nem lépett

A cirkó fűtés kiépítésével ugyanis egy olyan kombi kazánt szereltethetett volna fel, amivel nem lennének olyan gondok, hogy nincs meleg víz. Plusz - ami a fűtést érint - nem pörögne folyamatosan a gázóra, mint most. A cirkó ugyanis csak akkor dolgozik, amikor a radiátorokban hűl a víz és egy kis után melegítésre van szükség. Persze megértjük: anyagilag így volt kisakkozható a lakásfelújítás, de azzal nem feltétlenül értünk egyet, hogy innentől örökre marad a konvektor. A fűtéskorszerűsítés ugyanis nem jár olyan nagy rumlival, mint sokan gondolnák. A tapasztalatok szerint a sok papírmunka az, ami kikészíti az ügyfeleket, nem a fizikai fűtéskorszerűsítés. Merthogy gázterv, engedélyeztetés, állásfoglalás… Számos bürokratikus teendő kapcsolódik az átálláshoz. De ez is akkor megterhelő, ha nem szakértőre bízzuk a munkát. Mi ugyanis az ügyintézésben is segítünk, a radiátor és a kazán beszerzésében is számíthat ránk. Illetve a cirkó szerelő kolléga a csövezésben, a kombi kazán beüzemelésében és a radiátor felszerelésében is segít. És természetesen a rendszer bekalibrálásában is.

Mindezt el is mondtuk az ügyfelünknek. Aki most elhatározta: egy fűtési szezont még kihúznak a régi konvektorokkal, áprilisban aztán indulhat a fűtéskorszerűsítés. A konvektor helyett radiátort szerelünk fel, a régi FÉG vízmelegítő helyett pedig egy kombi fali kazánt.
Szerintünk jól döntött. És nem csak azért mert így spórolhat a fűtésen és komfortosabb lesz a lakás, hanem azért is mert ezzel jelentősen növelte az otthona értékét. A cirkó fűtéssel rendelkező lakások ugyanis köztudottan jóval kelendőbbek. És az értéknövekedés jóval nagyobb, mint amennyibe a fűtéskorszerűsítés kerül. Ezzel gyakorlatilag csak nyerhet. Csupán csak rá kell vennie mindenkinek magát. Bár tudjuk, sokszor ez a legnehezebb. De higgye, érdemes belevágni.

Ha aktuálissá válik a fűtéskorszerűsítés Budapesten, hívjon minket és megbeszéljük a részletek.


Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-03-11 08:33:48