logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Gáztűzhely szerelő


Jobb, ha megvárjuk a szerelőt

Jobb, ha megvárjuk a szerelőt a gáztűzhely bekötés munkálataival. Még akkor is, ha úgy érezzük, értünk a gáztűzhely bekötéshez.


A gáztűzhely bekötés nem bonyolult dolog, mégsem ajánljuk senkinek, hogy maga végezze el. Bár az, hogy mi számít egyszerű műveletnek, az relatív. Nyilván egy gázszerelő nem mondja, mondhatja azt, hogy egy gáztűzhely bekötés feladja neki a leckét. Ettől függetlenül még is azt gondolhatjuk: egy szakmán kívülinek is menne a gáztűzhely bekötése. De ezt inkább ne próbálja meg senki.

Tudjuk, hogy egy modern gáztűzhely önmagában sem olcsó mulatság - És még a gáztűzhely bekötés is pénzbe kerül…

Ha megy egyedül, szakértő nélkül, miért fizetnénk a munkáért - gondolják egyesek. Helytelenül. A válaszunk erre, hogy főként a biztonságért fizet, aki szakértőt hív. Az pedig szerintünk nem lehet kérdés, hogy az ember egészsége, testi épsége megér-e pár ezer forintot. Illetve az esetleges járulékos költségeket. Nem véletlenül hívják fel a használati utasításban is a vásárlók figyelmét arra, hogy szakértővel ajánlott dolgoztatni. Sőt, nem egy áruházban olyan listát is a kezünkbe nyomnak, amin a gáztűzhely bekötéssel foglalkozó szakemberek elérhetőségei találhatók. Ez részben gyártói érdek, de a vevő is jobban jár, ha szakértővel dolgoztat.
Gáztűzhely

Leginkább az egészségre és a műszaki élettartamra nézve.

Amiket egyébként elvben még figyelmen kívül is hagyhatnánk, de a gáztűzhely bekötésére törvényi szabályok is vonatkoznak. Mivel egy nagy körültekintést igénylő szolgáltatásról van szó, ezért központilag szabályozzák azt, hogy hol és milyen módon helyezhető el a gáztűzhely a lakásban. Nyilván az senkinek nem lehet kérdés, hogy hova kerülhet a gáztűzhely. Persze, hogy csak konyhába. Ez is benne van a szabályzatban, de nem ez az, ami miatt sokan inkább maguk oldanák meg a gáztűzhely bekötést. Hanem főként amiatt, mert elszívót is kell telepíteni a konyhába. Illetve meg kell oldani a helyiség folyamatos levegő-utánpótlását. Vagyis olyan szellőzőket kell beépíttetni, amik a külső térből áramoltatják be a friss levegőt.

Kétségtelen, hogy mindez plusz kiadással jár. Szóval nem csoda, hogy egyesek maguk oldanák meg a gáztűzhely bekötést. Mondván: ha a régi tűzhellyel nem volt gond, egy újabb, ráadásul korszerűbb készülékkel miért lenne? Kétségtelenül van logika az érvelésben, de a szabály az szabály, a biztonság pedig biztonság. És attól még, hogy eddig nem okozott gondot a régi gáztűzhely a lakásban, nem azt jelenti, hogy később is megússzuk. Kár kísérteni a sorsot.

A szakszerű gáztűzhely bekötésen felesleges spórolni.

Meg, ha már itt tartunk, a szakszerű gáztűzhely javításon is. Gondoljon csak bele: ha már meghibásodott a készülék, az jelent valamit. Nyilván nem azt mondjuk, hogy az egészséget veszélyezteti a működése, és azonnal meg kell tőle válni... Azt viszont lehet gyanítani a hibák megjelenéséből, hogy elérkezett a szakszerű ellenőrzés ideje. Ha már kezdenek elhasználódni az alkatrészek, érdemes tárcsázni a gáztűzhely szerelő telefonszámát. Ne magunk próbáljuk megoldani a problémát, hiszen meglehet, hogy valami intő jelet nem veszünk észre a készüléken, vagy az igyekezetünk ellenére elrontunk olyan dolgokat is, amik miatt veszélyessé válik a működés. Nem egyszer fordult elő, hogy a házi beavatkozás után erős gázszagot lehetett érezni a tűzhely körül. Persze hibát véteni sem olyan egyszerű. A gáztűzhely - akárcsak a többi gázkészülék - többszörös biztonsági védelemmel van ellátva, így számos feltételnek kell ahhoz egyszerre teljesülni, hogy baj legyen. Ettől függetlenül, ha valami elromlott, hívjuk a szerelőt, ő majd megjavítja és le is ellenőrzi, hogy helyesen működik-e a gáztűzhely.

De ne csak akkor hívjuk a gáztűzhely szerelőt, ha már elromlott valami a készülékben.

Akkor is kérjünk szakszerű karbantartást, gáztűzhely tisztítást, ha nem észlelünk meghibásodást a készüléken. Csak olcsóbb és biztonságosabb évente karbantartani a készüléket, mint akkor lépni, amikor már nem, esetleg helytelenül működik a berendezés. Legyen szó régi vagy új készülékről, ez megint egy olyan teendő, amit nem érdemes halogatni. Ugyanakkor ne feledjük azt sem, hogy a karbantartás során optimalizálhatjuk is a gáztűzhely működését. Egy alkatrész cserével, egy tisztítással, egy csőrendszer vizsgálattal akár hatékonyabbá is tehető a berendezés. Mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a szakszerű karbantartással garantált a gáztűzhely hosszú élettartama is. De ugyanez az érv érvényes a gáztűzhely bekötésre is. Ha hozzáértő végzi el a munkát, sokkal tovább lesz működőképes a berendezés, mintha mi magunk, házilag üzemeltük volna azt be.

Tudjuk, minderre, a gyors házi beüzemelésre sokszor nagy a kísértés. Főleg, amikor megérkezik az új készülék a lakásba. Ki ne szeretné azt azonnal kipróbálni? Ilyenkor úgy érezzük, simán beköthetnék magunk is gáztűzhelyet. De próbáljunk meg felülkerekedni a türelmetlenség és az izgatottság érzésén. Gondoljunk ebben az esetben is a biztonságra. Meg akkor is, amikor azért leszünk feszültek és gondolunk a házi bekötésre, mert a sokadik budapesti gáztűzhely szerelő se tud azonnal házhoz menni. Ez sajnos megesik. Ilyenkor se veszítsük el a türelmünket!

Inkább hívjuk ezt a számot! Gebe László. +36 30 949 2052.

Mi ugyanis Budapesten és Pest megyében reggel héttől este hét óráig vállalunk gáztűzhely bekötést. Így akár estére is tud velünk időpontot egyeztetni. Sőt, még hétvégére is. Ebben az esetben nem kell szabadságot sem kivennie. Ami pedig plusz jó hír lehet, hogy rövid határidővel vállaljuk a gáztűzhely bekötési munkákat is. Vagyis, ha minket hív, az új készüléket hamar birtokba veheti a család.

De nem csak gáztűzhely bekötés, gáztűzhely csere és gáztűzhely javítás esetén hívhat minket. Konvektor tisztításában, begyújtásában is számíthat a szakértőink segítségére. Keressen minket!

Itt keressen minket! : Gáztűzhely bekötése Budapest

Gebe László: +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gáztűzhely
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-05 14:38:42