logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Konvektor javítás, konvektorcsere


Gázkonvektor javítá vagy, konvektorcsere

Mikor indokolt a konvektorcsere?

A válasz rendkívül egyszerű. Akkor, ha már egy tapasztalt gázszerelő sem tudja megjavítani. Erre azonban ritkán kerül sor. Ugyanis a régi készülékek még ma is szervizelhetők. Alkatrész kapható hozzájuk. Ha pedig van elhivatottság a fűtésszerelő részéről, még a reménytelennek tűnő konvektor is javítható. Az már más kérdés, hogy megjelenés tekintetében mennyire javítható fel a fűtőberendezés. Ha kicsit frissítenénk a lakásunk dizájnját, természetesen mi sem mondjuk azt, hogy felesleges a konvektorcsere. konvektor tisztítás

Mi a helyzet akkor, ha gazdaságosabb konvektoros fűtést szeretnénk?

Nyilván ilyen igények esetén a legtöbbeknek megfordul a fejében a konvektorcsere gondolata. Viszont azt kell mondanunk, hogy ha a készülék karban van tartva, könnyedén felveszi a versenyt akár az újabb konstrukciókkal is.

Na, de maradjunk annál az elképzelésnél, hogy az ügyfél a régi konvektor helyett egy korszerűbb változatot cserélne. Mire figyeljünk ilyenkor?

Leginkább arra, hogy jogosultsággal rendelkező konvektor szerelőnek szóljunk. És lehetőleg olyannak, aki rugalmas a kiszállást illetően. Bár ez utóbbi nem függ szorosan össze a munka minőségével. Az viszont már igen, hogy az illető mekkora tapasztalattal rendelkezik a konvektorcsere területén. Hiszen mégiscsak gázkészülékről van szó. A gáz pedig nem játék. Szóval biztos, ami biztos, jobb tapasztalt szerelőre bízni a munkát.

De ugyanezt kell tennünk akkor is, ha nem mondunk le a készülékről, inkább a szerelés mellett döntünk.
Gázkonvektor

Mi az, ami a legtöbb esetben meghibásodik egy konvektornál?

Innen is közelíthetünk, de talán jobb ha azt nézzük meg, mit tapasztal a legtöbb ügyfél. Leginkább azt, hogy a nyári leállás után, az ősszel nem kapcsol be a konvektor. Ez bosszantó, de emiatt nem biztos, hogy azonnal a konvektorcsere a következő lépés. Könnyen lehet, hogy egy apró alkatrész hibája generál ilyen problémát. Lehet, hogy csak a gyújtóláng fúvóka koszolódott el vagy a termoelem ment tönkre. Amik miatt egyébként az is előfordulhat, hogy működés közben egyszerűen csak leáll a konvektor. Szóval megijedni nem kell, a müködőképtelen konvektor nem jelenti azt, hogy itt a konvektorcsere ideje. Sőt, még az sem indokolja ezt, ha netán kirepedt volna a hődob. A tapasztalt konvektorszerelő még ezt is javítja. És, ami rendkívül fontos: nem egy új konvektor árának megfelelő összegért. Legalábbis, ha minket hív, nem kell mélyen a zsebébe nyúlni. Mi minőségi szolgáltatást nyújtunk megfizethető áron. Ami mellé még rugalmas munkavégzés is társul. Ugyanis Budapesten és Pest megyében is vállalunk kiszállást, illetve nem csak hétköznap, hétvégén is tárcsázza a számunkat. Gebe László +36 30 949 2052.

Nézzük egy kicsit konkrétabban, hogy konkvetor karbantartáson felül milyen igényekkel hívnak minket az ügyfelek. Pontosabban mi az, amit vállalunk a konvektor szerelés vonatkozásában. Gázkonvektor
 • Konvektor szerelés, karbantartás, tisztítás
Ezek az alaptevékenységek. Továbbá:
 • Termolelem csere, termomágnes csere
 • Termosztát csere
 • Gyújtóláng fúvóka tisztítás, gyújtóláng fúvóka csere
Illetve:
 • Gázszivárgás elhárítása

Merthogy sajnos ez is megesik. Ha ezt tapasztalja, ne várjon semmire, zárja el a gáz és hívjon szerelőt. Budapesten akár a mi számunkat is tárcsázhatja: +36 30 949-2052

Nézzük, milyen teendők jöhetnek még számításba:
 • Konvektorcsere parapet csere nélkül
 • Konvektor csere parapet cserével együtt
 • Gázbordás cső bekötése

“Milyen gyártmányú konvektorok javítását vállalja?”

