logó Gázkészülék-fűtésszerelő
Gázkészülék és fűtésszerelés gyorsan, olcsón Budapesten.

Gázkészülékek felülvizsgálata


Akár tíz százalékot is megtakaríthat

Évente kérje a gázkészülékek felülvizsgálatát, akár tíz százalékot is megtakaríthat a gáz árából

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a gázkészülékek felülvizsgálatát, karbantartását évente végeztesse el! Ne várja meg, amíg a körmére ég a dolog! Persze sokan megkérdezik: minek hozzányúlni ahhoz, ami működik? Aki ezt kérdezi, attól szívesen visszakérdezünk: miért viszi el szervizbe az autóját, ha működik a kocsi? Erre nyilván az a válasz: a kocsi az más. Pedig nem az. Aki szeret kényelmesen és biztonságosan autózni, attól elvárható, hogy az otthoni kényelem és biztonság érdekében törődjön többet a gázkészülékeivel is.
Gázkazán
Ne csak akkor jusson eszébe a gázszerelő, ha leáll a fűtés vagy megszűnik a melegvíz-szolgáltatás, esetleg nem tudja megfőzni az ebédet a gáztűzhelyen!

Talán kissé durva a hasonlat, de érdemes elgondolkodni rajta. Ha akadozik az okostelefonunk használata, rögtön visszük a szervizbe, mert félünk attól, hogy leáll az élet, ha a készülék végleg felmondja a szolgálatot. Ugyanez a helyzet a televízió készülékkel is. Ha elsötétül a képernyő, már tárcsázzuk is a szerelőt, mert szinte kibírhatatlannak érezzük azt az időt, amíg nem látjuk a kedvenc sorozatunkat. Pedig okostelefon vagy tévé nélkül könnyedén élhetjük tovább az életünket.

Nem úgy, ha meghibásodik a gázkészülék. Leáll a fűtés vagy megszűnik a melegvíz-szolgáltatás, esetleg nem tudjuk megfőzni az ebédet a gáztűzhelyen. Ezek a problémák tényleg komolyan befolyásolják az életünket. Arról nem is beszélve, ha gázszivárgás van a lakásban. Ez viszont tényleg nagyon komoly, akár a biztonságunkat is veszélyeztető helyzet. Miért várnánk meg, hogy mindez bekövetkezzen? Előzzük meg a kényelmetlenséget és az azzal párosuló bajt!

Hívja a gázszerelő szakembert! Gebe László, +36 30 949-2052 / hívható 7-18 óráig (ünnepnapokon is).
Gebe logó


A tapasztalt gázszerelő szakember olyan fogásokat is alkalmaz a készülékek felülvizsgálata során, amik hosszú távon, újabb egy évig biztonságossá teszik azok üzemeltetését. Az első és legfontosabb teendő a gázszivárgás ellenőrzése, amit megfelelő, nagy pontosságú műszerekkel tud elvégezni. Sokan még napjainkban is úgy vélik, kár erre költeni, hiszen szagról úgyis észre lehet venni, ha szivárog a gáz. Valóban, de az már késő. Ha a gáz olyan nagymértékben szivárog, hogy azt az orrunk is jelzi, már komolyabb a baj. Vannak olyan, kisebb-nagyobb szivárgások, amik észrevétlenek maradhatnak. Egy ideig legalább is. Hallott például arról, hogy a váratlanul és viszonylag gyorsan kimúló szobanövények is gázszivárgás áldozatai lehetnek? Holott semmi más nem utal a lakásban arra, hogy valahol szökik a gáz. Legfeljebb a gázóra, ami akkor is „mozog”, ha nem használunk egyetlen gázkészüléket se.

Olyan gázszerelő szakembert hívjon éves felülvizsgálatra, akinek a kisujjában vannak a szakmai fogások.

Szóval a gázszivárgás ellenőrzését mindenképpen el kell végeztetni, legalább évente. Ha nyugodt akar lenni a különféle gázkészülékek biztonságos működését illetően, akkor tanácsos megnézetni a gázkonvektorok – fali fűtők -, a gáztűzhely, a vízmelegítők és a Héra gázégők üzemelését. Az időszakos ellenőrzés felszínre hozhatja ugyanis az olyan hibákat, amik egyelőre talán nem okoznak lényeges problémát, de jelzik annak esetleges bekövetkezését. Ilyenkor célszerű elvégezni ezeknek a kisebb hibáknak a javítását. Ha egyidejűleg több hibát is felfedez a szakember, akkor általában elkerülhetetlen az adott készülék felújítása. Ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy súlyos összegeket kellene költeni, hiszen – ahogy korábban már jeleztük – a tapasztalt gázszerelő vagy fűtésszerelő számos olyan praktikát ismer, amivel olcsón megoldható a felújítás. A lényeg, hogy ne menjünk el egyetlen hiba vagy hibaforrás mellett se, ne dugjuk a fejünket a homokba. Mert arra hiába várunk, hogy magától elhárul a hiba. Ehhez bizony szakember kell. Olyan gázszerelő szakember, akinek a kisujjában vannak a szakmai fogások www.gazkeszulek-futesszerelo.hu

Ha már a fűtésszerelőt említettük, nem árt azzal is tisztában lenni, hogy rendeltetésszerűen működik a tágulási tartályunk. Ha nem így lenne, esedékessé válik a tágulási tartály cseréje, ami ugyancsak elengedhetetlen a rendszer biztonságos működéséhez. Fontos lenne egyébként a tágulási tartályban lévő nyomást ugyancsak évente ellenőriztetni.

Ne engedje, hogy többet fogyasszanak a gázkészülékek, mint amennyit feltétlenül szükséges - Hívja a gázszerelő szakembert!
A gázkészülékek éves karbantartásának szükségességét eddig elsősorban biztonsági és kényelmi okokkal indokoltuk. Van azonban még egy ok, ami szintén nem elhanyagolható, ez pedig az anyagi oldal.

Rossz állapotú, elhanyagolt, gyenge hatásfokkal működő gázkészülékek esetében az éves energia fogyasztás akár 5-10 százalékkal is magasabb lehet a kelleténél. És ezt nem (csak) mi állítjuk, hanem az ide vonatkozó szakirodalom is.

Az éves felülvizsgálat és karbantartás során tehát olyan beállításokat, javításokat is elvégeznek a szakembereink, amelyek jelentősen elősegítik, hogy megfelelő hatásfokkal működjenek ezek a gázkészülékek. Tehát ne fogyasszanak többet, mint amennyit feltétlenül szükséges.

Van egy tippünk. Számoljon! Ha az éves felülvizsgálattal tíz százalékot spórol a gáz árából, már megvan a fedezet a karbantartás díjára. És akkor még nem is beszéltünk a készülékek a biztonságos és kényelmes üzemeltetéséről. Ugye, megéri. A nyugalom sokat ér.

Fontos ugyanakkor, hogy az éves karbantartások elvégzését, a különféle készülékek beüzemelését tapasztalt, negyven éve ezzel foglalkozó szakemberre bízza Budapesten és Pest megyében. Az 1975-ben alapított cégünk ráadásul írásos garanciát is vállal az általa elvégzett munkákra, így az éves felülvizsgálatra is.

És bár hétvégén is dolgozunk, tehát akár szombaton és vasárnap is hívhat bennünket, ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy az éves karbantartást inkább hétköznapokon, és fűtőberendezések esetében lehetőleg a fűtési szezon megkezdése előtt rendelje meg. A gázszivárgást természetesen bármikor elhárítjuk. Ezt a telefonszámot hívja!Tapasztalt gázszerelő, fűtésszerelő

Gebe logó
Telefon +36 30 949-2052 / hívható 7-20 óráig (ünnepnapokon is).Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Gázkészülék-fűtésszerelés árak

További hasznos információk: Fűtésszerelő

Gázkazán
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-04-10 09:32:19