Hangzik el számtalanszor az érdeklődő ügyfelektől. Pontosabban: “FÉG gázkészülék javításával foglalkoznak-e?”. A válaszunk rendkívül lényegretörő: “Minden típus szerelését, beüzemelését vállaljuk, természetesen a FÉG konvektorokét is.” Sőt, azt kell, hogy mondjuk, az a konvektor szerelő, aki FÉG konvektorral nem foglalkozik, óriási piacot veszít. Magyarországon ugyanis a konvektort használó háztartások döntő hányadában ilyen típusú készülék adja a meleget.

Számunkra tehát nem kérdés: vállaljuk FÉG konvektorok, gázkészülékek cseréjét, javítását.

És itt nagy hangsúly van a gázkészülékek szón is. Merthogy nem csak konvektorcsere, konvektor szerelés tartozik a profilunkba, gázos vízmelegítők, cirkó kazánok szerelésével és karbantartásával is foglalkozunk. Legyen az vízmelegítő javítás
 • V4-es vízmelegítő
 • ZV4-es vízmelegítő
vagy:
 • C12-es FÉG cirkók
 • C21-es FÉG cirkók
 • C24-es FÉG cirkók
 • C40-es FÉG cirkók
 • ZC21-es FÉG cirkók,
a mi számunkat nyugodtan tárcsázhatja. Csak hogy néhány példát említsünk az 1990-es években elterjed készülékek közül. Ezek azok ugyanis, amiknek a javításához manapság a legtöbbször hívnak minket. Cirkó szerelés vagy csere

Az ügyfelek többsége pedig azért keres minket, mert tudja, hogy a 40 év tapasztalatban bízhat. Vagyis ha képesek vagyunk megjavítani a vízmelegítőt, nem kell újat vennie. Azaz a gázterveztetés, a kéménybélelés plusz költségét is megspórolja, ha minket hív.

Szóval nagy kincs a jó gázszerelő. Hívjon minket: +36 30 949-2052

Mi az, ami a leggyakrabban meghibásodik a régebbi vízmelegítőknél?

A karbantartás hiánya miatt könnyen lehet, hogy túlzott mennyiségű szénmonoxidot termelnek. Ha az égőfejet nem tisztítják, sajnos ez előfordul. Ami rendkívül veszélyes az egészségre nézve. Alapesetben a gázterhelés CO értéke 33 ppm-nél nem lehet több. Viszont ha elhanyagolt a berendezés, akár 900 ppm feletti is lehet az érték. Ami akár már halált is okozhat.

Milyen egyéb hibák jelentkezhetnek még?

Gyakran hívnak az alábbiak miatt minket:
 • nem ég a gyújtóláng
 • nem marad égve a gyújtóláng
 • van ugyan gyújtóláng, de a főégő nem gyújt be a melegvíz megnyitása után sem
 • nem elég meleg a víz
 • csepeg a víz a készülékből
 • a melegvíz elzárása után sistereg a készülék
Ezek ugyan hibák, de javíthatók. Hívjon minket és segítünk a probléma elhárításában. Nem lesz oka panaszra.

A meglévő negyven év tapasztalat birtokában azt is mondhatnánk, mi FÉG szervízként is működünk. Vagyis mi még a kidobásra ítélt FÉG berendezésből is képesek vagyunk újat varázsolni. Legyen szó konvektorról vagy vízmelegítőről. De természetesen konvektorcsere és a vízmelegítő csere miatt is hívhat minket.

Akár hétvégén is. Ráadásul nem csak Budapestről, egész Pest megyében vállalunk kiszállást. Keressen minket!

Gebe László : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gázkonvektor
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-11-08 16:43:46